ביטחון או קיפאון
משהו נעצר בבלימה. קופאת.
כואב בפנים. מתי יגיע מרפא?
אני נחנקת. אני נמנעת מלחשוף את רגשותי בכל מחיר. אני מעדיפה באופן לא מודע להחנק מבפנים כי בחוץ לא מרגיש בטוח. צעד צעד בצעדים קטנטנים אולי אפשר לגשת לילדה שבפנים, שכולה מהוסת- כאב.
מנוסת-כאב.
אם ארשה לעצמי לכתוב זה אולי קצת יעזור.
אולי בעוד כמה צעדים אצליח להפנים שמה שהיה נורא רע כבר קרה ועבר וכבר איננו בחיים שלי היום. כבר לא כאן לרדוף אותי אך עדין רודף.
זה רק הצל הזה שתוקף, שפתאום ההרגשה שמשהו נורא רע קורה עכשיו, שמשהו כל כך לא בסדר ואי אפשר לברוח.
ועדין יש בתוכי דחף לברוח, או רגשית או פיזית.
עכשיו בנהזוג שלי רוצה שנחיה ביחד. יש בזה היגיון כי עוד כמה חודשים יוולד ילדנו המשותף. ואני קפואה, קשה לי לזוז, קשה לי לשנות כל דבר. כאילו הביטחון הפנימי תלוי בכך שהכל יקפא, שחיי לא ישתנו, שלא אצטרך לזוז.
הוא טוען שהוא לא מרגיש שיתוף סולידריות מצדי. אני לא יכולה להרפות מההגנות שלי.
אני עומדת מהצד ולא משתתפת בחיים שלי. בחיים האלה.
התחייזרתי.
יש לי כל כך הרבה מה לומר ולכתוב אם רק אעיז אם רק ארשה.
מנעולים על הלב על הנפש. רק אל תזוזי אולי זה לא יכאב. זה כואב. אולי לא תרגישי.
איך אפשר לא להרגיש כאב בעוצמה משתקת?
פוחדת. דואגת שהמצב הנפשי שלי ישפיע על העובר...
משהו נעצר בבלימה. קופאת.
כואב בפנים. מתי יגיע מרפא?
אני נחנקת. אני נמנעת מלחשוף את רגשותי בכל מחיר. אני מעדיפה באופן לא מודע להחנק מבפנים כי בחוץ לא מרגיש בטוח. צעד צעד בצעדים קטנטנים אולי אפשר לגשת לילדה שבפנים, שכולה מהוסת- כאב.
מנוסת-כאב.
אם ארשה לעצמי לכתוב זה אולי קצת יעזור.
אולי בעוד כמה צעדים אצליח להפנים שמה שהיה נורא רע כבר קרה ועבר וכבר איננו בחיים שלי היום. כבר לא כאן לרדוף אותי אך עדין רודף.
זה רק הצל הזה שתוקף, שפתאום ההרגשה שמשהו נורא רע קורה עכשיו, שמשהו כל כך לא בסדר ואי אפשר לברוח.
ועדין יש בתוכי דחף לברוח, או רגשית או פיזית.
עכשיו בנהזוג שלי רוצה שנחיה ביחד. יש בזה היגיון כי עוד כמה חודשים יוולד ילדנו המשותף. ואני קפואה, קשה לי לזוז, קשה לי לשנות כל דבר. כאילו הביטחון הפנימי תלוי בכך שהכל יקפא, שחיי לא ישתנו, שלא אצטרך לזוז.
הוא טוען שהוא לא מרגיש שיתוף סולידריות מצדי. אני לא יכולה להרפות מההגנות שלי.
אני עומדת מהצד ולא משתתפת בחיים שלי. בחיים האלה.
התחייזרתי.
יש לי כל כך הרבה מה לומר ולכתוב אם רק אעיז אם רק ארשה.
מנעולים על הלב על הנפש. רק אל תזוזי אולי זה לא יכאב. זה כואב. אולי לא תרגישי.
איך אפשר לא להרגיש כאב בעוצמה משתקת?
פוחדת. דואגת שהמצב הנפשי שלי ישפיע על העובר...