ביטול קנס על רעש

omereliyaho

New member
ביטול קנס על רעש

שלום רב ושבוע טוב לכל הקוראים ,
בתור ילד שאין לו יותר מידי משאבים החלטתי לפנות לפורום הנל .
לפני כ3 שבועות במהלך בילוי שיגרתי בערב שישי , ישבתי בפארק דיי מרכזי עם חברה שלי ועוד 2 חברים ודיברנו , חס ושלום צעקנו או עשינו רעש .
לידינו הייתה חבורה של כ-20 ילדים , למקום הגיע שוטר שדיבר איתם , והלך .
לא רציתי להגיע למצב שאני מקבל קנס אז החלטתי שנלך אליי , הביתה .
בדרכנו הביתה הגיע השוטר .
חברה שלי עמדה על מדרגה גבוהה וביקשה שאני אעזור לה , היא כמעט מעדה וצעקה מהבהלה .
השוטר החליט שאנחנו עושים רעש ורשם לי קנס על סך 350 ש"ח .
אני מתלבט אם לשלם או להגיש ערעור . אני עובד קשה בשביל הכסף הזה . 17 ש"ח לשעה .
בחישוב מהיר כבערך 20 שעות עבודה .
יש סיכוי שהקנס יבוטל ? אם כן אני אשמח בעזרה לניסוח מכתב , כי כסף לעורך דין אין לי .
תודה מראש , עומר אליהו .

תשובה

ראשית, אני מצרף לעיונך את התקנה הרלוונטית לעניינך:

תקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), התשנ"ג-1992:

תקנה 3(א) לא ישיר אדם, לא יצעק ולא יפעיל כלי נגינה, מקלט רדיו או טלוויזיה ולא יקים רעש באמצעות פטיפון, רמקול, מגביר קול או מכשירי קול כיוצא באלה בין השעות 14:00 ל-16:00 ובין השעות 23:00 ל-07:00 למחרת, באזור מגורים באחד מהמקומות האלה: (1) תחת כיפת השמים; (2) במקום שאינו תחת כיפת השמים, אולם אינו סגור מכל צדדיו כלפי חוץ, או שדלתותיו, חלונותיו או פתחיו האחרים אינם סגורים כולם; (3) בבנין שיש בו יחידות מגורים (להלן - בנין מגורים). (ב) הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על פעולה המבוצעת אגב חגיגה או שמחה באחד המועדים האלה: (1) ליל יום העצמאות; (2) ליל פורים; (3) ערב יום מנוחה ומוצאי יום מנוחה - עד חצות; (4) ליל יום ירושלים.

350 ש"ח זה אומר שהעבירה בוצעה בין השעה 24:00 - 06:00.

שנית, לא הבנתי האם החברה שביצעה לכאורה את העבירה קיבלה גם דו"ח?

בנוסף, לא הבנתי את נסיבות הצעקה וכיצד "נוצרה"?

omereliyaho

New member
תשובה

אני קיבלתי דוח כביכול על שנינו , רק אחד .
והרעש נוצר כתוצאה מכך שהיא עמדה על מדרגה גבוהה , ביקשה את עזרתי לרדת , החליקה וכמעט נפלה ומהבהלה יצאה לה צעקה .

omereliyaho

New member
חשוב לציין

״העבירה״ בוצעה בדרכנו הביתה ולא בהתקהלות ובטח ובטח שלא נעשתה בכוונה כדי להרעיש או להפריע .

תשובה

לעיונך חלק מהוראה בחוק סדר-הדין הפלילי אשר רלוונטית לגביך:

"...(ג) תובע רשאי לבטל הודעת תשלום קנס אם נוכח כי לא נעברה עבירה או כי היא נעברה שלא בידי מי שקיבל את ההודעה, או אם היה סבור שבנסיבות המקרה אין ענין לציבור בהמשך ההליכים; התובע יערוך רישום של הודעת תשלום קנס שביטל וינמק את החלטתו; לענין סעיף קטן זה, "תובע" - כמשמעותו בסעיף 12, אם הוסמך במיוחד לענין זה בידי היועץ המשפטי לממשלה...".

אני מצרף לעיונך קישור רלוונטי:

http://old.sviva.gov.il/Enviroment/..._brerot_mishpat&enZone=maarach_brerot_mishpat

omereliyaho

New member
אז מה אתה מציע ?

לפנות אליהם במכתב ולנמק למה אני חושב שצריך לבטל אותו ?
אין לי זמן , כוח או כסף להיגרר לבית משפט , במידה ומכתב יוכל לגרום לביטול הקנס אני אשמח בעזרה בניסוחו , במידה ולא אני אוותר .
תודה מראש

תשובה

לעניות דעתי אין לך מה להפסיד מפנייה בבקשה לביטול.

"מקסימום" תקבל תשובה שלילית ואז תשלם, במידה ותחליט לא להישפט.

אתה יכול לכתוב "משהו" אשר כולל את הפרטים אודותיך, גיל, לימודים ועוד נתונים "כאלה".

בנוסף, תציין מה קרה בדיוק ותוסיף כי אינך מ"אלה" אשר "עוסקים" מהקמות רעש וכו'.

בנוסף, תציין שאתה מודע היטב לאיסור להקים רעש וכי במקרה שלך בכלל לא הייתה הקמת רעש כי אם צעקת פחד מתוך אינסטינקט וכו'.

שיהיה לך "משהו" מגובש תיצור עימי קשר בפרטי ואנסה להעיר ואו להאיר.

למעלה