מה א ת ה לא הבנת קודם?
אני מסביר לך שאצלי המושבים האחוריים רקים כמעט תמיד וגם מושב הנוסע כמעט תמיד ריק. יתרה מזה אני מזיז את המושב נהג עד הסוף לאחור למה ככה נוח לי. מה אתה מתכנן להרוויח מלוותר על המושב האחורי? אני יכול לקפל את המושב האחורי להיות שטוח פלס באוטו ואז יש משטח העמסה מסויים.לא ענק אבל משהו יש... אני לא מבין מה אתה רוצה להרוויח? להוריד ממשקל הרכב את המשקל של המושבים? להפוך הרכב לדמוי סמרט? ממה אתה כל כך מתלהב? האם בגלל הרעיון המהפכני שלך לקזז את המשקל של הספסלים האחוריים שעשויים מספוג שאותם תוציא מהרכב? אתה כרגיל לא ברור גם לעצמך.
לא ברור 2: אני בעצמי אמרתי שלרכב יש בעייה בעליות אז מה אתה חוזר אחריי? אני מודע לחסרונות הרכב וזה לא במיוחד מפריע לי. אל תשכח שיש לרכב גם הרבה יתרונות שמהם אני נהנה בכל יום. לכל מטבע יש 2 צדדים.
עקיפות משער הגיא לירושלים? כיום הכביש משודרג מאד עם 3 מסלולים. רבים שם נוסעים 100 אפילו הפלגמטים כמוך מרגישים בטוח ללחוץ גז בעלייה רחבה וישרה אבל אמרתי לך שאח"כ בירידות אני מפצה ובפרט שהירידות תלולות ולעתים עם סיבובים וזה מרתיע חלק מהנהגים... בעליות אני לא אוהב לנסוע 100 עם הרכב כי זה מחייב הילוך 3 ומנוע צווחן על כ5 סל"ד. זה לא נעים במיוחד לאוזניי
האם קוקו כמוך מסוגל להבין שהפיקנטו בהילוך 3 בסלד כ5 זה מהירות כ100 אבל אותו הפיקנטו בהילוך 5 בסלד כ5 [האמת קצת פחות... בעצם ~4.5 אבל בשבילך עיגלתי שתבין העיקרון] זה מהירות כ150...
אפילו אתה נניח מתאר לעצמך שנסיעה מירושלים לת"א אני בשפיץ של התנועה בקלילות יתרה ולמה? כי הרוב המכריע זה ירידות ומישורים. אין כמעט בכלל עליות.
ולהבדיל, לכל שבת יש מוצ"ש כלומר את הנסיעה חזרה מת"א לירושלים אני מחלק ל2: עד שער הגיא אני בהילוך 5 על סלד 5 בשפיץ של התנועה ואחרי שער הגיא אממממ אז ושם הדברים משתנים. אני מוריד הילוך [נאלץ] כי הרכב חלש מכדי לטפס בהילוך 5... אין צורך לטחון מים, אתה כבר מבין את הסוגייה, נכון?
אבהיר לך שתזכור שבעליות אמנם אני לא בחוד אלא בזנב אבל זה כי אני מעדיף 80 על 100 בגלל הרעש אבל אני יכול לנסוע לדעתי גם על 120 או טיפונת יותר בהילוך 3 [הקו האדום ומנתק ההצתה ב6.5 ככה ש110 זה טיפונת מעל לסלד של 5] אבל אני לא אוהב את זה מבחינת האוזן והתחושה...
בנוסף, משער הגיא ועד ירושלים יש 2 ירידות, האחת מאיזור נווה אילן ועד למחלף עין חמד והירידה השנייה מהקסטל ועד לסיבוב מוצא. אפילו אתה כבר מבין שבירידות האלה אני יודע לנהוג בהילוך 5 בסל"ד קרוב ל5 ככה שבירידות שוב אני בקבוצת השפיץ
זה מה שקורה כשאתה ברכב חלש אז אתה מחפש קטעי דרך להרגיש שהמוח והמיומנות מפצים על החולשה