ביישנות יתר

amera

New member
ביישנות יתר

ביישנות יתר אני ביישן ולא מרגיש נוח בקרבת אנשים אבל זה נהיה יותר מציק כאשר יש נשים בסביבה. מה יכול להיות הגורם שהביישנות יותר חזקה מנשים? והם יש דרך להתגבר על זה?

hmmmmm

New member
הפחד מדחייה הוא אחת ההרגשות

היותר משתקות שיש. הוא חזק יותר ממשיכה לנשים(או גברים), הוא לפעמים חזק יותר מהצרכים הבסיסיים ביותר. אולי צריך להעמיק במקור הבעייה - כלומר השאלה צריכה להיות לא למה הפחד חזק יור תר מנשים, אלא למה הוא קיים בכלל ואיך הגעת למצב שאתה מקבל את קיומו כמובן מאליו? וברור שיש דרך להתגבר על זה. העובדה שאתה מדבר על זה היא כבר צעד קדימה.

amera

New member
בעיית הביישנות מציקה לי מאוד

בעיית הביישנות מציקה לי מאוד ופוגעת באיכות החיים שלי נורא. (אני אדם מאוד מוצלח והייתי מגיע מאוד רחוק) נפשית וכלכלית, אני מוכן להשגיע בכל טיפול שיתן לי להתגבר על זה. החיים שלי הם בלי איכות רק בגלל ביישנות וחרדה חברתית וחוסר בטחון. בנוסף, אני מרגיש מאוד בלחץ באסיפות בעבודה, אני נמנע מלדבר, אפילו אם יש לי מה להגיד. יש לי סיוט לעמוד על במה ולדבר, למרות שזה מתאפשר הרבה והיה יכול לקדם אותי בהרבה תחומים.

גרא.

New member
amera,ביישנות, היא ביטוי של חוסר

ביטחון,והיא מאופיינת על ידי רגישות יתר לסביבה חברתית. הביישן אינו מרגיש בנוח אפילו ביחס של אחד לאחד, ומעדיף להתחמק ממגעים חברתיים. ביישנות,"נרכשת" בדרך כלל בהשפעת חינוך לקוי של ההורים.כאשר אלה לא מאפשרים לילד לקחת אחריות,או להתחבר עם בני גילו..או לחילופין, אם וכאשר הם מציבים בפני הילד דרישות לא מציאותיות ומוגזמות,כאלה שאינו יכול לעשותם כך שהם ישביעו את רצון הוריו.כתוצאה, מתפתחים בילד רגשות של אין אונים, רגשי נחיתות,רגשי תוקפנות ואשמה, שהוא מפנה אותם כלפי עצמו, וכתוצאה,הוא מסתגר פנימה בעיקר במצבי לחץ.לנוכחות נשים כגורם לחץ, עשוי להתווסף ערך מוסף של פחדים על רקע של חרדת בצוע אפשרית..כזה הנדרש ממך במערכת יחסים אינטימית..וודאי שיש דרכים להתגבר על ביישנות.אתה יכול להעזר רבות בפסיכוטראפיה (טיפול באמצעות שיחות).אבל גם באמצעות טיפול קבוצתי.(הסבר יותר מפורט לכך, תוכל למצוא בפתיח, במאמר על טיפול קבוצתי).

amera

New member
המקרה שנתת הוא בדיוק אני

אני מודע מאוד שזה חינוך לקוי מההורים והיום אני בן 34 ומנסה לא להוריש את זה לבן. עברתי טיפול בפסיכוטראפיה וזה עזר לי להכיר יותר את עצמי והייתה השפעה טובה אבל מעטה מה זה בדיוק טיפול קבוצתי ואיך פונים לטיפול כזה?

גרא.

New member
A,בפתיח לפורום, בקובץ המאמרים, יש

מאמר מסכם על טיפול קבוצתי של יעל ניסן. תמצא שם גם הסבר, וגם איך למצוא קבוצה מתאימה.

amera

New member
יש שם גם מספר פלפון

רציתי להגיד שגם להתקשר לפלפון למישהו אני מרגיש לא נוח תמיד אני נמנע אפילו מזה ואני מעדיף קשר בדואר אלקטרוני!!!!

למעלה