ביטול זיכרון דברים

chaos theory

New member
ביטול זיכרון דברים

חתמתי על זיכרון דברים של קניית דירה (אני הקונה) כמה ימים לאחר החתימה התברר לי (לא מפי המוכר) כי בבית יש/הייתה בעיית רטיבות, לאחר ששאלתי את המוכר על כך הוא הודה וטען שתיקן זאת. שאלות: 1) האם זו עילה מספקת לביטול חוזה הדברים ("מום נסתר"...) ? 2) האם יש דרך להטיל את אחריות תיקון שיידרש בעתיד (אם אקנה את הדירה) על המוכר ? אם כן אז כיצד ? (צ'ק ערבון וכו ?!) בתודה מראש

התשובה

לעניין אפשרות הביטול תלוייה במידת בעית הרטיבות שהיתה. לא נהוג שמוכר יתן צ'ק ערבון אבל ניתן לעגן בהסכם הרכישה התחייבות של המוכר לתיקון רטיבות, אם תתגלה בתוך תקופה מסויימת מיום קבלת החזקה. יש לי 2 המלצות בעניין זה: האחת - לקבל חוות דעת ממומחה לעניין הרטיבות והשניה - לקחת עו"ד שייצג אותך (ולא את שני הצדדים) לעניין ניסוח הסכם הרכישה (וגם...בפעם הבאה...לא מומלץ לחתום על זכרון דברים).

chaos theory

New member
שאלה נוספת

"לא נהוג שמוכר נותן צ'ק" - מדוע ? האם זה בגלל שזה לא מועיל או... ומה לגבי סכום כלשהו שיהיה בערבות בנקאית לתקופה (למטרת תיקון רטיבות חוזר) ?

החיפזון מן השטן

בכל פורום משפטי מוזהרים האנשים שלא לעשות זכרון דברים שכן זהו מסמך משפטי מחייב. מאחר ולא ברור מה כתוב בזכרון הדברים, לא ניתן להשיב לך. מומלץ לך לשכור בדחיפות עו"ד שיטפל בענין מטעמך ויבטיח בחוזה שנושא הרטיבות יטופל כ"י מומחה.

למעלה