בייסיקר ישן וטוב

סמך

New member
בייסיקר ישן וטוב

שלום לכם, אני חדש פה ולא יודע אם השאלה ממש שייכת לפורום אבל בכ"ז: הבן שלי בן שבע מוכשר מאד (כמובן
) ומגלה עניין ראשוני בתכנות. הסברתי לו איך מחשב עובד והראיתי לו מספר תוכניות פשוטות באמצעות תרשים זרימה. אני רוצה להתקדם איתו הלאה לשפת תכנות פשוטה. ומחפש סביבית סימולציה מתאימה (למשל BASIC אם אתם עוד זוכרים את BASICA הישן והטוב מ DOS ). יש משהו כזה היום? הדרישות פשוטות: שזה יהיה interperter יקבל קלט וידפיס על המסך בלי צורך לערב פונקציות של מערכת ההפעלה לחילופין, האם יש סביבת תכנות שאפשר לרשום בה את התוכנה ויזואלית כתרשים זרימה? תודה

DNile

New member
כל הכבוד על היוזמה!

אינני מכיר את בנך, או את יכולותיו, אבל ממה שאני זוכר מעצמי בגיל הזה, רצוי שלא להדריך אותו יד ביד לכל אורך התהליך, ולתת לו גם ללמוד את הדברים לבד.. אני אישית למדתי בייסיק מאיזה שהוא ספר שאמא שלי הקצתה לי בערך בגיל הזה(שנה וחצי מאוחר יותר), כמעט בלי הדרכה, כשכל מה שדוחף אותי להמשיך וללמוד זאת ההרגשה שלמדת משהו חדש, ושאתה אפילו עושה עם זה דברים(עד היום אני זוכר איך התלהבתי מהתוכנה שלי שציירה ספירלה בBASIC, אפילו שלא הבנתי כלום מהמתמטיקה שמאחורי הזה).

עידו123456

New member
אולי כדאי

להתחיל עם Logo? Logo תוכננה בדיוק בשביל המטרה הזאת - להיות שפה מאוד מאוד פשוטה בשביל ללמד ילדים יסודות בסיסיים בחשיבה תכנותית. פעם אפילו לימדו אותה בבתי ספר יסודיים בארץ, אין לי מושג למה הפסיקו.

DNile

New member
לא יודע לגבי זה...

אני התחלתי עם בייסיק, ותראו איפה אני היום. טוב, נו, אז אני לא דוגמה טובה, אבל לוגו זה לא תכנות.. אם הילד מסוגל להתחיל מבייסיק - מה טוב. אם לא, לוגו בהחלט אלטרנטיבה..

jolp1

New member
פרולוג

שלום רב, בבתי-ספר תיכוניים מלמדים שפת פרולוג ומשתמשים בגירסה עברית מצומצת של המהדר. אני חושב ששפה זו יכולה להתאים מאוד לבן שלך, שכן, זוהי שפה עם interpreter ו- IDE נוחים לשימוש, המהדר בעברית ולכן האנגלית לא תהווה מכשול ראשוני. הבעיה היחידה.. אני לא יודע אם תוכל למצוא את המהדר בנט אבל אולי מישהו מאחד הפורומים יוכל לעזור לך (נסה לחפש פורום מורים או משהו כזה), או פשוט בצע חיפוש אחר "פרולוג תכנות" ב- google. שפה אחרת מאוד מתקדמת אך בכל-זאת קלה לשימוש היא Python. יש לה מספר IDEs לחלונות אך עם זאת אני מעדיף את הגירסא ה- DOS-ית שמגיעה איתה. תוך יום-יומיים תוכל ללמד אותו את מבני הבקרה הבסיסיים והוא יוכל לכתוב תוכניות (יחסית) מתקדמות בעצמו. Python תומכת במבני נתונים יחסית מורכבים כמו רשימה, tuple, dictionary ועוד. ניתן להוריד אותה מהאתר Python.org. מקווה שסייעתי!

zagzagzag

New member
לגבי פרולוג

מכון ויצמן הוציא גרסה עברית של AMZI Prolog, שהוא IDE לפרולוג בסביבת חלונות. אני לא בטוח אם פרולוג מתאימה כשפת תכנות ראשונה, כי היא שונה מאד משפות אחרות. בקשה לאחד מהמנהלים: להוסיף את הקישור לקישורי הפורום. יעזור להרבה תלמידי תיכון שמחפשים את התרגום העברי

erezsh

New member
בייסיק זו התחלה מעולה

עדיף לך לתת לו להתנסות עם דוס קודם (או כל סביבה מבוססת טקסט) מכיוון שהיא יותר פשוטה להבנה וניהול. סביבות תכנות מבוססות חלונות (כמו Visual Basic) יכולות להיות מאוד מבלבלות לילד הקטן שמתחיל צעדיו בתכנות (וגם לתת לו מושג לא נכון על התחום באופן כללי). גירסאות של Qbasic לדוס אפשר להשיג ללא בעיה (ואם יש בעיה צור איתי קשר ונטפל בזה). עד כמה שזה יישמע מצחיק, גם "תכנות" בעזרת קבצי Batch יכול לתת לו קצת ניסיון בקשר לסוגים שונים של תכנות, וגם לתת לו בסיס לתכנות שקרוב יותר למערכת (מבחינת קלט/פלט, והרצה של תוכניות עזר). הממ.. וגם פסקל זה אפשרי, למרות שמניסיון זה טיפה יותר קשה, ובמיוחד ללא ספרי העזר המתאימים (שעות, שעות שישבתי מול המסך בניסיון לפצח את קבצי העזרה הקריפטיים של Turbo Pascal. שעות!)

למעלה