ביטול צ'קים

tea spoon

New member
ביטול צ'קים

שלום,

יצאתי מדירה, ובידי בעל הבית צ'ק פיקדון הרשום לפקודתו וללא תאריך.
לאחר העזיבה, הוא דרש ממני תשלומים על דברים שבודאות לא מוטל עליי התשלום עליהם (שירות שלא ניתן, תיקוני בלאי בדירה שעשה וגם בתקופת השכירות דרש עליהם תשלום וכדומה). אני אמורה לקבל בחזרה את הצ'ק בעוד כחודש, וחוששת שהוא יפקיד אותו.
שילמתי את כל חובותיי (ארנונה, גז, חשמל ומים) עד לתקופה שעזבתי, ואני סמוכה ובטוחה שהתשלומים אותם הוא דורש לא מגיעים לו.

האם מותר לי במקרה כזה לבטל את צ'ק הפיקדון? כלומר, אם אין לו כל זכות משפטית לתבוע ממני תשלום, האם העובדה שביטלתי את הצ'ק תוכל לפגוע בי?

תודה רבה וליל מנוחה!

זה שאת חושבת שאין לו זכות משפטית

אינו אומר בהכרח שזה באמת כך.
אם תבטלי את הצ'ק והוא ירצה לפדות אותו, אז עם הצ'ק שלא כובד הוא יפתח תיק הוצל"פ ובמסגרת זו תהיה לך אפשרות לבקש להתגונן. אם הבקשה שלך תתקבל, יתנהל ביניכם הליך משפטי.

tea spoon

New member
קצת מצחיק אותי להגיד "סמכי עליי"

למישהי שמעולם לא פגשתי, :) אבל מדובר באדם בעל מניעים מאוד לא טהורים, שאף דרש ממני תשלומי חשבונות שכבר שילמתי - ויותר מפעם אחת. אני מעדיפה שלא להיכנס לפרטים, אבל אני חושבת, וגם גורמים משפטיים שהתייעצתי איתם לפני זמן מה, שאין ספק שאני "בסדר".
בכל מקרה, בהנחה ואני צודקת, מה כולל תהליך תיק ההוצל"פ? מה אני נדרשת לשלם רק בתור צד בעניין, שוב, בהנחה שאני צודקת ואזוכה מתשלום כלפיו?
כמו כן, מהן הדרכים בהן הוא יכול להגיש לי זימון? (הוא לא יודע היכן אני גרה, ואני די בטוחה שגם אין לו כתובת קבועה שלי)

ובכל מקרה, תודה על תשובתך. :)

אם יפתח תיק הוצל"פ תצטרכי להגיש התנגדות

לביצוע שטר הנתמכת בתצהיר והכולל את כל הראיות התומכות בטענותיך.
ככל וההתנגדות תתקבל, יעבור ההליך לפסים משפטיים רגילים, דהיינו ניהול הליכים מקדמיים, הגשת תצהירים, חקירות, סיכומים ופסק דין.
בהיעדר יכולת להמציא לך את האזהרה בגין פתיחת תיק ההוצל"פ הוא יכול לבקש תחליף המצאה, למשל בדמות פרסום הודעה בעתונות או בדרכים אחרות. חייב שיש קושי לאתר אותו (במיוחד אם מדובר בשוכר לשעבר ולאור החובה שבחוק לעדכן פרטים במשרד הפנים) אינו מתקבל בעין אוהדת בעיני הרשם הדן בעניין.

tea spoon

New member
הוא יודע היכן אני עובדת,

ונמצא בסביבתי לא מעט. כמו כן הוא כמובן יכול להתקשר אליי. במשרד הפנים מעודכנת כתובת הוריי. האם תחת נסיבות אלו הוא עדיין יכול לפרסם הודעה בעיתונות, אליה כנראה שלא אחשף, ואז אהיה "אשמה"? הוא בסה"כ לא יודע היכן אני גרה כעת, לא נעשה פה דבר במזיד כדי שלא יוכל לאתר אותי, ולא קרה שהוא פנה אליי ולא עניתי. האם עליי לעשות דבר נוסף, שהוא לא "לדווח" לו על כתובתי החדשה במידה והוא רוצה לפתוח נגדי תיק בהוצל"פ (מן הסתם, לא משהו שארצה לעשות)?

שוב תודה.

אין לי שום כוונה להנחות מישהו

איך להתחמק מהליך משפטי כזה או אחר.
יש חובה בחוק לעדכן כתובת במשרד הפנים.
ככל והאזהרה תשלח להוריך, ראוי יהיה שהם יחזירו אותה להוצל"פ בציון כתובתך.
לא ניתן להתחמק בדרך זו ואני מציעה בחום לא ללכת לכיוון הזה.
אם יש לך טענות הגנה טובות, תתכבדי ותביאי אותן ואם לא, אז אל תבטלי את הצ'ק.

tea spoon

New member
להתחמק? להיפך,

הרי שאלתי אותך מה עליי לעשות בכדי להתנהל כשורה.
תודה בכל אופן ולילה טוב.

למעלה