בייבי ואן גוך

KarinDi

New member
בייבי ואן גוך

השבוע כיכב בבית שלנו הצמר גפן!
מסיבות רפואיות הוצאנו מהארון שתי חבילות, הילדה התלהבה מהתגלית ומהמילה החדשה (ומהאיזכורים הרבים של חברתה האהובה גפן שגרה עכשיו ממש רחוק מאיתנו :) אז התעסקנו איתם
אחרי שנגענו בצמר גפו והבנו איך הוא נתלש הכנו ממנו כדורי- עוגיות, למילוי תבניות הקאפקייק האהובות של יעלה (עליהן תגיע פינה נפרדת...פריט חובה בכל בית עם פעוט)

KarinDi

New member
הם התרבו במהירות

בשבילה היה מאתגר לתלוש חתיכות קטנות מספיק, היא נעשתה ליצור עיגולים, אבל התפשרה גם על צורות אחרות

KarinDi

New member
כרית לבובה

את העיגולים השארנו בצד לפעילות הבאה. בנתיים שלפתי מהארון נרתיק בד קטן שבימים כתיקונם משמש כתיק כלי הרחצה של יעלה, ומילאנו אותו יחד בהמון המון צמר גפן. הראיתי ליעלה שגם הכריות בסלון עשויות בדיוק באותו צורה. הבאנו את ציפי הבובה והשכבנו אותה לישון על הכרית הנעימה

KarinDi

New member
תחרות נשיפה

את החלק הזה לצערי לא צילמתי, אבל עשינו עם הכדורים תחרות נשיפה על השולחן בסלון- מצד לצד. תרגיל חשוב מאוד למוטוריקה של הפה- לכל התחום של אכילה ודיבור!
חוצמזה הראיתי ליעלה קנווס שהכנתי פעם עם צמר גפו במקום עננים, היא לא זיהתה את הדמיון כמובן, אבל הסברתי לה ויצאנו להסתכל...
זה מה שהספקנו בנתיים, אבל הכדורים עוד מחכים לכמה פעילויות שבתכנון:
- ציור/החתמה בצמר גפן
- הדבקה כחלק מציור במקום עננים
- הרטבה במים וסחיטה (ומקלחת לבובה?)
- הדבקה על ענפים

מקווה מאוד להצליח לשלב גם ביקור קצר בשדות הכותנה שפורחים סביבנו עכשיו....

מה דעתכן? איך הילדים שלכן מגיבים למרקם המיוחד של צמר גפן? יש לכן עוד רעיונות?

Internet Mom

New member
שלג צבעוני

כשהייתי ילדה אמא שלי חלמה שירד שלג צבעוני בלילה והיא הביאה לי אותו במתנה. כשהיא ספרה לי על זה בבוקר בכיתי (לזכותי ייאמר שהייתי ממש קטנה)... כי כל כך רציתי לקבל באמת שלג צבעוני! אז באותו יום אמא שלי קנתה לי עיגולי צמר גפן צבעוני ועד היום יש לי חולשה אליהם.
פעילות חמודה שראיתי בפינטרסט היא לערבב כוס קמח וכוס מים, לערבב עם צבעי מאכל שונים ולטבול כדורי צמן גפן. ואז אופים אותם בתנור 40 דקות בחום של 180 מעלות וכשם נהיים קשים מפצחים אותם עם פטיש, או לוקחים אותם החוצה וקופצים עליהם.
ניסינו את זה בבית ולא התעלפתי, אבל עכשיו כשאני מסתכלת על התמונה זה שוב נראה לי די נחמד... לא?
http://onelittleproject.com/baked-cotton-balls/

מקסים!!

אנחנו השבוע הכנו עננים מצמר גפן.
גזרתי לילדים נגזרת של ענן והם מרחו דבק וכיווצצו צמר גפן ומעליו מזגו עוד דבק ופיזרו נצנצים. תלינו את זה כמו מובייל ברחבי הכיתה-יצא יפה

Internet Mom

New member
אני מוסיפה קטגוריה חדשה לקישורי הפורום

עם פינת בייבי ואן גוך, אקשר לשם את כל הדיונים סביב הפינה הזו

למעלה