בייקון

מובחרת

New member
בייקון

במועדון שהייתי בו הציעו לי טוסט,אמרו שזה עם בייקון וזה טרף.מה החיה הזו? בשר דבר אחר כאילו?

לא

במקדולנס יש בשר מוקרם בציפוי גבנ``צ. וציפס מזעזע.. אגב אין איסור מיוחד לפי היהדות על אכילת חזיר זה מיתוס בלי בסיס. חזיר אסור בדיוק כמו שרימפסים.

yaniv1216

New member
כמה פעמים

בייקון עם גבינה צהובה ממש טעים ולמי שבא לאילת מומלץ להכנס למסעדת הברביס באיזור התירות (ליד הקניון) ב ת א ב ו ן

אבזץ

New member
אכן, לא מומלץ לאכול כתלים.

אא"כ חסר לך הרבה סידן... אבל! כתלי-חזיר: חתיכות בשר משוקי החזיר (יש כותבים גם ''קתלי חזיר''). אגב, לא ברור לי מקור המילה קתלי. אולי שיבוש? אשמח אם מישהו יחכימני. אם רק הייתם לומדים קצת בישיבה... כתלי דחזירי - חזירים יבשים שקורין בקינ"ש. רש"י מסכת חולין דף יז/א. ובייקון בהחלט מומלץ. המלצת היום: "טוסט האאאם" נמכר במנזר ("המכון לפריון"). מיקום: רח' אלנבי פינת קינג ג'ורג' ת"א, בכניסה לנחלת יצחק, בסמוך לתחנת הדלק. בתיאבון.

ephi79

New member
אני מבין שהטשולנט לא הספיק לך...

חבל שלא הזמנת את השריד האמיתי מבית המקדש - הגפילטע פיש!

המנזר...

המנזר הוא דוגמא למקום שהיית אמור להיות בו בשישי לפני שבועיים והברזת. ואם כבר מדברים זה לא ממש על פינת קינג ג`ורג`. ופעם הבאה שאתה מבריז אני אישית אבוא אליך הביתה לסרס אותך על זה

אתה בטוח?...

הנה הגמרא בחולין דף י"ז ע"א: בעי רבי ירמיה: אברי בשר נחירה שהכניסו ישראל עמהן לארץ מהו? אימת? אילימא בשבע שכבשו, השתא דבר טמא אישתרי להו, דכתיב ובתים מלאים כל טוב, ואמר ר' ירמיה בר אבא אמר רב כתלי דחזירי, בשר נחירה מבעיא?! אלא לאחר מכאן.

ephi79

New member
לפי 2 מילונים שבדקתי, ולפי גוגל,

הק' שולט. לא הכרתי את הציטוט מחולין, מעניין

אבזץ

New member
מילונים ואבטיחים

בדוק ב-אבן שושן. באינטרנט אין עדיין מילון רציני, לצערי. וגוגל זו דרך נהדרת להטמיע טעויות... נ.ב. תוצאות הצ'ולנט יצאו חיוביות. מזל טוב, אני בהריון.

ephi79

New member
בתור תלמיד לבלשנות מודרנית,

גוגל זו דרך מצויינת לראות את השימוש הנוכחי בשפה, שהוא מה שמגדיר מה "תקני" ומה לא.. אבל עדיין מעניין לגלות מה ההתפתחות ההסטורית של המילה.

אבזץ

New member
לא מסכים... עם טיעון כזה ניתן

לקנות בעשר שקל ועשרה אגורות אחורי זה (ישבן ענוג בזיל הזול). מצד שני, כשראש המשלה רץ "שנים עשרה" ק"מ ביום, מה יגידו בבת-ים? יאללה ביי (אגיטען בוקר)

ephi79

New member
יאפ, זה מה שיפה בדמוקרטיה..

מקור הסמכות הוא העם. מה שכן, כמובן שיש משלבים שונים של השפה שמתאימים לסיטואציות שונות (עיין ערך תורת הפרגמטיקה), ואנשים (בד"כ כאלו שחיים במגדלי שן) שרואים עצמם כבעלי זכויות על התקניות של השפה, אבל שפה היא דינמית ומשתנה, וזה מה שיפה בה. בואנוס דיאס!

עזוב`תך מהחילונים האלה

מילונים שמילונים דמוקרטיה שמוקרטיה. מה הכויפרים האלה מבינים בלויישן הקודש? |בגדול אני מסכימה עם האבזץ. שפה תיקנית היא דבר יפה וראוי לשימור.|

למעלה