ביטחון עצמי וחרדות

brunda

New member
ביטחון עצמי וחרדות

שלום, יש לי חרדה חברתית ובכלל חרדות כלליות שלא תמיד מובנות (התחלות חדשות, היכרויות, לימודים, עבודה וכו'). בנוסף, יש לי ביטחון עצמי מאוד נמוך ואני לא מבינה למה ואיך אני יכולה להתגבר על זה. אני בחורה יפה, רזה, חכמה, מצחיקה ועוד כל מיני תכונות טובות שקשה לי להבליט אותם בגלל החוסר ביטחון. יוצא שעם אנשים חדשים אני מגמגמת, שקטה, משעממת, ביישנית ולא פעילה בכלום. קשה לי ככה ליצור חברויות חדשות, אלא אם כן יש אנשים שמכירים אותי ואז טיפה יותר נוח לי. הבעיה שאז אני מרגישה "תלותית" באנשים הללו ואולי הם מרגישים את זה ונרתעים. בקיצור, אני מעוניינת לשפר את הביטחון העצמי שלי, כי בבסיס יש לי מה לתרום לאנשים חדשים שיכירו אותי. האם יש דרך שאוכל לעשות זאת בעצמי או בעזרת ספר מומלץ? הייתי בטיפול פסיכולוגי (והינני נוטלת תרופות פסיכיאטריות), אך לא בטוח שאוכל לחדש אותו כעת. תודה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התמודדות חברתית

מניסיוני, לעיתים אפשר להעזר באימון כדי לשפר את ההתמודדות החברתית. במיוחד אם החרדות מטופלות במידת האפשר באופן תרופתי, כך שאינן משתקות. זה לוקח זמן, אבל במצבים שנתקלתי בהם היה שיפור משמעותי. כמובן שיש להכיר את המצב יותר לעומקו כדי שאפשר יהיה להעריך אם אימון יכול לעזור, או טיפול פסיכולוגי הוא המענה הנכון.

glick

New member
בטחןן עצמי וחרדות

כיום ידוע שהבסיס לחרדות הוא גנטי, סביר להניח שאם תתבונני בבני משפחתך, תמצאי קווי אופי דומים לשלך אצל אמך או אביך. אל תאשימי את עצמך בחרדה כיוון שלא את יצרת אותה. בכדי לטפל בחרדה הכללית והחברתית יש לפעול בשני מישורים: ראשית להפחית את רמת החרדה הפיזית ע"י לימוד טכניקות הרפייה שונות (יוגה, מדיטציה, ביופידבק...) ובנוסף יש לעבוד על המישור הקוגנטיבי: על החשיבה הלא רציונאלית שמחזקת את החרדה (מחשבות כגון : אני אכשל, אף אחד לא אוהב אותי...) ולהחליפה במחשבות מציאותיות יותר. טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי יכול לעזור בהפחתת חרדות, כך גם טיפול בביופידבק. בנוסף, ניתן להעזר גם באימון אישי מתאים. בנושא החרדה החברתית, ישנן קבוצות תמיכה העוסקות בתמיכה הדדית ועצות להפחתת החרדה החברתית. הדבר החשוב ביותר הוא פשוט לפעול על המציאות, להתמודד עם הפחדים ע"י עשיית הפעולות המפחידות, רק כך החרדה אט אט יורדת. בהצלחה אפי גיל מאמן אישי ופסיכולוג [email protected] www.psycoaching.co.il

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

ותודה על המידע הברור והמקצועי.

למעלה