ביטול Auto Start

ביטול Auto Start

יש בהגדרות במסך מולטימדיה שבסיאט איביזה למי שמכיר?
חיפשתי שם אפשרות לבטל ולא מצאתי, אז בכל התנעה ברכב אני צריך ללחוץ על "A" כדי לבטל.

תודה.

היו על זה דיונים כאן בעבר וממה שהבנתי בכל התנעה אתה צריך לבט

לבטל וזה אורך חלקיק השנייה ככה שזה יהפוך לך לטבע שני...
מצד שני אם היה אצלי, לא יודע אם הייתי מבטל... למה זה כל כך מפריע לך?

כי ממה שהבנתי, זה לא חוסך משמעותי בדלק

ומיותר לדעתי.
&nbsp
וגם לדעתי הכיבוי מנוע והתנעה אחרי כמה שניות, דקה או יותר (תלוי כמה זמן רמזור אדום) עלול להרוס מנוע.

חוסך או לא חוסך גם על זה דנו כאן

וכנראה חוסך לא הרבה אבל חוסך...
ולגבי להרוס המנוע או הסטרטר: קשה לי להאמין שהורס. המנועים והרכבים לא הולכים אחורה. "הפטנט" קיים כבר אי אילו שנים ואם היו נהרסים מנועים זה היה ידוע והיו מתייחסים לזה.
בקיצור נראה לי שזאת סתם פאראנוייה [גם אם היא הגיונית ואולי גם אני הייתי חושש מזה במקומך, לא נראה לי שזה משהו שצריך להדאיג אותך]
האם זה לא עובד כשהמנוע קר או כשהמזגן עובד?

לא עובד עד שהמנוע יגיע ל 90 מעלות, גלגלים קדמים ישרים

כביש מישור, ועוד...
&nbsp
זה לפי ספר.

תהנה מהטכנולוגיה החדשה

אני זוכר עמדתי ליד הרמזור ורכב לידי כובה על ידי המערכת ובשנייה שהתחלף הניעה בשבריר שנייה. המערכת יודעת להניע הרבה יותר טוב ויותר יעיל מכל גורם אנושי. ראיתי שחלקות ההנעה זה משהו פנטסטי כלומר כנראה ללא שום אובדן זמן.

זה רק בגלל שאתה נוסע בעגלה בלי שום תחכום

הגורם האנושי כבר לא מניע את הרכב , מכוניות ללא מפתח מניעות בעצמן
אתה רק לוחץ קצרצר על הלחצן . הרכב מניע בעצמו גם אם צריך כמה שניות יותר
בגלל הקור , הוא עושה זאת אוטונומית ,
הלחיצה בתוקף עד שהרכב מונע .
את העצור סע אני משיג בכל פעם כאשר אני זריז מהברקס לגז .
אז אני לא לוחץ חזק על הברקס בכדי שהיא לא תעבוד . בכל מקרה אני תמיד מאיט בעדינות בעצירות מתוכננות .
בקור או בחום היא לא עובדת , כאשר המנוע לא חם היא לא עובדת
לא בדקתי לגבי גלגלים ישרים , קצת מוזר שהיא לא תעבוד במצב הזה .
היא עובדת רק לדקה אחת בכל פעם , אם אני בעצירה ארוכה והיא עובדת
אני מכבה בעצמי את המנוע .

מנוע פיצפון זה נכון אבל הנטייה בעולם היא למנועים קטנים

ויעילים.
להזכירך, הגישה הירוקה יותר הרווחת אצל בני תרבות מכוונת הרבה יותר לפיקנטו מאשר לCX5 מגושם ובזבזן.
מעבר לכך, מנוע פיצפון קיים לא רק בפיקנטו שהוא רכב בסיסי וזול אלא ישנן וורסיות אחרות מרשימות יותר. קח כדוגמה את האיביזה 1.0L שדיברנו עליה. האיביזה עם המנוע הקטן מפתחת תאוצות קוויות וסיבוביות שהCX5 שלך עם ה2.5L יכול רק לחלום עליה... ובוודאי הפער גדול בכל מה שכרוך באחיזה בסיבובים ובקו ישר.
בניגוד לפיקנטו החלש שבעליות מודגמת נחיתותו, בעליות תלולות וארוכות תיווכח שהאיביזה מנוע 1.0L חזק מהCX5 שלך.
אידיט, שים לב שמנוע 1.0 היה אפילו באופנוע שלי מהעבר, אבל להבדיל שם באופנוע אני השתמשתי בכל סוס שהיה באורווה וגם בפיקנטו אני משתמש בכל סוס מהאורווה, ואם וכאשר ארכוש רכב ספורטיבי יותר מהפיקנטו אז גם אז אשתמש בכל אחד מהסוסים הקיימים, ללמדך שאני אינני נמנה על הלקוחות שקונים סוסים כדי להשאירם באורווה כאשר עצם נוכחות הסוסים באורווה עושה להם את זה, ולמעשה אינם יודעים בכלל לרכב על אותם סוסים. אני מנצל את מה שאני רוכש וזה הבדל אדיר.
&nbsp
הרכב שלך אידיט, במבנה המגושם הדמויי ג'יפי זה רכב שפונה לקהל שאני קורא לו [סליחה על ההכללה כי יש יוצאים מהכלל אבל הם מיעוט בטל] הקהל של הנהגים הטמבלים. אלה שחושבים שהגודל הוא מראית הכל... הרוב הגדול גם לא יודעים לנהוג כהלכה ברכב הגדול אותו רכשו.
&nbsp
ולבסוף אידיט אמרת מנוע פצפון ואין בה כלום. זאת כמובן שגיאה. יש בה אותי ואני נוכח מידי יום שאני כנהג הרבה יותר ממפצה. הרכב בין הכי צ'וקואים אבל איך אחרת אפשר להסביר איך מגיע בין הראשונים לכל יעד מבחינה שכמעט אף אחד לא עוקף אותי בעוד אני עוקף בלי סוף? אין לזה הסבר למעט הנהג. אין כל הסבר אחר איך אני בירידות וגם במישור עוקף את כולם ואילו בעליות הארוכות אינני עוקף אבל אני משום מה שומר יחסית על המיקום, אז נכון שאני מוריד הילוך אבל תזכור שבהילוך 3 בסלד 5 אני מטפס במהירות 100 את הקסטל מכיוון ירושלים [אלא אם פלגמטים כמוך מאטים אותי ואז בהעדר שוונג אני בבעייה מסויימת. את זה אני לא מכחיש אבל אני נהג מאד וורסטילי ולא פעם אני היחיד שחומק לנתיב ימני יותר שהוא פנוי יחסית, גם בעלייה הארוכה שבה הנתיב השמאלי פקוק...
&nbsp
אידיט אנו לא בתחרות, כן? אני יודע דבר אחד שאפילו עם הפיקנטו אני בד"כ בשפיץ של התנועה [למעט אם יש נהג אחר דומה לי בכישוריו שהוא ברכב אחר זריז יותר, ואלה אכן מצבים שקיימים אבל כאמור לא רבים עוקפים אותי וגם זה רק בעליות המהירות הארוכות, עליות שמרבית הגולשים כאן שמתגוררים בגטו של גוש דן, מרביתם לא יודעים מה משמעות המונח עליות כשאני משתמש בזה]

כבר אמר אניגו אבל בהקשר לא נכון , אתה עוקף זקנים עייפים

או כאלו שהם לא יודעים שהם בתחרות , או אנשים כמוני כאשר
לפעמים אין להם חשק לנסוע בכלל .
הייתי באולם תצוגה של קיא , כל הרכבים שלהם מלאים קישקושים בדשבורד
ובהגה , בפיקנטו אין כלום .
והיא קרובה במחיר לVW פולו סדן 1600 אין בכלל מה להשוות
הפולו היא בגודל של מאזדה 3 אולי טיפה יותר גדולה .
נסעתי על המיקרה 1.2 , אין מצב ששומכר או הסטיג משיגים אותי עם המיקרה
או הפיקנטו .
עכשיו ! לא רק שאין בפיקנטו כלום , גם אי אפשר לעשות איתה כלום
אם כבר אז היא רכב גדול מידי , רכב כזה היה צריך להיות ל 2 אנשים בלבד
ממילא הכסאות האחוריים מיותרים ברוב המקרים , בטח ברכב כזה
שקונים אותו רק בכדי לקבל רכב חדש ולא משומש .

enigo

New member
משעשע - כשאתה עוקף אנשים בעליה, זו עדות לכוח האדיר של הבורה

שהיתה לך. 90 כוחות סוס ש"מאיצים כמו מטוס" רכב ששוקל 1350 קילוגרם - שאפילו היצרן מודה שהוא מאיץ בקצב בינוני למדי.
אבל כשפיקנטו עוקף (עם רכב עם יחס הספק/משקל טוב יותר מאשר הבורה ההיא, אגב) זה לא מעיד על כלום...

פתאום אתה לא יודע כלום , נעלם המידע החסר ערך שאתה אוסף

תסתכל על הנתונים של הפיקנטו , גם של ה 1200 סמ"ק יותר נכון 1250
שלא לדבר על ה 1000 סמ"ק ,
תאוצה 14 , כוח סוס רק בסל"ד גבוה 6000 גם המומנט העלוב בסל"ד גבוה
על מה אתה מדבר בכלל ?
אותה העגלה כמו המיקרה שלא עוקפת עגלה עם סוס ,
יריחו ירושלים ? אין מה לדבר בכלל גרוטאה .
הבורה לעומת זאת , הייתה גומרת את הקסטל ב 90 / 100 גם אם היו מעכבים אותי בתחתית העליה על 60 . בכוון ירושלים - תל אביב .
כל הכוח זמין ב 1900 סל"ד ולא ב 4000/6000 .
ב 2000 סל"ד הייתה נוסעת 100 קמ"ש במישור , עגלה, אבל לפני כולם .
רק ב 50000 ק"מ " נפתח " המנוע . השמן היה נשאר שקוף הרבה זמן
כאשר בדיזלים הוא משחיר מיד . אני חושד שהמנוע הספציפי הזה
היה יותר חזק מאשר מה שכתוב ברשיון , אולי אפילו טעו וזה לא 90 אלא 110
הרי ההבדל היה רק ב T D I לעומת T D I
<font>I אדומה </font>
והייתה מאובזרת יותר מהעגלות של קיא וניסן
והס מלהזכיר איכות נסיעה .

אתה באמת מצחיק

אתה נורא מגוחך. אתה מכיר רק משהו בודד ומוציא כללים ברמת כל העולם. זאת התנהלות מצחיקה.
סיפרתי לך כאן שהיה לי אופנוע 1L שבהילוך 6 בסל"ד 4 המהירות הייתה רק 120קמ"ש. מה תגיד על זה? הבורה שלך הייתה 120 בסל"ד נמוך משמעותית, לא? זהו? נגמר הדיון? אתה לא מתעניין מה קורה מעבר לסל"ד הזה?
איזה קוקו אתה ! כמה אתה שיטחי ! אני לא נגד דיזלים. נהפוך הוא אבל אני נגד טימטום.
[יכולתי לענות לך ע"י הפיקנטו במקום האופנוע אבל הנתונים הם יותר STRIKING באופנוע אז אולי ייקל עליך להבין...]

enigo

New member
אתה זוכר מה זמן התאוצה של הבורה? דומה מאוד לשל פיקנטו ידני

אבל זו בכלל לא הנקודה - שעשע אותי איך אתה פוסל כחסר משמעות בדיוק את הטיעון שאתה השתמשת בו כדי להוכיח שהרכב שלך היה מטוס. אתה חייב להחליט - או שעקיפת אנשים שלא מודעים בכלל שהם בתחרות מוכיח משהו - או שלא. אתה לא יכול לאחוז במקל בשני קצותיו (ועכשיו בטח תספר איך הרבצת פעם במקל למישהו שנשם על האוטו שלך או עוד סיפור גבורה מגוחך - ודמיוני).

גם לסובארו דייאלנה , הייתה תאוצה טובה ,

אבל בשער הגיא בואכה ירושלים , עייפה .
אגב פיקנטו , הנתון 0-100 14 שניות , אופטימי כרגיל .
בבורה אני בדקתי 13 , וכנראה שאפשר גם פחות .

enigo

New member
ברור - כי פולקסווגן ידועים בתור יצרן צנוע, שמפרסם נתונים

פחות טובים מהאמיתיים מתוך ענווה יקית ידועה.
גם עפ פיקנטו אלף אפשר להתחיל את הקסטל על 60 ולסיים ב-100, מניסיון. סליחה, בעצם אי אפשר, אלא היה אפשר. היום כבר אין קסטל...
צריך לסחוב את המנוע לסל"ד גבוה? סבבה. אז מה? לזה הוא נוצר.

תגיד, יש לי שאלה אליך...

כדי לעזור לך לרדת מהעץ, בוא נניח שאני נוהג בפיקנטו מירושלים לת"א במהירות ממוצעת 140 או אפילו 150 בקטעים מסויימים לא מבוטלים....כאמור, רק נניח כי הרי בפועל הרכב לא עובר את ה80 וגם זה רק בזכות רוח גבית. אז אם ככה האם אני עוקף רק זקנים וחולים או גם צעירים ובריאים. עכשיו כדי לסבר את האוזן, בהילוך 5 במהירות 80 על איזה סל"ד מדובר ומה מידת הלחיצה על דוושת הגז בכביש מישורי ארוך וישר... האם יש לך מסקנות כלשהן אם למשל הלחיצה מאד דלה על הגז והסל"ד באיזור ה2K וצריכת הדלק היא הקטנה ביותר נניח לא מאד רחוק מאשר 3ליטר/100קמ. האם בתנאי כביש דומים כאשר ההבדל בלחיצה על הגז משמעותי, האם אז המהירות תשתנה באופן מוחשי או שמדובר על עלייה מ80 ל86קמ"ש. מה נראה לך?

אתה אומנם מנסה להעתיק מאניגו משפט חכם ויפה שהוא העיר לך אבל לא כל משפט מתאים לכל קונוטציה ויש חשיבות לנושא, ולנשוא במשפט שאם לא כן התיאור לא מתאים למציאות ולא בהכרח משרת את הפואנטה שלך.

חוץ מזה, אידיט, אתה אמנם איש נחמד ותורם כאן באופן חיובי כי גם דברי שטות לעתים קרובות יכולים לחדד ולהבהיר נקודות חשובות היות שאתה לא פועל בחלל ריק ויש דיאלוג ואפילו רב שיח... אבל וזה אבל חשוב, כל אחד כאן יודע [למעט הפלוצר פריץמן וגם אולי עוד איזה אנונימוסי אחד או שניים שנחבאים גם מעצמם...] שכישורי הנהיגה שלך לא מאד פנטסטיים [וזה בלשון המעטה] בעיקר עקב העדר תקשורת עם הסביבה אז בעצם כל ההערות ממך בנושאי נהיגה או שימוש ברכב אלה דברים קצת מגוחכים אבל כולם כאן ככה אני בטוח, נהנים לצחוק ועל כך מודים לך.

גם לא הבנתי את כל שאר ההערות החשובות שלך, מה זאת אומרת הרכב היה צריך להיות ל2 בלבד? אני בד"כ משתמש בו כרכב ליחיד. על מה אתה מדבר? רק לעתים רחוקות נוסעת איתי אישתי [בד"כ נוסעים יחד בריכבה שמעט גדול יותר] ו/או טרמפ ל2 מילדיי למוסד החינוך או ממנו. בד"כ אני לבד ברכב. ויש לי חדשות עבורך, כשאני מסתכל בבוקר מסביבי אני רואה בד"כ גם נהג/ת בודד גם ברכבים שלצידי וגם הגדולים שביניהם. חבל שזה ככה אבל אלה הנתונים. אתה מדבר על רכב לאדם אחד כי אתה כרגיל לא מכיר כלום חוץ מהפנימה של הקונכיה שלך. ברוך הבא לעולם שבו רבים משתמשים ברכב רק לעצמם...לא טוב אבל זוהי המציאות...

מה לא הבנת קודם ? הפיקנטו והדומות לה יותר מידי גדולות

היה צריך לוותר על המושבים האחוריים לגמרי , ושיהיה מקום רק לנהג ונוסע
כמו הסמארט .
אתה מדבר על עקיפות ומהירות ברכב שעושה 14 שניות מ 0-100
שהמומנט שלו על הפנים , למי אתה מספר סיפורים ?
אם תסע תל אביב ירושלים משער הגיא עד ירושלים או יריחו ירושלים
הרי אתה תגיע רק למחרת . אם תקרע את המנוע אולי תגיע ל100 קמ"ש .

מה א ת ה לא הבנת קודם?

אני מסביר לך שאצלי המושבים האחוריים רקים כמעט תמיד וגם מושב הנוסע כמעט תמיד ריק. יתרה מזה אני מזיז את המושב נהג עד הסוף לאחור למה ככה נוח לי. מה אתה מתכנן להרוויח מלוותר על המושב האחורי? אני יכול לקפל את המושב האחורי להיות שטוח פלס באוטו ואז יש משטח העמסה מסויים.לא ענק אבל משהו יש... אני לא מבין מה אתה רוצה להרוויח? להוריד ממשקל הרכב את המשקל של המושבים? להפוך הרכב לדמוי סמרט? ממה אתה כל כך מתלהב? האם בגלל הרעיון המהפכני שלך לקזז את המשקל של הספסלים האחוריים שעשויים מספוג שאותם תוציא מהרכב? אתה כרגיל לא ברור גם לעצמך.

לא ברור 2: אני בעצמי אמרתי שלרכב יש בעייה בעליות אז מה אתה חוזר אחריי? אני מודע לחסרונות הרכב וזה לא במיוחד מפריע לי. אל תשכח שיש לרכב גם הרבה יתרונות שמהם אני נהנה בכל יום. לכל מטבע יש 2 צדדים.
עקיפות משער הגיא לירושלים? כיום הכביש משודרג מאד עם 3 מסלולים. רבים שם נוסעים 100 אפילו הפלגמטים כמוך מרגישים בטוח ללחוץ גז בעלייה רחבה וישרה אבל אמרתי לך שאח"כ בירידות אני מפצה ובפרט שהירידות תלולות ולעתים עם סיבובים וזה מרתיע חלק מהנהגים... בעליות אני לא אוהב לנסוע 100 עם הרכב כי זה מחייב הילוך 3 ומנוע צווחן על כ5 סל"ד. זה לא נעים במיוחד לאוזניי
האם קוקו כמוך מסוגל להבין שהפיקנטו בהילוך 3 בסלד כ5 זה מהירות כ100 אבל אותו הפיקנטו בהילוך 5 בסלד כ5 [האמת קצת פחות... בעצם ~4.5 אבל בשבילך עיגלתי שתבין העיקרון] זה מהירות כ150...
אפילו אתה נניח מתאר לעצמך שנסיעה מירושלים לת"א אני בשפיץ של התנועה בקלילות יתרה ולמה? כי הרוב המכריע זה ירידות ומישורים. אין כמעט בכלל עליות.
ולהבדיל, לכל שבת יש מוצ"ש כלומר את הנסיעה חזרה מת"א לירושלים אני מחלק ל2: עד שער הגיא אני בהילוך 5 על סלד 5 בשפיץ של התנועה ואחרי שער הגיא אממממ אז ושם הדברים משתנים. אני מוריד הילוך [נאלץ] כי הרכב חלש מכדי לטפס בהילוך 5... אין צורך לטחון מים, אתה כבר מבין את הסוגייה, נכון?
אבהיר לך שתזכור שבעליות אמנם אני לא בחוד אלא בזנב אבל זה כי אני מעדיף 80 על 100 בגלל הרעש אבל אני יכול לנסוע לדעתי גם על 120 או טיפונת יותר בהילוך 3 [הקו האדום ומנתק ההצתה ב6.5 ככה ש110 זה טיפונת מעל לסלד של 5] אבל אני לא אוהב את זה מבחינת האוזן והתחושה...
בנוסף, משער הגיא ועד ירושלים יש 2 ירידות, האחת מאיזור נווה אילן ועד למחלף עין חמד והירידה השנייה מהקסטל ועד לסיבוב מוצא. אפילו אתה כבר מבין שבירידות האלה אני יודע לנהוג בהילוך 5 בסל"ד קרוב ל5 ככה שבירידות שוב אני בקבוצת השפיץ
זה מה שקורה כשאתה ברכב חלש אז אתה מחפש קטעי דרך להרגיש שהמוח והמיומנות מפצים על החולשה

למעלה