ביטול EPIRB INMARSAT-E

cobi1

New member
ביטול EPIRB INMARSAT-E

לידיעת המשיטים, אינמרסט עומדת להפסיק את שרותי משואת החרום הלווינית מסוג INMARSAT-E באוקטובר 2005. מי שכבר קנה משואה מסוג זה (ישנם מעטים כאלה) יפוצה ע"י אינמרסט במשואה חדשה מדגם COSPAS-SARSAT. כנראה שבקרוב הנושא גם יתעדכן בחומר לבחינות של משרד התחבורה/התקשורת. לעניננו, רוב השייטים מודעים לחשיבות של מכשיר אזעקה/ביות לוויני לשעת חרום אבל לא ממהרים לרכוש אותו, אולי בגלל המחיר (קרוב לאלף דולר למכשיר מסוג טוב), הצורך בהחלפת סוללת ליתיום יקרה (כמאה עד מאתיים דולר) מדי שנתיים שלוש, ואולי משום שרוב השייטים העממיים לא שטים יותר מפעמיים שלוש בשנה לחו"ל וחושבים שלא כדאי להם. אז בקשר לזה אצלנו הימאים המקצועיים קיימת האמרה: IF YOU THINK SAFETY IS EXPENSIVE TRY ACCIDENTואם בכל זאת מישהו חושב שחייו וחיי ציוותו יקרים לו מספיק אני בודק את האפשרות להשכיר מכשיר EPIRB ו/או SART למסעות בינלאומיים בתעריף זול. לפרטים לפנות במסר.

מאיר ריבא

New member
Inmarsat-E

1. אני לא מאמין שיש יכטונר בארץ שיש לו מכשיר Inmarsat-E (המחיר היה גבוה ביותר). נדמה לי שבכל העולם הותקנו רק כמאה יחידות ימיות! 2. זה לא הפריע למשרדי התקשורת/תחבורה להכניס את המכשיר האסוטרי לסילבוס של הבחינות. אולי עכשיו הקורס יתקצר ב-10 דקות? 3. לדעתי השרות יופסק בסוף 2006 ולא בסוף 2005, אבל כאמור זה ממש לא משנה לנו. 4. אני מסכים בכל לב עם קובי לגבי חשיבות ה-EPIRB וממליץ לכל מי שיוצא לים מחוץ לטווח VHF של תחנות החוף להצטייד בכזה.

zina71955

New member
INMARSAT - E

מסכים עם מאיר ריבא שיקח יותר משנה להפסיק את השרות הזה. הייתי מעיז לומר שזו דוגמא טובה להכנסת מכשירים יקרים לשוק בידיעה מראש שהם יצאו ממנו לאחר זמן, כאשר המחיר מתאים לצורך המוחלט ו/או למי שמתקזז עם מס הכנסה בהוצאות. מאחר ויש לי COSAS SARSAT אני פטור. אין כל ספק לגבי המכשיר כערך בטיחותי למי שמפליג הפלגות בין לאומיות ברצף סביר. לגבי השכרת מכשיר EPIRB , איך אתה מסדיר את שינוי מספר הזהות ושמו של כלי השייט לצורך השכרה כזו? יש לזה נוהל בתקנות? או שזה ענין של עלות כספית בלבד? או מה?

cobi1

New member
EPIRB

לגבי השברת מכשיר, ניתן להסדיר נוהל מיוחד בהתאם לתקנות, ובאם הנוהל שיקבע יצריך שינוי מספר הזהות גם זה ניתן מאחר ואנו השרות והמפיצים של מכשירי EPIRB

למעלה