ביטול צלם ללא חוזה

Lekka

New member
ביטול צלם ללא חוזה

שלום.

לפני מספר חודשים דיברנו עם צלם, העושה מגנטים, על העבודה בחתונה. אמרנו לו תאריך - הוא היה פנוי ביום הזה, וסיכמנו בכללי. היה ברור שנתקשר אליו יותר קרוב לעניין לתזכורת וברירת פרטים. יותר קרוב לעניין - זה עכשיו, חודש וחצי לפני החתונה. החלטנו לא להזמין אותו והודעתי לו על זה בצורה מנומסת. בתגובה קיבלתי: "אתם לא תבטלו לי את ההזמנה! אני כבר סגרתי הכל עם האולם: בתאריך הזה באולם הזה עובד רק אני! ואם תחליטו לבטל - תצטרכו לדבר עם עורך הדין שלי ובכל מקרה תשלמו לי." כל זה כמעט בצעקות. לאחר מכן הוא התלונן עלינו למנהל מכירות של האולם.

לאור הנ"ל יש לי מספר שאלות:
1. האם הסיכום שלו עם האולם (שבכלל לא הבנתי מה הקשר של הצלם לאולם) והמילים "בתאריך הזה באולם הזה עובד רק אני" חוקיים? האם האולם יכול להפריע לעבודה של צלם אחר?
2. אנו לא חתמנו איתו שום דבר ולא שילמנו מקדמה - האם הוא יכול להגיש טביעה? האם הסיכום בטלפון בכלל בעל כוח כלשהו?
3. האם לפי החוק אנו חייבים לשלם לו משהו?

תודה על העזרה.

תשובות

1. תלוי בשאלה האם ומה כתוב בחוזה שלכם עם האולם לגבי בעלי מקצוע חיצוניים
2. להגיש תביעה תמיד ניתן. סיכום טלפוני יכול להיות בעל "כוח" תלוי מה בדיוק סוכם.
3. זה תלוי בתשובה לשאלה השניה.
למרות כל התשובות שלי, אם הוא היה כל כך בטוח שהכל "סוכם" הוא אמור היה לשלוח לכם טיוטת הסכם או לפחות לבקש אישור לסיכום במייל או בפקס.

Lekka

New member
בחוזה

1. בחוזה עם האולם רשום רק על תאורה והגברה מטעמם ועל כך שהאולם אינו אחראי לנזקים שיגרמו ע"י נותני שירות חיצוניים. אין שום דבר על כך שנותן שירות חיצוני יכול לסגור משהו עם האולם.
2. בדקנו בטלפון מחיר, אמרנו לו תאריך והוא ענה שהינו פנוי בתאריך זה. ממש מן סיכום כללי כזה: "אתה פנוי - טוב, מחיר בסדר, אוקיי, מתאים". לנו היה ברור שיותר קרוב לחתונה יש לסגור את כל הפרטים. יכול להיות שהוא הבין שכבר אז סגרנו סופית.

שאלנו אותו על החוזה. הוא ענה שאין צורך, שהוא עובד בעל פה: "סגרנו בטלפון - אני בא וזהו". אין לי מושג מה היינו עושים אם פתאום הוא לא היה בא. שום חוזה/טיוטא/מייל לא קיבלנו. גם לא דיברנו על מה יהיה בהפרת חוזה.

למעלה