ביטחון עצמי

s h i r k u s h

New member
ביטחון עצמי ../images/Emo112.gif

האם עצם העובדה שאתם בתוך זוגיות הגבירה לכם את הביטחון העצמי
האם בן/ת זוגכם גרם או גורם לכם במודע או לא במודע לפגוע בביטחון העצמי שלכם, למשל לזלזל בכם על דברים ואז זה גורם לכם להרגיש לא שווים וכו'

Tully Is Here

New member
עוד שאלה נהדרת מבית שירקוש

עצם העובדה שאני בזוגיות טובה מאוד הגבירה לי את הבטחון העצמי. והאיש שלי אף פעם לא פוגע לי בבטחון, הוא רק מחזק אותי כל הזמן בהמון מחמאות

ועוד איך......

מאיפה את מבינה את השאלות האלה? אני, כבחורה חסרת בטחון, מרגישה מאוד בטוחה מאז שהוא איתי הוא נותן לי תחושת בטחון והרגשה מאוד טובה אבל בזוגיות זה גם יכול להיות אחרת שבן זוג מוריד את הבטחון של השני אבל ללא ספק יש השפעה של הזוגיות על הבטחון העצמי באדי

polegra

New member
נושא מורכב עבורי....

אני אדם חסר בטחון בצורה מבהילה ממש... כשהולכים למקום חדש או אפילו כשאני נפגשת עם חברים מאוד נוח לי שהוא איתי כי אני מרגישה שיש לי על מי להשען ואני מרגישה הרבה יותר בטוחה במפגשים משפחתיים כנ"ל בייחוד כשהולכים לאבא שלי בלעדיו אני לא הולכת ...כי ככה אני מראה לכל אותם אנשים שאמרו לי שאף אחד לא ירצה בי שיש אחד מיוחד ונפלא ובוחר להיות איתי...ולבד פשוט אין לי את הכוח והבטחון לעמוד מולם. וכשאני ישנה לצידו ומרגישה את חום גופו ליידי יש לי בטחון לישון בשקט כי הוא שומר עלי... אבל בגלל כל כך הרבה דברים שעברנו חלק בתחילת הקשר וחלק לאחרונה עולים לפעמים הפתעים הישנים ואני ישר מתקפלת וחוזרת למחילה שלי. פתאום אני מרגישה כל כך קטנה ומטומטמת...כל כך טיפשה וחסרת בטחון . לפעמים מספיקה מילה ממנו לפעמים חזרה לדפוסים ישנים ואני שוב אותה ילדה בת 12...מספיק נימה של זלזול ואני נכנסת לסחרור שקשה מאוד לצאת ממנו אנחנו עדיים לומדים לחיות יחד...לדעת מה הנקודות הרגישות ולא לדרוך עליהן...אנחנו יודעים שכל אחד מאיתנו יכול לתרום כל כך הרבה לשני גם לבטחון ובכלל לאושר של כל אחד מאיתנו אבל בגדול הוא עזר לי להפוך למי שאני היום להיות יותר אסרטיבית ויותר בטוחה בעצמי וביכולותי וגרם לי להבין כמה אני שווה. טלי

Miss פטל

New member
בלי קשר לנושא..אלא תגובה לתמונה../images/Emo13.gif

האמת..תמיד נהוג שכלבים רודפים אחרי החתולים, אבל חתולה שלי תמיד היתה רודפת בעצמה אחרי כלבים!! אף כלב לא רדף אחריה אף פעם, כאילו לא רואים אותה והיא ההיפך, רודפת, מתנפלת עליהם ונושכת ולא משנה שהם גדולים פי כמה וכמה ממנה..

maybesure

New member
זוגיות היא כמו../images/Emo135.gif עם ../images/Emo97.gif

כמו טלי אני גם מרגישה שהזוגיות מגבירה בטחון, אבל יש מקומות בהם היא פוגעת, לפחות אצלי וממש לא בגלל זלזול: הגברה-האמונה שלו ביכולות שלי (חולת לימודים) האמונה שלו בדאגה שלי לילדים ולמשפחה, תקינות סדרי היום של כולם וארגון הבית. פגיעה: הקנאה שלו בקשרי החברה שלי
הוא לא שלם עם קשרים שאני בונה ויוצרת למרות הנאמנות הבלתי שבירה שלי. באירועים חברתיים בהם אני בלעדיו מבחירה או כורח, אני מרגישה אחר-כך נבחנת ונחקרת, אף שברור לי שזה לא נעשה מרוע לב.

אם האקס שלי - זה היה ביטחון עצמי

ירוד - כל דבר לא היה מספיק טוב או איך אפשר לשפר (אפילו העיתון של יום שישי למה אני קוראת ידיעות ולא גלובס או הארץ...) יום אחד פשוט הבנתי את זה אז הודעתי שזה נגמר. אם הנוכחי שלי זה אחרת לגמרי מהרגע הראשון הוא נתן לי להרגיש הכי בעולם גם שהשמנתי (10 קילו שהורדתי לאחרונה) לא שמעתי ציוץ טוב לך זה הכי חשוב... והכי הכי חשוב יש לי בעיה עם הרגל שמדי פעם כואבת לי ואני צולעת בגלל זה אני מראש מרגישה לא נוח אם זה שאני צולעת הוא אף פעם לא מבין מה הבעיה שחלי ובעצם נתן לי להרגיש הכי בנוח עם זה .

כן

זה העלה לי את הביטחון בהרבה. כי כל הזמן שאלו אותי נו מה עם חתונה וזה לא הפריעה לי אבל אחרי החתונה הרגשתי ששני טון ירדו לי מהלב אז כנראה שזה כן הפריעה לי. הוא לא מוריד לי את הבטחון להפך, ולא מזלזל בי אלה הוא כל הזמן אומר לי שאני הדבר הכי טוב שקרה לו. אבל לפני שנים הייתי בזוגיות עם משהו שעצם קיומו הוריד לי את הבטחון עצם זה שיצאתי איתו הוא היה תת רמה אני הייתי ילדה קטנה יצאנו כמה שנים היה מקלל ומדבר לא יפה כל הזמן מזכיר לי שאני נראית רע וכו'.... תודה לאל שאני היום נמצאת איפה שחלמתי כל הזמן בזוגיות מדהימה עם אדם הכי טוב שיש......

lulit

New member
גם אצלי - כמו הרוב

ואני הייתי סמרטוטית לחלוטין כשהכרתי אותו. הוא לימד אותי להאמין בעצמי, והיום הבטחון העצמי שלי כבר יותר גבוה. כשאני פיזית איתו, ליד אנשים, אני מרגישה מליון דולר, משהו בנוכחות שלו גורם לי להרגיש הכי טוב בעולם (גם אם אני עם טרנינג). לפעמים אני אומרת לו שאני חייבת לו את כל העולם. אני כ"כ אחרת היום. אחרת לטובה.

כן כן בביטחון גמור

וההרגשה היא הדדית. התחושה שאני לא לבד, תמיד יש לי כתף הופכת אותי פשוט לאדם גם עם בטחון בעצמי ובעובדה שאני יכולה להיות אני בכל מצב, בלי משחקים. גם אני חיזקתי לו את הביטחון שכן מאחורי גבר מצליח עומדת אשה כמובן!

למעלה