ביטול חוזה שכירות

crazyboy77

New member
ביטול חוזה שכירות

שלום רב, אני גר כרגע בדירה שכורה עם שותף, ולפני חודש קניתי דירה. אני מתכנן לעזוב בעוד כחודש וחצי וחושש שהשותף יהיה בעייתי בכל הקשור למציאת מחליף במקומי. אנו חתומים ביחד על החוזה, עד יוני 2007. בחוזה יש פיסקה נפרדת, תחת פרק שנקרא "הארכת תקופת השכירות (אופציה)", האומרת כך (ציטוט): "השוכר יתיר לבעל הדירה להראות את הדירה בתיאום מראש החל מ-3 חודשים לפני תום החוזה. השוכר מתחייב להודיע למשכיר חודשיים מראש על תאריך גמר יחסי השכירות במכתב רשום". האם אני יכול לבטל את החוזה בהתראה של חודשיים לפי פיסקה זו? האם יש לי דרך אחרת לבטל את החוזה? בתודה, דני.

u 1000

New member
כן; כן (להביא מחליף)

את הכן הראשון יש לסייג בהנחה שאין תנאים נוספים בחוזה

crazyboy77

New member
מה הכוונה תנאים נוספים?

זה המקום היחיד בחוזה בו כתוב משהו על נושא של הפסקת החוזה (למרות שניתן לפרש את זה במקום "להודיע חודשיים מראש על הפסקת יחסי השכירות" כ-"חובה על השוכר להודיע למשכיר חודשיים לפני תום תקופת החוזה האם ברצונו להישאר בדירה או לא"... השאלה ת'כלס היא איזה פירוש של המשפט "השוכר מתחייב להודיע למשכיר חודשיים מראש על תאריך גמר יחסי השכירות במכתב רשום" יתקבל בבית משפט (אם יהיה צורך בכך)?

u 1000

New member
טוב, אחרי קריאה נוספת

(לא ראיתי שכתבת במדובר בסעיף שמדבר על האופציה לשנה נוספת). הסעיף הזה מדבר על האופציה לשנה נוספת ולא על השנה הנוכחית. על כן, אתה צריך להביא שוכר חלופי בשביל לא לשלם את השכירות עד תום השנה הנוכחית.

למעלה