מורגן שלום
בתור מישהי שהביאה לעולם ילד לקשר לא מוצלח, אני יכולה להגיד לך כמה דברים מניסיון:
1. הבחור, אפילו שמבחינת הקשר ביננו לא הולך טוב, הוא אבא לילד. בא לבקר אותו, כשגרנו ביחד היה מגיע מהעבודה ומקלח אותו, שומר עליו, קונה לו אוכל מדי פעם, חיתולים, ומדובר בבחור אלכוהוליסט, צעיר שמרוויח 35 שקל לשעה.
זה עזר לי מאוד, מקווה בשבילך שבקרוב מאוד תדעי כמה זה קשה לגדל ילד (ושווה) וכמה הדברים האלה כל כך יקרים מפז (העזרה ממנו). ואף פעם זה לא מספיק. לתת לך בוקר אחד להמשיך לישון שעתיים... אח, את כל כך תעריכי את זה!
2. אני בעקבות הבעיות בקשר חזרתי לגור בבית הוריי, שניהם כבר סיימו לעבוד והם כביכול פנויים, אבל יש להם חיים משלהם. הם עוזרים, וזה עדיין קשה. כשאת מלאה בפליטות/פיפי/לכלוך של פירות, קצת מחופפת אחרי יום שלם עם תינוק לבד זה חיוני שיהיה איתך מישהו מבוגר לדבר איתו וזה גם בריא וטוב לתינוק. תינוקות ממש רגועים כשאנשים מדברים לידם, אפילו לא משעשעים או מחזיקים דווקא, פשוט שומעים שיש "אקשן" ודיבורים בחדר. שלא לדב על זה שאת יכולה ללכת לעשות אחת ליום מקלחת בלי לדאוג שהוא יתעורר בלי שיהיה מישהו לידו. זה מפחיד בשבילם, הם רק יצאו מהרחם, נרדמו כי היו עייפים, ואז להתעורר לבד במיטה קרה, ולבכות ואף אחד לא בא. זה קורה מדי פעם כמובן, אבל כמה זה טוב כשאפשר שהוא יתעורר ויהיה/תהיה לידו מישהי/ו?
בכל מקרה, אם את רוצה להביא ילד לעולם, לדעתי כדאי לך לעשות את זה עם מישהו שיוכל לעזור לך ולתמוך בך מעשית, זה יבוא לעזרך