בייביסיטר במשבר :/

liorahamoda

New member
בייביסיטר במשבר :/

היי לכם,
אני בייביסיטר (מטפלת לעת מצוא) שעובדת מספר שנים אצל מספר משפחות קבועות. אני בחורה אחראית, בעלת תואר ראשון (בעיצומו של התואר השני). אני עובדת אצל משפחה אחת כבר 4 שנים בעבור 25 ש"ח לשעה (כולל נסיעות, והם לא גרים קרוב). בדרך כלל אני שומרת על ילדיהם אחה"צ/ ערב למספר שעות (בערך 4). אני עושה ה-כ-ל. יש להם 3 ילדים (9,6 וחצי שנה). משיעורים וקריאה עם הגדולה, מקלחות, הכנת ארוחות, משחקים עם הילדים וכל זאת תוך כדי טיפול כולל בתינוק. מדובר בילדים מאוד מאוד קשים ובעייתים ועדיין אני אוהבת אותם וקשורה אליהם. אני חושבת שהגיעו מים עד נפש. אין שום סיבה שבעולם שאני אהיה ממש על גבול העבד (!!) וכל זה תמורת 25 ש"ח לשעה. ברור לי שעוד 5-10 ש"ח לא יוסיפו לא לאושרי ולא לעושרי אבל אני לא יכולה להתעלם מתחושת הניצול וחוסר ההערכה.
כמו כן, לא מדובר במשפחה נזקקת, ההורים עובדים במקצועות מאוד רווחיים וגרים באזור טוב.
מה עלי לעשות?..

להגיד להם את זה?

רוב האנשים פשוט לא חושבים על זה שגם לעובדים במשק בית מגיעה העלאת שכר לפעמים.

אביבקיץ

New member
להגיד. זו לא בושה לרצות להשתכר את השכר המגיע

את ממש מתנצלת שאת רוצה העלאה, אומרת שה10 שקלים האלה לא יעשו אותך מאושרת.

את טועה. זה הרבה יותר מ10 שקלים, כי זה מצטבר. אנחנו עובדים כי אנחנו צריכים כסף. ולא צריך להתבייש בזה.

ולמרות כל הסיפורים - כסף כן קונה אושר. הוא לפחות מאד עוזר...

כמו שכבר אמרו לך - להגיד להם! בתור הורה, לא נראה לי שיש לך מה לחשוש שהם יפטרו אותך בתגובה. הם ישלמו לך מה שתרצי כדי להשאיר אותך, כי בייביסיטר מהסוג שאת מתארת את עצמך זה מצרך נדיר מאוד.

yafyafit

New member

ואם הם כן יוותרו על שירותייך, אז כנראה שהם לא שווים את ההשקעה... ואז נאחל לך שתמצאי מהר משפחה שכן תעריך את עבודתך...

מצטרפת לדברים שכתבו לך

תדברי איתם ותנסו למצוא את האמצע בין האושר שלך ליכולת שלהם

MotheRonit

New member
אני כל כך מבינה אותך.

ממש מפחדת שיתמשו בילדים כקלף, ואני לא יכולה לדמיין את הפרידה.
אבל(!)
אני גם לא מוכנה שינצלו אותי. מראש מודיעה על מחיר לשעה+ממרחק מסוים גם נסיעות.
אני מבינה שלפני 4 שנים המצב היה שונה, אבל לא ייתכן שכל השנים האלה תישארי באותו תעריף.
למשל, אני בצבא הייתי 25 לשעה. בתור סטודנטית/בעלת תואר בחינוך התחלתי לקחת 30. עשיתי עם עצמי החלטה שהמשפחות הישנות נשארות באותו תעריף, והחדשות-התעריף החדש. אבל(!) כשמשפחה עברה לי ממתחת לאף לעיר אחת וכמובן שרצו אותי בייבוא אישי לשם, כן הוספתי להם נסיעות.
עם כל הכאב והאהבה. הילדים גדלים והפרידה היא בלתי נמנעת (חוץ ממני שאני קרציה מכורה שלא הולכת לשום מקום ובהרבה מקרים עדיין בקשר גם כשהילדים כבר בצבא
) ועל כן את הזמן בנתיים לא הייתי מעבירה בתחושת תסכול והחמצה.
מעבר לעובדה שזה באמת מחיר נמוך ועוד ללא נסיעות אני לא אתפלא אם זה אפילו יוצא לך פחות משכר מינימום. עם האהבה שלנו לא הולכים למכולת. וזו עבודה מתישה - בעיניי לגמרי שווה את זה, כי בשבילי זה כמו ילדה שמשחקת בבובות
אני נהנית מכל רגע, גם מהרגעים הקשים (שהם אולי כאלה באופן אובייקטיבי אבל לא לי
) אבל זה לא אומר שלא מגיע לי תגמול על זה.

מוסיקה1

New member
מותר לך להעלות מחירים

אם את חושבת שמגיע לך יותר אז את צריכה להגיד את זה. וזה לא משנה מה מקובל לתת לך מותר להחליט מה השכר שלך במקרה כזה ביחוד אם הם לא משלמים לך נסיעות.

למעלה