אורן היי ../images/Emo23.gif../images/Emo8.gif../images/Emo140.gif
ביטול עצמי הוא מצב בו אתה מבטל את עצמך למען הזולת. אפשר לראות את זה בסגידה של אנשים לכל מיני כוכבים מהוליווד, זמרים , שחקנים, ועוד אנשי מפתח. שאדם כזה עומד מולך אתה פתאום נעלם, מרוב שהוא כזה מפורסם ו"גדול" במה שעושה. זו תופעה מוכרת והיא נובעת העיקר מהרצון להיות בחברת המפורזמים והמוצלחים, במקום בו אנחנו לא נמצאים באמת. עצם ההיות עם כוכבים נותן לנו בעצם להרגיש כאילו גם אנחנו כאלו מפורסמים ומוצלחים. ובטח שמעת לא מעט אנשים מדברים, ועיתוני רכילויות המספרים שכוכב זה או זה פגש בהם , או שהם דיברו עם כוכב זה או זה , עזרו לו, קיבלו חתימה, נגעו בו. זו כמובן אשליה, מכיוון שעצם ההסתופפות באור הזולת( כמו שהפסיכולוגיה החברתית מכנה זאת) לא ממש עושה אותנו כוכבים, מושלמים, מצליחים או עשירים, ועוד ועוד.. אבל לאנשים נח להיות בחברת אנשים מוצליחם, ונח להם לשכנע את עצמם שאם הם מחוברים עם אדם מצליח גם הם בעצם מצליחים. וזו אשליה, משום שלהיות מצליח זה אינדיבידואלי, ולעיניי המתבונן בלבד. מה גם שמומלץ לשקם את תחושת הערך הםנימי ולהצליח בזכות עצמך, מאשר לבטל עצמך בפני אחרים מצליחים. ובאופן אישי אני מזדהה עם מה שמספר לנו השאלה הנצחית על החברה שהוא ביטל עצמו בפניה עד הפך צל של עצמו. גם לי היתה מערכת יחסים כזו פעם , ולמדתי ממנה המון. שאנחנו מתחברים לאור שבפנים, אם על ידי תרגיל כדור האור, ואם על ידי יוגה מדיטצייה, או כל עיסוק שמרגיע אותנו, אנחנו בעצם מתחברים לתחושת הערך שלנו, לבטחון שלנו, לאהבה שלנו את עצמנו, להערכה שלנו את עצמנו, לשפע הפועם בנו. ואז אין לנו צורך לבטל עצמנו בפני אף אדם, גם אם הוא כוכב הוליוודי, אין לנו צורך כי אנחנו באים ממקום של שיוויון פנימי. אני אומר פה הרבה אני=אנחנו, ואני אומר זאת שוב לך, שתלמד להתחבר (וזה מה שאתה עושה) לשיוויון הערך הפנימי, לכל החלקים שלך, לאהבה שיש בך, תרגיש בטוח ורגוע, ללא צורך להוכיח או להתחלף עם אדם אחר בתחושת הבטחון שאין לך על ידי ביטול עצמך. הרי זה אבסורד אתה לעולם לא יכול לבטל את עצמך הרי אתה קיים פה, בשר ודם,אתה בן אדם. המשך להיות מקסים מעניק ואוהב כמו שאתה. תודה על השיתוף