ביטול נעילת pattern ב-SGS2

AD HOC

New member
ביטול נעילת pattern ב-SGS2

SGS2 עם רום סטוק 4.1.2 נעול עם נעילת מסך מסוג pattern.
הבעלים של הטלפון רוצה לבטל את הנעילה ולשים swipe lock במקום.
ניסיתי לבטל בדרך הבאה: settings --> lock screen --> screen lock ואז אני מתבקשת לצייר את הקוד, ואחרי שאני מציירת תחת האופציה "swipe" כתוב לי - disabled by administrator, encryption policy or credential storage.

שו?

בעצם האופציות היחידות שמותר לי לבחור שם הן pattern, PIN ו-password - או בקיצור, רק דברים שמתחילים ב-P
וכל השאר - אינו מואר ולא ניתן לבחירה.

איך יוצאים מזה?

תודה!

BobboVilla

New member
זה נובע ממדיניות אבטחה כלשהי

אם מוגדר מייל ארגוני, אז יכול להיות שזו הסיבה. סיבה אחרת היא כאשר מגדירים VPN, ואז זה מגיע משם. בגדול, הבעלים צריכים לבטל או את המייל הארגוני או לוותר על נעילה ב-Swipe.

AD HOC

New member
אין מייל ארגוני, אין VPN

בדקתי בהרשאות אדמין - KIES היה מסומן וביטלתי את זה.

ברשימת ה-certificates יש עשרות כאלה (המון תורכים...) כולן system - אין אף אחת ברשימת ה-user ואין לי מושג מי ומה הן.

בדקתי ברשת וחלק אמרו שאם מוחקים את כל ה-certificates זה עוזר וחלק לא. כיוון שאני לא יודעת מה תופעות הלוואי של זה (רק הכנסה של סיסמאות חדשות? משהו אחר?) אני חוששת לעשות זאת.

הדבר הארגוני היחיד שיש על המכשיר לדעת בעליו זה wifi ארגוני - גם לי יש גישה אליו ב-N4 אז לא נראה לי שזה זה (אבל אם זה הפתרון - אפשר למחוק. זה אח"כ רבע שעה של כאב ראש התקנה מחדש אבל אפשרי).

דרך אגב, זה ה-SGS2 שלי לשעבר והשתנה בו מעט מאוד מאז שהוא היה שלי (נוסף פייסבוק והשתנו חשבונות הדרופבוקס והג'ימייל) מצד שני, יכול להיות שהבעיה היתה עוד בזמני - אני זו שעשיתי את נעילת ה-pattern (הבעלים הנוכחי אפילו לא שינה את ה-pattern עצמו - עד כדי כך מעט השתנה...
)

בכל מקרה הטלפון הערב אצלי כדי לעשות נסיונות לפתור את הבעיה.

BobboVilla

New member
אם כך אז אין לי עוד רעיונות

כנראה שהפתרון ה"גרעיני" (איפוס המכשיר) יעבוד, אבל זה להרוג זבוב עם תותח.

AD HOC

New member
מה קורה אם מוחקים את כל ה-certificates?

מישהו יודע?

זה נראה לי שלב אחד שכדאי לנסות לפני איפוס המכשיר - לא?
אני רק ממש הייתי שמחה לדעת מה יקרה אם אעשה שאת *לפני* שאני באמת עושה

ירייה באפלה..

יכול להיות שיש נעילה/הצפנה על כרטיס זיכרון ? שווה לבדוק , ואפשר לנסות ללא כרטיס הזיכרון

AD HOC

New member
זה יכול להיות cerberus אולי?

אני אבדוק אם יש כרטיס זכרון

AD HOC

New member
הסרתי קרברוס ואין כרטיס זכרון

וזה עדיין לא הסתדר - עכשיו בעצם יש שני מסכי נעילה - swipe ונקודות, אחד אחרי השני, כי הנקודות לא ניתן לביטול.

כנראה שאין מנוס מקודם למחוק את ה-certificates ולראות מה קורה ואח"כ, אם הבעלים עדיין ירצה לבטל את הנעילה, אולי factory reset (זה לא ידפוק את התמיכה בעברית, נכון?)

אם יש עוד הצעות - אשמח לקרוא.

תודה ויום טוב

BobboVilla

New member
Cerberus נשמע כמו חשוד אפשרי מאוד

אין יותר מדי היגיון להתקין אפליקציה של אבטחה שמאפשרת לעשות כל מיני פעולות מרחוק (כולל איפוס המכשיר), אם כל גנב מניאק יכול פשוט להיכנס למכשיר ולשנות הגדרות
.

AD HOC

New member
לא אתחלתי את הטלפון אחרי ההסרה

אולי כאן הבעיה?
ואולי זה שהסרתי את האפליקציה מהמכשיר עצמו זה לא מספיק? אני כבר לא זוכרת כ"כ את קרברוס - יש איזה אתר שצריך להיכנס כדי לשנות הגדרות?
בכל מקרה המכשיר חזר עכשיו לבעליו, אני אבדוק שוב בערב.

ותודה

(יום קשה בעבודה היום אז אני מסיחה את דעתי בפתרון בעיות כאלה
)

BobboVilla

New member
אני לא מכיר את קרברוס אז אני לא יכול לעזור

אבל יכול להיות שהוא מותקן בתיקיית מערכת? או שבשביל זה חייבים רוט, ולא היה לך רוט על המכשיר לפני כן? מה שכן, נראה לי הגיוני שצריך להפעיל מחדש את המכשיר כדי שזה "יתפוס". אם הסרת, תבקשי מבעל המכשיר שיפעיל מחדש את המכשיר ויבדוק אם זה עזר.

AD HOC

New member
המכשיר הגיע במקור עם רום של אורנג'

למרות שהטלפון לא ביבוא של סאני. מאוחר יותר במעבדה החליפו לי את הרום לרום סטוק של סמסונג.
אני אישית לא עשיתי רוט אבל אם מישהו באיזו מעבדה בדרך עשה - אני לא יודעת (איך אפשר לדעת?)

BobboVilla

New member
מתקינים אפליקציה עם השם היצירתי Root Checker

לחילופין אפשר לחפש אפליקציה של Super-user כלשהי, אבל יכול להיות ש"החביאו" אותה איכשהו (אפילו בצורה ה"טיפשית" של הסתרה ממגירת האפליקציות), ואז לא תמצאי אותה.

AD HOC

New member
אני תמיד שוכחת

שלכל בעיה - אפליקציה (אתה יודע כמה זמן התבאסתי שאי אפשר לשמוע יוטיוב ברקע כשעושים משהו אחר עם הטלפון עד שעלה בדעתי שאם אותי זה מבאס זה בטח ביאס גם כמה אחרים שיודעים לתכנת לאנדרואיד...
)

אני אבדוק בערב ואחזור לדווח

BobboVilla

New member
בהצלחה

אגב, אם הותקן רום אורנג'/סמסונג/סאני אז ככל הנראה אין רוט.

eladts

New member
מה הקשר בין מחט לת*ת?

אם תמחק את כל ה-certificates המכשיר לא יצליח ליצור קישורי SSL ולא יצליח להתחבר לחנות של גוגל וכל אפליקציה שדורשת חיבור SSL.

AD HOC

New member
מחיקת ה-certificates היתה ההמלצה

הגורפת כשקראתי על הבעיה בפורומים בחו"ל וחלק מהמגיבים שם אמרו שזה מה שעבד להם להחזיר את אופציית ה-swipe (לחלק זה לא עבד).

למעלה