ביטחון עצמי

מיקי131

New member
ביטחון עצמי

הי, הסיפור שלי קצת ארוך אבל אני אקצר, לא בטוחה עד כמה לפרט.
ביטחון עצמי זה משהו שאף פעם לא היה לי הרבה ממנו, תמיד הייתי שקטה וביישנית. אבל הייתי עשיתי עבדתי וכו.
בשנים האחרונות כשהגיעו הילדים אני אמא במשרה מלאה.
וכעת אחרי 5 שנים של להיות אמא, הביטחון העצמי שלי התדרדר מאוד. זה מגיע לזה שאני פוחדת להגיע למצבים שבהם אצטרך לדבר עם אנשים, שלא לדבר על לחזור לעבוד.
יש איזה כלים איזה משהו שאני יכולה קצת לצאת המצב הזה?
הייתי בסוג של טיפול פסיכולוגי אבל אני מרגישה שזה לא כל כך עובד. חשבתי אלי כאן אני אמצע תשובה.
בתודה מראש

גילעד S

New member
ביטחון עצמי

ביטחון עצמי ודימוי עצמי אלו נושאים מאוד מהותיים בחיינו ויש להם השפעה ישירה על כל תחומי החיים.
אני לא בטוח מה הכוונה שלך בכלים וזה גם תלוי במה הסגנון שלך, האם את מעדיפה ללמוד לבד או את מעדיפה להיות חלק ממסגרת? מעדיפה צפייה או שמיעה של הרצאות או אולי קריאת ספרים?
את יכולה למצוא המון חומר ברשת ובחנויות הספרים ויש גם כל מיני סדנאות.

אני אישית מאמין בתהליכים אשר בונים את השינוי לאורכו של התהליך. תהליך אימון ממוקד של כ-10 מפגשים (משתנה ממתאמן למתאמן ) יכול בהחלט לעזור פה.

חשוב לי לציין שאימון לא מהווה תחליף לטיפול פסיכולוגי במקום שבו הוא נחוץ, ומאחר ואמרת שכבר היית אז אשאל האם ניסית יותר מפסיכולוג אחד? חשוב לדעתי לדעת שכדאי לנסות פסיכולוגים שונים עד שמוצאים את האחד שאיתו נוצרת כימיה וששיטת הטיפול מתאימה לך, יש הרבה שיטות שונות וברור שלא כל שיטה תתאים לך.
כנל לגבי אימון.

dovk

New member
!

היצית לי את המילים מהפה.

את מדברת על קושי מהותי והכלי להתמודד איתו זה בהחלט טיפול פסיכולוגי (גם קבוצתי).

האימון נותן כלים יותר ספציפיים, להתמודדות עם השגת מטרות מוגדרות יותר.

tomer shamir

New member
יש מה לעשות.

היי לך, כן,
כמובן לשאלתך אני לא יודע מה יותר יתאים לך וישפיע על חייך לטובה, גם אימון גם פסיכולוג או שיטות טיפול שונות יכולים לעזור.
אם תבחרי להתחיל בתהליך אימון כפי שאני מכיר אותו, אז בסופו של דבר את תרגישי שיפור בביטחון עצמי מהבחינה שאת תכירי את עצמך יותר ותתחברי ליכולות והכשרונות שלך - תהיה לך מודעות יותר גבוהה למי שאת.
ובנוסף לכך את תדעי בדיוק מה יתאים לך לעשות, בהתייחסות להבנה הטובה יותר של מי שאת, בכדי להרגיש ביטחון עצמי רב יותר.
כך או כך לדעתי יעשה לך רק טוב להיפגש עם מאמן, להבין מה זה בדיוק אימון, לראות אם את מתחברת למאמן או מאמנת ספציפיים, כי חיבור זה גם משהו חשוב

וכבר עשית צעד יפה שאת שואלת ופונה פה לעזרה.

שיפור ביטחון עצמי

היי מיקי,
ביטחון עצמי זהו משהו שהוא אינו דיכוטומי, זה לא הכל או לא כלום. כולנו סובלים במידה מסוימת מחוסר ביטחון עצמי בתחומים שונים בחיינו ולפעמים יש לנו יותר ולפעמים פחות.
לכולנו יש קול פנימי, מן עמדת מבקר, שאומר לנו דברים בסיטואציות שונות בחיים ואצלך הקול הפנימי הזה אומר לך משהו כאשר את חושבת לשוחח עם אנשים או לחזור לעבודה. מה הקול הזה אומר לך? מה את חושבת על עצמך ברגעים אלו?
בתהליכים פסיכולוגיים ובשיטות אימון מסוימות השאלות האלו ודומות לה נשאלות ומטופלות.
לצערי, אין ביכולתי להמליץ לך על כלי כזה או אחר שיכול לשפר את הביטחון העצמי שלך. שיפור הביטחון העצמי אורך חודשים רבים ואפילו שנים.
המלצתי היא לפנות לעזרה מקצועית.

שיהיה בהצלחה.

ommerl

New member
איך להטיס את הביטחון העצמי למעלה

החוסר ביטחון שלך, הוא לא הגורל שלך...
&nbsp
חוסר ביטחון עצמי, ביישנות, להימנע ממצבים שבהם את צריכה לדבר עם אנשים- אלה לא תכונות אופי כמו שאנשים נוטים לחשוב. אלה צורות של הסתרה עצמית.
&nbsp
את למעשה מסתירה את מי שאת באמת. ההסתרה היא לא מי שאת. החוסר ביטחון הוא לא מי שאת. זו תובנה חשובה מאוד בתור התחלה. חוסר הביטחון לא קובע את הזהות שלך, הוא רק מסתיר אותה מאחרים..
&nbsp
למה את מסתירה את עצמך?
&nbsp
אני אגיד דברים כלליים שיכול להיות שנכונים לך. הם נכונים לגבי רוב האנשים כנראה:
בבסיס של חוסר ביטחון עומד סוג מסויים של פחד: פחד שיתרחקו ממני.
זה פחד שנובע מהאמונה שיש בי משהו שאם ידעו אותו עליי אז לא ירצו להיות איתי בקשר.
והאמונה הזאת אומרת בקצרה "אני לא שווה מספיק".
&nbsp
זו האמונה שעומדת בבסיס של בושה, חוסר ביטחון, הסתרה עצמית.
&nbsp
אני מאמין שמתרחש מעגל כזה:
אמונה שאני לא שווה מספיק-> בושה/חוסר ביטחון->הסתרה עצמית->חוסר קשר עם אנשים (כי אני מסתיר את עצמי)->סבל->אמונה שאני לא שווה מספיק... וחוזר חלילה.
&nbsp
הדרך היחידה לשבור את המעגל הזה הוא להשלים עם עצמך. לאהוב את מי שאת. לאהוב באמת לא כמו נרקיסיזם (אהבה אובססיבית לעצמי) אלא כמו שהורה אוהב את הילד שלו.
&nbsp
זה תהליך שצריך להיות מאוד עמוק ובליווי של מישהו שמבין את התהליך הזה ומצויד בכלים המתאימים.
&nbsp
אני ממליץ לך בינתיים לצפות בהרצאות של ברנה בראון ביוטיוב (brene brown). היא מדברת ממש על הנושאים האלה ואם את רוצה הפניה למטפל אז תפני אליי בפרטי.

מיקי131

New member
תודה לכל העונים ובעיקר ommerl

אתה הגדרת יפה את הבעיה, הסתרה עצמית, מאוד מאוד מתחברת לזה.
לא בטוחה שאני יודעת את התשובה לשאלה, למה?...
תודה על ההמלצה לגבי הההרצאות.
ועוד שאלה קטנה, האם אימון זה משהו שבו מספר הפגישות מוגדר מראש?

ommerl

New member
בכיף

לפי מה שראיתי כאן נהוג באימון אישי לעשות 10 פגישות. אני פשוט לא מאמן אישי... אני מטפל NLP ומאחר והתחומים דומים אני גולש גם כאן..
&nbsp
אני אישית בדרך כלל לא אומר כמה פגישות יידרשו לפני שעושים שיחת טלפון ואני מקבל תמונה כללית (זה יכול לנוע בין פגישה אחת ל- 10).

tomer shamir

New member
זה תלוי בשניכם

לרוב מספר הפגישות משתנה ממאמן למאמן וגם תלוי במתאמן עצמו ובמה שהוא רוצה ובאינטירקציה בין המאמן למתאמן.
אצל הרבה מאמנים הפגישה הראשונה היא בחינם, כי צריך לבחון אם האימון באמת מתאים בין והמתאמן למאמן.

משך זמן אימון

היי מיקי,

שיפור ביטחון עצמי הינו תהליך ארוך מאוד שבד"כ מצריך עשרות מפגשים והמון עבודה מחוץ לפגישות השוטפות.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בטחון עצמי

הי מיקי,
בטחון עצמי נבנה מהרבה דברים, ולפי מה שאת אומרת, אצלך באופן בסיסי הוא לא חזק דיו. יתכן שהעשייה שלך מחוץ לבית חיזקה אותך בעבר, וכרגע את "רק" עקרת בית ואם, שכרגע לא בונים את תחושת היכולת שלך.
אני מאמינה שבטחון עצמי יש לבנות בשני מישורים -
התפיסה העצמית - איך את רואה את עצמך, מהם הקולות הפנימיים שמנמיכים אותך, כיצד תוכלי לראות את עצמך כבעלת יכולת, חשובה, חזקה.
עשייה בפועל. כיצד תוכלי להתנהל בפועל באופן אפקטיבי ואסטרטיבי יותר. אנו בונים את העשייה בצעדים קטנים, וכל צעד מחזק אותך ומחזיר לך את תחושת היכולת.

קשה לומר מה עדיף עבורך, טיפול או אימון. בטחון עצמי ירוד מילדות יכול להיות מתאים יותר לטיפול עומק אצל הפסיכולוג. שיפור בטחון עצמי על בסיס תחושת יכולת שקיימת או שהיתה, יכול להיות מתאים לתהליך מעשי ומקדם אצל מאמן.

צעדים קטנים, baby steps...

תנסי לאט לאט לצאת יותר ויותר, להעז לדבר עם אנשים ולהתנסות בחוויות.
כל פעם להגדיל את היציאה שלך מאיזור הנוחות.
מה שלי עזר זה להיצמד לאנשים עוצמתיים אבל לא לתת להם לנהל הכל, אלא ממש למדתי איך הם מתנהלים וניסיתי לחקות כמובן בהתאם לאיזור הנוחות שלי עד שפרצתי אותו.
&nbsp
והכי חשוב- אל תוותרי לעצמך, כל פעם תעיזי יותר ויותר.
&nbsp

למעלה