ביטקויין, בעד ונגד

משקיע88

Well-known member
ספסיס זאת השמדה עצמית של תאים בגוף והם מיישמים את הידע שצברו.
 
  • Haha
Reactions: dw

משקיע88

Well-known member
אני מקדים את המאוחר, אבל בפועל הביטקוין נסחר ב 100K. ביומיים האחרונים התחיל מסחר על אופציות של CASH ETF כמו IBIT ו GBTC. זה הגביר את האינטרס של בנקי ההשקעות הגדולים לעודד מסחר והחזקה של מכשירים כאלה. כמו שהסברתי בעבר, החזקת חשיפה קטנה לביטקוין (אחוזים בודדים) יכולה להשפיע בגדול על הביצועים. אם למשל בנקי השקעות שמנהלים טריליונים רבים בתיקים יחליטו להחזיק כמה אחוזים בודדים בחשיפה לביטקוין משמעות הדבר עליה דרמטית בשער, כי הכמות מוגבלת ל 21 מיליון. כרגע שווי כל כמות הביטקוין האפשרית הוא כ 2 טריליון דולר. זה מחצית השווי של חברת אפל. לא הזוי בעיני שהשווי יעלה פי 10.
ברור לי שמה שאני כותב יכול לא להתגשם, לכן אני דוגל בהחזקה של אחוזים בודדים. במתכת זהב וכסף אפשר לדעתי גם להחזיק 10% מתיק כפי שאני עושה ב 30 השנים האחרונות. הזהרה: אין כאן שום המלצת השקעה או ייעוץ. מדובר בסיכון חריג.
 

dw

Well-known member
מנהל
בינתיים נראה שהמחזיקים המסורתיים, כמוני, פחות התפעלו מהרעיון ביום חמישי ואז הנייר חטף עשיריה לאות מחאה.
בהמשך, אתמול ביום שישי, אולי הגיעו כאלה שתעלול הביטקוין המשונה יותר קוסם להם והנייר החזיר את כל העשיריה.
סה"כ זה לא היה מהלך כזה חשוב. מי שמשקיע בביוטק עושה את זה בגלל הניסויים ולא בגלל פלוס מינוס מיליון דולר בקופה.

כל הביוטק הזעירה הזו נסחרת לפי 20M$ , כשיש להם בערך 28 בקופה.
הכי נורא מקסימום שרפו מיליון דולר, בתרחיש "יום הדין" שבו כל קבצי הביטקוין המטופשים בעולם מתפוגגים ל 1 סנט :p
הם יסתדרו.
 

Reem88

Well-known member
 

משקיע88

Well-known member
מי שעומד מאחורי היוזמה הזאת הם הזוג מקס קייזר וסטייסי הרברט. הם מטיפים בלהט להשקעה בביטקוין כבר יותר מ 13 שנים. לדעתי הלך להם לא רע...
 

Reem88

Well-known member

הביטקוין פרץ את רף ה-100 אלף דולר למטבע
 

משקיע88

Well-known member
לדעתי אין באמת משמעות למספרים עגולים, אך הם חביבים על התקשורת. הזינוק בביטקוין קשור להבנתי במכשירי ה ETF והאופציות עליהם שאושרו סביב חודש יולי השנה. בחודש הקודם נכנסו לשתי תעודות הסל הפופולריות כ8 מיליארד דולר. הן חייבות להתכסות. גם האיומים הרגולטוריים נחלשו, כשטראמפ ממנה חסידי ביטקוין לתפקידי מפתח בממשלו. אגב, הביטקוין של העולם הישן-הזהב ובמידה מסוימת מתכת הכסף צפויים לדעתי למקד עניין מוגבר. בכסף שהוא שוק קטן יחסית לזהב קיימת פוזיציית שורט ענקית, שאני מעריך ב6 חודשי כריה עולמית. השורט הזה מתאפשר ע"י פעילות BULLION BANKS שלוקחים השאלות מ JP MORGAN, שמחזיק במחסן מיליארד אונקיות כסף. זה מצב בלתי יציב, למרות שהוא מתקיים לאורך שנים ארוכות. אני מעריך שמכשירי ETF על מתכת הכסף כמו SLV אינם מגובים באמת במלוא ערכם במטילי כסף. אם מספיק מחזיקים ידרשו העברה פיזית של המטילים הם לא יוכלו לבצע זאת לדעתי.
 

Reem88

Well-known member

הקרנות המחקות על הביטקוין נסחרות בעוד שמחיר הביטקוין, קרוב לשיא כל הזמנים. על כן עולה התהייה האם לא מדובר פשוט במהלך הרגיל בו כסף של ההמונים, שמכונה במפגיע "כסף טיפש" נכנס לאופנה האחרונה, בעוד שהאחראים על אותה אופנה, שמכונים "כסף חכם", יוצאים ממנו. גורן מ־IBI מסביר כי "אין לי דעה אישית על הביטקוין, או שיש לי דעה אבל לא נוח לי להגיד אותה. בסוף, בתי השקעות הם פלטפורמה שצריכה להעניק למשקיעים את האפשרות הפשוטה ביותר להשקיע בנכסים אותם הם מבקשים לרכוש וזה בדיוק מה שקרנות הסל עושות בתחום הביטקוין. האם הביטקוין יקר או בועה? אמרו את זה עליו כשעלה מ־100 דולר ל־1,000 דולר ואז ל־10,000 דולר ועכשיו במחיר 100 אלף דולר".

1735109927467.png
 

Reem88

Well-known member
 

משקיע88

Well-known member
הכול נכון. אבל הבועה נובעת מהדפסה מופרעת של מטבעות הפיאט - דולר, אירו, יין, שקל...כשהממשלות והבנקים המרכזיים איבדו את השליטה על האשראי וכמות הכסף הם מנפחים בועות בזו אחרי זו.
 

משקיע88

Well-known member
בואו נעשה קצת סדר בנושא השקעות בביטקוין ומתכות יקרות. כשאנחנו קונים אג"ח אנחנו תלויים בגורמים חיצוניים - האם מנפיק החוב ישלם אותו במלואו, האם הנאמן יפעל באופן ראוי בשיוך החוב, האם חבר הבורסה יפעל כשורה וכו'. אבל מעל לכל הגורמים הללו שנשמעים טרחניים משהו, נשאלת השאלה לגבי המטבע שבו נקוב החוב. ופה טמונה בעיה קשה. כל המטבעות שמשמשים מדינות, כמן הדולר, השקל, האירו ואחרים אינם בעלי ערך בפני עצמם. למעשה בכלכלה המודרנית הם מודפסים ע"י מערכת הבנקאות כשזו מלווה כספים. הניסיון מלמד שהממשלות והבנקים המרכזיים שעומדים מאחורי המטבעות הללו, המכונים מטבעות פיאט אינם עומדים בפיתוי להדפיס עוד ועוד מטבעות ע"י לקיחת חובות הולכת וגדלה. כך נוצר מעגל אינפלציוני, כשכמות גדלה והולכת של מטבעות רודפות אחרי שוק מוצרים ושירותים שאיננו גדל בקצב דומה. לכן הערך של מטבעות הפיאט שואף עם השנים באופן אסימפטותי לאפס. זה בעצם סוג של תרמית פירמידה, כי המדינה והבנק המרכזי למעשה עושקים את ציבור מחזיקי המטבעות שהדפיסו. אגב, קצב עליית ההדפסה של ארה"ב יפן או אירופה הולך וגדל אקספוננציאלית. לכן, קיים רציונל לגוון את ההשקעות המסורתיות במכשירים כמו ביטקוין ומתכות יקרות, שאין אפשרות להדפיס באמצעות חוב. שמתי לב שיש קורלציה גבוהה בין מדד כמות הכסף M2 לבין שער הביטקוין. לאחרונה הייתה ירידה במרכיב M1 שהוא חלק משמעותי מ M2 אז אולי יהיה תיקון. מי שמבין את השוק לא צריך להתרגש או לנסות לתזמן.
אני צופה שבעתיד, כמו בעבר השקעה במכשירים אלה תביא לרווחים משמעותיים. באופן ספציפי אני מעריך שבשנים הקרובות תהיה עליית ערך משמעותית במתכת הכסף (ETF כמו SLV ודומיו). אזהרה, אין כאן המלצת השקעה. בטווח הקצר התנהגות מכשירים אלה פרועה. אני מחזיק במכשירים כאלה, שאינם נחשבים לדעתי ניירות ערך אבל מהווים השקעות פיננסיות.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה