ביטול שיקום ראשון

ביטול שיקום ראשון

צהריים טובים,

יש לי שאלה בנוגע לביטול של השיקום הראשון ואשמח לתשובות. הסיפור הוא כזה, לפני כשנה סיימתי לימודי תואר ראשון כשיקום מאגף השיקום, העניין הוא שמשסיימתי ללמוד האגף דיי זרק אותי ופתאום מתמיכה כספית ועזרה אומרים לך שאתה משוקם ושתלך לחפש עבודה, איתם סיימת זה מה שהבנתי פחות או יותר מעובדת השיקום. עבדתי בשתי עבודות שמצאתי איכשהו לבד לתקופות ממש קצרות לא יותר מחודש אני מוכר על PTSD, יש לי תואר בכלכלה ומנהל עסקים וכל העבודות שקימות היום בתחום הזה הן במוקדים של בנק או בתור כספרים בסניפי בנק אלו הן עבודות שמצריכות להיות במגע בלי הפסקה עם אנשים ודיי קשה לי עם זה בגלל הנכות שלי.
בסופו של דבר אני יושב בבית כמעט כל התקופה משסיימתי ללמוד, מקבל תגמול של בקושי 1000 שקל, התקשרתי לעובדת שיקום לא מזמן כי הבנתי שאפשר להגיש בקשה לביטול שיקום ראשוני, היא דיי נפנפה אותי ואמרה ששנה זה לא הרבה זמן לחפש עבודה.
מה אני אמור לעשות במצב כזה, אני בקושי חי ונראה לי ששלחו אותי ללמוד רק בשביל להתפטר ממני כי הרי נכה משוקם לא מגיע לו כלום.
האם ניתן לבטל את השיקום הראשוני?
מה עושים במצב כזה?
מה הן הזכויות שלי?
אשמח לתשובות, תודה רבה מראש יוני.

יוני שלום . כדי לבטל שיקום

עלייך להמציא או ללכת למטפלים שלך שיתנו לך אישור שמצבך החמיר בגלל הפציעה .

דבר שני אתה חייב ללכת לעבודה ולנסות להסתגל לאנשים .אני מאמין שבעבודה הם יראו את מצבך ואם האישור מהמעסיק שלך תוכל ולהמשיך להציג את זה בפני אגף השיקום.

יוני הבחירה הייתה שלך מה ללמוד ולכן אגף השיקום עשה את שלו בשיקום הראשוני .

אתה הייתה צריך לחשוב באיזה כיוון לא ללמוד כדי לעבוד אם אנשים .

אני מנסה לעזור לך אבל תבין שהם עובדים לפי הספר ולא הרגש .

באגף השיקום עובדים אנשים כבר מעל 30 שנה אין להם כוח לנכים כבר מזמן ולכן זה ניראה כך .

יוני תנסה בלי אלימות ובלי ניבולי פה שם כי זה מה שהם מכוונים אותנו ואז אתה מורחק להרבה זמן .

חג שמח מקווה שעזרתי לך

למעלה