ביטיס

gaichuk

New member
הוא אכן נקרא ביטיס קרנפי ולא מקורנן

שם תואר להבדיל משם עצם... לא משנה... חוץ מגרמניה ניתקלתי גם בהולנד,דנמרק ובלגיה במגדלים של נחשים ארסיים. (ורק לתשומת ליבך, מאיפה אתה יודע ש'ביטיס' מגדל בחופשיות?
)

מקורנן זו בחלל מילה שלא קשורה

לקרניים של נחשים בניגוד למה שכולם רגילים וחושבים. מקורנן זה נבגד, בעל מקורנן הוא בעל נבגד וזה לא הקרניים של העכנים שהם עכנים מקרינים.

gaichuk

New member
כמו שאמרתי... ../images/Emo4.gif בלשון קיבלתי 100

בדקדוק נכשלתי...

naja

New member
תגיד לי משהו, גיא.....

שמתי לב שבחלק מהאתרים בחו"ל מתיחסים לצפע שלנו כ"דבויה" ולא כ"ויפריה". מה ידוע לך על זה? יש מצב שהעבירו אותו, ככה, בלי להודיע? נתקלת באיזה מאמר בנושא?

gaichuk

New member
הצפע שלנו 'דבויה'? זה חדש לי...

אתה יכול להפנות אותי לאתרים האלו?

naja

New member
אני עוד מחפש....

בכל מקרה, האתר שיונתן הביא נראה לי יותר רציני מהאתרים הזכורים לי. אם אני אמצא משהו אחר אני אעדכן.

זה מה שידוע לי

בעבר נקרא הצפע הארץ ישראלי "daboia palastine" אבל קיום הוא ידוע רק בתור "vipera palastinae" וה "daboia" היחידה היא "daboia russelii". אני מצרף קישור לאתר שעוסק בנושא, האתר אומנם בנוי בצורה איומה אבל יש בו הרבה מידע.

bitis gaboonica

New member
thats right

in most europe you can have venemous snakes and bitis has the longest fengs and the venoum is heamo and neuro so if you survived its bite you will lose the beaten area a bout the russle viper it is the same situation like the israeli viper the rhino is amazing my friend has 1 he survived out of6 they are very gentle

למעלה