ביטול עצמי

מנטיס

New member
ביטול עצמי../images/Emo166.gif

שלום בני היקום המקסימים כאשר אני במצבים מסויימים ממש מבטל את עצמי( בעיקר לטובת אחרים) אזי הדבר מורגש לי עד מאוד. איך אתם יודעים להבחין בביטול עצמי זעיר יותר בעצמכם, ומה דעתכם באופן כללי לגבי סוגיית הביטול העצמי( מכל מיני סיבות). אור ואהבה ללא תנאי. אורן. *בנסיון שלי לפתוח את הקובץ של בני ישראלי( דברים נורא יפים כתובים שם), ולשלוחו לחברים אז נתקעתי באיזשהוא וירוס, עוד מישהו?

היי אורן

למה אתה מבטל את עצמך? שום תועלת לא תצמח לאחר מכך שתבטל את עצמך, ההפך. אל תוסיף לבטל את עצמך לטובת אחרים, כשאתה מבטל את עצמך, אתה מבטל את האחרים, ואין זה טובתם. אל תבטל את עצמך, בטל את האגו שלך. אתה לא האגו שלך. אני ביטלתי את עצמי בעבר כשחשתי שבכך אני מבטא ענווה, אך אין כל קשר בין ענווה לבין ביטול עצמי. ביטול עצמי, הוא ביטול האלוהות שבך. אל תבטל את האלוהות שבך. למעשה אתה לא יכול לבטל את האלוהות שבך. כך שגם אותך אתה לא יכול לבטל.

היי מנטיס../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif../images/Emo42.gif

ביטול עצמי,משמע אינו קיים, הרי באנו לעולם הזה לקבל את הטוב ביותר. תיצור ותעשה דברים שאתה אוהב,ותהנה מהם. תפנק את עצמך. תעריך ,בערך של עצמך. תאהב את עצמך. תפרגן לעצמך . תכבד את עצמך. תרגיש שאתה מישהו .חי וקיים. תעשה מעשה שתמיד רצית לעשות ולא העזת. לילה טוב
. אביבה.

ביטול עצמי

בוא נתחיל עם מהו ביטול עצמי - ביטול עצמי הוא ויתור על דעותיך/רצונותיך למען אדם אחר - כלומר נסיון לרצות אחרים. למה זה קורה? לדעתי זה קורה בגלל שאין איזון בין לתת ולקבל. כשאתה רוצה לתת יותר מדי הדבר גורם לביטול עצמי. כשאתה נותן יותר מדי ומוותר על עצמך אתה לא אוהב את רעך כמוך , אתה אוהב את האחר יותר משאתה אוהב את עצמך... זה גם יוצר תלות... בקשר שהיה לי לפני כמה שנים אני ממש ביטלתי את עצמי. רציתי שהיא תהיה מאושרת והייתי מוכן לוותר על הרבה דברים ורק שלא נריב , והייתי מדחיק דברים שמפריעים לי כי לא רציתי לפגוע בה , ובכלל הייתי עושה הכל כדי שהכל יהיה "בסדר"... כל זה נבע מחוסר ביטחון עצמי - כי אם הייתי באמת אוהב את עצמי ומאמין בעצמי לא הייתי מפחד להגיד לה גם דברים שהפריעו לי , וגם לא הייתי מוותר על דברים שחשובים לי בשביל שהיא תהיה איתי. וזה לא שהיא היתה עוזבת אותי אם לא הייתי מבטל את עצמי , להפך... היא התאהבה במי שאני , אבל כיוון שביטלתי את עצמי לאט לאט הפכתי לצל של עצמי... כמובן היו עוד כל מיני גורמים בקשר , אבל זה בהחלט לא הוסיף... זה חשוב מאוד בקשר לא לשים את עצמך מעל למישהו או מתחת למישהו - תאהב את השני כמו שאתה אוהב את עצמך... השוויון הוא דבר מאוד חשוב בקשר. עם אותה חברה מה שקרה לי זה שהייתי המטפל שלה (זה היה לפני שהבנתי שיעודי הוא להיות מטפל...
)והיא היתה הבחורה המתוסבכת שסוף סוף פוגשת מישהו שמתייחס אליה טוב. ובגלל זה מצד אחד הייתי מעליה - בזה שאני עוזר לה ותומך בה - אני "היציב" והיא "מתוסבכת עם קריזות" ומצד שני ויתרתי על עצמי בשביל להיות בשבילה , אז שמתי אותה בחשיבות ראשונה , ואותי בחשיבות שניה... ברגע שלא שומרים על איזון - ככל שהזמן עובר הפערים גדלים והמצב נהיה יותר גרוע. כיום אני כבר מבין את זה ומשתדל להיות מאוזן ככל האפשר... נתינת יתר (על חשבון עצמי) מסתירה פחד - שלא יאהבו אותי ולא יקבלו אותי כמי שאני. כתוצאה מהפחד הזה אני מסתיר חלקים ממני , דעות/רצונות שלי שיכול להיות שאנשים לא ירצו לשמוע או יפגעו מזה. רוב הבנות שעזבו אותי עד אליה(כולל אותה) עזבו בטענה שאני טוב מדי... כי אף פעם לא העמדתי אותן במקום... תודה לאל - למדתי את השיעור שלי...

שחף JL

New member
אנשים רוצים לראות אותך,

את מנטיס האמיתי, אז אם אתה מבטל את עצמך זה לא נעים להם והם מתרחקים. מנסיון... שחף

ג'ונתן ליוינגסטון השחף

הסתכלתי על השם שלך ופתאום הוא הזכיר לי ספר ממש יפה של ריצ'ארד באך... ואז גם הבנתי מה מייצג הJL... בכלל הספרים של ריצ'ארד באך מדהימים... אני הכי אהבתי את תעתועים...

שחף JL

New member
הפעם הראשונה בה הייתי צריך לבחור

לעצמי כינוי היה במקום שאנשים באים אליו לשחק בסימולטור טיסה, ואז עלה לי הכינוי שחף, באמת בעקבות השחף שכל כך אהב לעוף. מאז אני חוזר לכינוי הזה. לא קראתי ספרים אחרים של ריצ'ארד באך - תודה על ההמלצה. שמעתי פעם שאת השחף הוא כתב בתיקשור או כתיבה אוטומטית. מה משאיר אותך ער/ה בשעה כזו? אצלי זה הג'ט-לג... ג'ונתן ליוינגסטון שחף

אני אוהב את הלילה

אלה השעות הכי שקטות... כשכולם ישנים יש הרבה יותר שקט - גם מבחינה אנרגתית , פחות תדרים משודרים באויר... וכשיש פחות הפרעות אתה יכול להיות יותר צלול...

איל באש

New member
ג'ונתן ליוינגסטון מומלץ../images/Emo45.gif

כתב לא מעט ספרים וכל אחד מהם קסם בפני עצמו אני מאוד אוהב אותו וקראתי המון ספרים שלו

שרונהה

New member
מנטיס יקר שלום לך

אני בטוחה שכשכתבת שבמצבים מסויימים אתה ממש מבטל את עצמך (בעיקר לטובת אחרים), התכוונת לרצון שלך בענווה.... כולנו שווים...... כולנו נבראנו בצלם...... אין אדם שהוא "יותר" כמו שאין אדם שהוא "פחות"..... כדברו איתנו על "ענווה" התכוונו לכך שנרגיש שווים ולא משנה מעמדנו בחברה או התפקיד שאנו ממלאים, או הכוח והעוצמה הניתנים לנו באמצעות כסף, רכוש, ידע, כשרון או כל דבר אחר.... על האדם תמיד להרגיש שווה לאדם אחר..... להישיר מבט לעיניים של האדם האחר ולא משנה אם הוא עשיר ממך, הבוס שלך, הפרופסור שלך, הרב שלך, הגורו הרוחני שלך או שהוא הכפוף לך, העני ממך, חסר ההשכלה ממך או כל דבר אחר..... אתה שווה לו....... והוא שווה לך...... סוקראטס אמר פעם "אין היותר והפחות חלים על האחד"..... וזו לדעתי הענווה האמיתית..... כשאתה מרגיש שווה לאחר, זה לא ביטול עצמי - זה כוח........ כוח החיים.........

איל באש

New member
אורן היי ../images/Emo23.gif../images/Emo8.gif../images/Emo140.gif

ביטול עצמי הוא מצב בו אתה מבטל את עצמך למען הזולת. אפשר לראות את זה בסגידה של אנשים לכל מיני כוכבים מהוליווד, זמרים , שחקנים, ועוד אנשי מפתח. שאדם כזה עומד מולך אתה פתאום נעלם, מרוב שהוא כזה מפורסם ו"גדול" במה שעושה. זו תופעה מוכרת והיא נובעת העיקר מהרצון להיות בחברת המפורזמים והמוצלחים, במקום בו אנחנו לא נמצאים באמת. עצם ההיות עם כוכבים נותן לנו בעצם להרגיש כאילו גם אנחנו כאלו מפורסמים ומוצלחים. ובטח שמעת לא מעט אנשים מדברים, ועיתוני רכילויות המספרים שכוכב זה או זה פגש בהם , או שהם דיברו עם כוכב זה או זה , עזרו לו, קיבלו חתימה, נגעו בו. זו כמובן אשליה, מכיוון שעצם ההסתופפות באור הזולת( כמו שהפסיכולוגיה החברתית מכנה זאת) לא ממש עושה אותנו כוכבים, מושלמים, מצליחים או עשירים, ועוד ועוד.. אבל לאנשים נח להיות בחברת אנשים מוצליחם, ונח להם לשכנע את עצמם שאם הם מחוברים עם אדם מצליח גם הם בעצם מצליחים. וזו אשליה, משום שלהיות מצליח זה אינדיבידואלי, ולעיניי המתבונן בלבד. מה גם שמומלץ לשקם את תחושת הערך הםנימי ולהצליח בזכות עצמך, מאשר לבטל עצמך בפני אחרים מצליחים. ובאופן אישי אני מזדהה עם מה שמספר לנו השאלה הנצחית על החברה שהוא ביטל עצמו בפניה עד הפך צל של עצמו. גם לי היתה מערכת יחסים כזו פעם , ולמדתי ממנה המון. שאנחנו מתחברים לאור שבפנים, אם על ידי תרגיל כדור האור, ואם על ידי יוגה מדיטצייה, או כל עיסוק שמרגיע אותנו, אנחנו בעצם מתחברים לתחושת הערך שלנו, לבטחון שלנו, לאהבה שלנו את עצמנו, להערכה שלנו את עצמנו, לשפע הפועם בנו. ואז אין לנו צורך לבטל עצמנו בפני אף אדם, גם אם הוא כוכב הוליוודי, אין לנו צורך כי אנחנו באים ממקום של שיוויון פנימי. אני אומר פה הרבה אני=אנחנו, ואני אומר זאת שוב לך, שתלמד להתחבר (וזה מה שאתה עושה) לשיוויון הערך הפנימי, לכל החלקים שלך, לאהבה שיש בך, תרגיש בטוח ורגוע, ללא צורך להוכיח או להתחלף עם אדם אחר בתחושת הבטחון שאין לך על ידי ביטול עצמך. הרי זה אבסורד אתה לעולם לא יכול לבטל את עצמך הרי אתה קיים פה, בשר ודם,אתה בן אדם. המשך להיות מקסים מעניק ואוהב כמו שאתה. תודה על השיתוף

../images/Emo8.gifמנטיס, מצאתי "שיר" שמדבר על כך:

(השיר הוא בלשון נקבה - הכותבת היא אשה ושמה:שרי הלר) אני זוכרת את עצמי מאז ומתמיד תלוייה באחרים, משתדלת בכל יכולתי לרצות את כולם. הרגשות של כל אדם אחר תמיד קדמו לשלי - גם כאשר המחיר לכך היה הקרבת רצונותי. הייתי מוטרדת ללא הרף ממה שאחרים אולי חושבים עלי. ניסיתי להיות מקובלת על הכל. הייתי ה"מרגיעה" של העולם כולו: אומרת, עושה ומהווה כל מה שמישהו רצה שאהיה. איבדתי את זהותי העצמית עד שלא ידעתי מי אני באמת. הגעתי למצב שבו כבר לא ידעתי מי אני ומה רצוני בחיים. לא הייתי מסוגלת להחליט בעצמי אפילו את ההחלטה הפשוטה ביותר, כיוון שבמידה רבה אישיותי האמיתית הלכה לה לאיבוד. עדיין אני תלוייה באחרים - אבל בתהליך של השתחררות. אני מודעת לחולשותיי, אך מכיוון שלמדתי לשים את עצמי במקום הראשון והחשוב מכל - אני יכולה סוף סוף להיות "אני". שרי הלר.
לקרא ולהפנים...........

למעלה