ביטל קבע

shvizut

New member
ביטל קבע

אני קצין 5 חודשים, 8 חודש ליפני שחרור, וחתום שנה קבע, שמעתי על דבר שנקרא התרת חוזה, למישהו יש פרטים נוספים על זה? ( מה התהליך? האם יש קנס?, כמה זמן לוקח...) לא איכפת לי להשתחרר בדרגת חוגר, העיקר להשתחרר אחרי 3 שנים

deathcaster

New member
תגובה

בטח שיש, נכון שירימו גבה אם תבקש , אבל זו זכותך. תבקש ראיון עם מפקד היחידה ותודיע לו על אי נכונותך להמשיך שירות. תמלא בשלישות טופס " אי נכונות למילוי/הארכת שירות קבע", ותקווה לטוב. קח בחשבון שאף אחד לא חייב לאשר לך כלום. בהצלחה.

דורפל

New member
סתם תהייה

מה קורה במקרה הקיצוני? נגדים או קצינים בקבע נכנסים לכלא על עריקות? עדיין לא שמעתי על מקרה כזה.

deathcaster

New member
תגובה

בודאי עריקות זו עריקות, ובד"כ הם מוצאים עצמם מחוץ לצבא אחרי ריצוי העונש, זה אמנם נדיר, אבל קיים.

לא...ממש לא. זה הקנס לקצינים.

המפקד שלי הפר חוזה לפני חצי שנה וזה הסכום שהוא היה צריך לשלם. למזלו היו לו רק 3 חודשים יתרת שירות.

מדובר בהפרשי שכר סגן-סרן

אם סגן יושב על תקן סרן ומקבל שכר סרן, הוא מתחייב ליתרת שירות של שנתיים. אם הוא מפר את זה - הוא נדרש להחזיר את ההפרשים בין הסגןלסרן. כנ"ל לגבי עובדי מחקר שמחויבים לשנתיים ומתירים חוזה ביזמתם....ואז הם יורדים למהנדסים.

outer

New member
ההפרש בין סגן לסרן

הוא 400 שקלים במקרה הטוב בחודש אז איך יתכן?

דורפל

New member
"שאלה היפוטתית"

אתה יודע כמה קנס יהיה לנגד עם עוד שנה וחצי?

deathcaster

New member
תגובה

אין קנסות לנגדים, אלא אם כן חתמת מראש על איזו תוכנית שירות כמו ממר"מ או שחתמת וקיבלת מענק כמו תוכניות "תבור" "תבל" ואחרות...

d_style

New member
לא היה ולא נברא.

לא ניתן לצאת ממסלול 'ממר"מ' ע"י שילום קנס.

deathcaster

New member
תגובה

אם קיבלת מענק שירו ובחרת לעזוב, המענק יוגדר כהלוואה ואתה תחזיר את החלק היחסי . תוכנית שירות כמו ממר"מ .......תטרך להיות בלגניסט גדול מאוד שיחליטו להעיף אותך...

ללי26

New member
ניתן לעשות

צריך לפנות לכח אדם ביחידה שלך,למלא טפסים+אישור /חוו"ד מפקד . בד"כ אין בעיה עם זה,גם לא דורשים קנס. אבל זה משתנה מתפקיד לתפקיד כיון שא בכל תפקיד (מסיבות שונות) יתנו לך להתיר את הקבע. העניין הוא שהצבא לא רוצה להחזיק קצין שאינו מעוניין להישאר -זה הרי בעוכרו יהיה בסופו של דבר ולכן בד"כ מאשרים.

למעלה