ביטול חוזה

ביטול חוזה

חתמתי על חוזה לשכירת דירה אצל מתווך שהיה בא כוחו של המשכיר. אחרי שבוע שנכנסתי לדירה גיליתי שיש בעיה באינסטלציה שהמתווך לא סיפר לי עליה (הבעיה הייתה מוכרת לו מהשוכר הקודם). בעל הדירה ניסה לתקן את זה בצורה חובבנית (כדי לחסוך כסף) והבעיה חוזרת על עצמה. כדי לתקן את הבעיה צריכים להשקיע הרבה כסף ולא נראה שזה מה שבעל הדירה מתכוון לעשות. האם יש לי עילה לבטל את החוזה? אני עדיין חייב לשלם למתווך דמי תיווך?

מתווך הוא מתווך

ואם הציג בפניך דירה ששכרת, מגיע לו שכ"ט. חובתו של המשכיר היא להעמיד לרשותך דירה תקינה. אם לא עושה זאת, לאחר שקיבל התראה בדואר רשום שאם לא יתקן ההסכם יבוטל ומדובר בליקוי הוא מהותי, אז ניתן לבטל לאחר שניתנה למשכיר אפשרות לתקן וזה לא תוקן. לא מומלץ לנקוט בהליך של ביטול הסכם ללא ליווי משפטי צמוד.

anplaw

New member
ביטול חוזה

שלום רב, לידיעתך, ללא קריאת החוזה יהיה קשה לענות בצורה ממצה, אולם בניסיון לעזור לך במצוקתך, יש לבדוק אלו סעיפים בחוזה מהווים הפרה יסודית אשר מתירה את ביטול החוזה. על פניו, נראה כי המתווך הטעה אותך ו/או הציג מצג שווא ו/או לא גילה פרטים מהותיים במקום שהיה צריך למסור. לתשומת ליבך, על פי חוק שכירות ושאילה, חובת תיקון הנכס כתוצאה מבלאי סביר חל על המשכיר, ועל כן עליך לפנות אליו בדרישה לתיקון הפגם (מומלץ בכתב). באשר לתשלום דמי התיווך הינך חייב בהם, ללא כל קשר למצב המושכר (יחד עם זאת תיתכן אפשרות לתביעה חוזית ונזיקית כנגד המתווך והמשכיר). אמליץ לך להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום בטרם תנקוט בצעדים כלשהם. בכבוד רב, שי שמואל פרץ, עו"ד ארביב-פרץ, משרד עו"ד www.anp-law.com

למעלה