ביטול חתונה

panel99

New member
ביטול חתונה../images/Emo7.gif

שלום רב, שמי ליהי ואני וחבר שלי ביטלנו חתונה שאמורה להתקיים פחות מחודש. העניין הוא שהאולם דורש קנס של 35 אלף לפחות. האם זה חוקי? מה לעשות אני וחבר שלי בזמן האחרון הגענו למצב של מריבות וויכוחים ללא הרף אז עם כל הכאב החלטנו לבטל עכשיו כי הגירושים יותר קשים ומי מתחתן בכדי להתגרש? (יצאנו 3 שנים) הקטע שזוג מגיע לאולם בהתחלה הם חותמים על טפסים, ואכן יש סעיף של ביטול אבל אתה אומר לעצמך ביום הזה"אין מצב שאני אבטל". אני אובדת אצות, אין לי מאיפה להוציא סכום כזה. האם זה חוקי? מה אפשר לעשות? גם ככה קשה לי עם נפשית עם המצב ושלא נדבר על כל הכסף שהלך למעצב,שמלת כלה,תקליטן,וכ"ו תודה-ליהי

תשובה

ההסכם מחייב. יחד עם זאת ניתן לנסות לא לשלם וכשהעניין יגיע לבית המשפט לקוות שישתמש בסמכותו ויקטין הפיצוי (שאלה היא האם ההקטנה תכסה את עלות עוה"ד...) מציעה שתנסו להגיע להסכמה עם בעלי האולם.

panel99

New member
תביעה

נגיד והם תובעים, האם יש מצב שנשלם פחות? או בידיוק? אמנם על החוזה שחתמנו לא כתוב מחיר של קנס כי זה במדד של לפי כמות אורחים ואז עושים שכלול(משהו כזה) ניסינו במשא ומתן לדבר עם האולם, ולראות אם יש משהו שאפשר לעשות, שיבואו לקראתנו אך לשווא! מישהו אמר לי שאולמות לא ממהרים לתבוע כי מעלימים דברים כמו מיסים, או לא תמיד עובדים לפי תקן מסויים. אך בלי קשר, האם במשפט יכולים לדרוש ממני לשלם יותר מהסכום? אחרי הצעקות שספגתי מהם והאיומים, מצידי שיתבעו

m a y a n a

New member
לדעתי זה תלוי..

על הגן להקטין את נזקו - אם הוא מצליח למצוא זוג שיכנס לתאריך שלכם - אין סיבה לדרוש מכם את הפיצוי המוגזם. בכל מקרה, הייתי מציעה לא להסכים על יותר מ-10 אלף כפיצוי למקום. 35 אלף נשמע כמו ניצול ציני שלכם ביום החתימה. הייתי הולכת על עושק כלכלי של חסרי נסיון כמוכם, ברגע שמחה של סגירת מקום אירועים - וקביעת סעיף דרקוני. הייתי הולכת לבית משפט. אם או בלי עו"ד. אין פה משהו מסובך.

לא בדקתם את הנושא הכי חשוב...

מה כתוב בחוזה עצמו? כתוב את המספר 35 אלף ש"ח או שבעל האולם המציא את הסכום עבורכם?

למעלה