ביטול ביטוח

ביטול ביטוח

נשארה לי כחצי שנה לסיום תשלומי הביטוח לוטרינר. האם בעקבות חוסר שביעות רצון מהטיפול של הרופא אני יכולה לדרוש לבטל את התשלומים ולהפסיק את הגעתי למרפאה?? אני מרגישה שהרופא לא אמין עובדה לכך שהוא לא מנהל רשומות רפואיות של הטיפולים וגם הוא מעכב אותי עם החיסונים שהכלב צריך לקבל כבר זמן רב (החיסונים הם חלק מהביטוח) שמעתי בשכונה על עוד כמה לקוחות לא מרוצים שלו שנטשו לטובת וטרינר אחר. המצב של הכלב שלי רע מאוד כבר הרבה זמן ואני מפחדת שהמצב יסתבך במידה ולא אבחנו נכון את הבעיה. אבל לצערי אני סטודנטית והשקעתי כסף רב בביטוח השנתי (1300) ואין באפשרותי להשקיע מעבר לכך מה אתם מציעים??? נ.ב ברור לי שזה לא יהיה אתי מצידכם להגיד לי לעזוב את הוטרינר אבל לצערי לא חסרים שרלטנים ואני מרגישה מרומה ממש כאילו שהוא מסבן אותי בהסברים לא הגוניים (לדוגמא הוא אמר שהקרחת האזור הזנב היא בהשפעה של הורמונים המופרשים מהאשכים..)

ביטול ביטוח

השאלה איננה רפואית אלא משפטית. תלוי בחוזה בינכם. סביר להניח שלא ניתן לבטל ביטוח כזה. האם יש לך עותק שלו ? רשומות רפואיות הוא חובה מקצועית של הרופא, ובכך הוא עובר עבירה לטעמי ולהבנתי. גם סכום הביטוח נראה לי לא מבוטל, אבל זה תלוי בתנאים המדוייקים של הביטוח. אם תשלחי עותק של החוזה (אפשר במסר אישי) אולי נוכל לעזור הלאה. לגבי החיסונים - אם הכלב מטופל בסטרואידים, אכן אין טעם לחסן. ש לחכות לאחר הטיפול (לא שאני מצדיק בשלב זה את הטיפול בסטרואידים). אחד מהגורמים האפשריים לבעית עור הוא תגובה להורמוני המין. זו לא הבעיה הראשונה ברשימת האפשרויות, אבל גם היא קיימת.

ניצול של התמימות שלי...

מסתבר שלא היה חוזה.. לא קיבלתי שום דבר וגם לא חתמתי חוץ מעל הקבלה של הויזה... הגעתי אליו כמעט בוכה כי הוטרינר הקודם לקח לי המון כסף על כל טיפול והכלב שלי נזקק לכמה טיפולים באותה העת וביקשתי ממנו להתחשב בעובדה שאני סטודנטית ואין לי כסף. לאחר שראה שלכלב באמת יש בעיות במעיים שזקוקות לטיפול הוא אמר שהטיפול יהיה יקר ועדיף לי יהיה לשלם ביטוח של 100 שח בחודש. אז זה נראה לי מועט וסביר אך זה לא כלל גם את המע"מ. היום אני מבינה שאני משלמת לחינם כי אין לי תמורה ובאמת אני מרגישה שהוא לא גלוי איתי אבל הוא מדבר איתי בשפה מקצועית ותמיד מוצא תירוצים ולכן אני מרגישה שהוא מנצל את התמימות שלי. מחר אני אלך אליו האם לשאול על אפשרות לביטול הביטוח? דרך אגב- דר' אסף ירום- שלחתי לך מסר, האם ראית?

אכן את צודקת

ראיתי את המסר. עכשיו כשאני רואה מה שאת כותבת, אני נוטה להעריך שלא תקבלי את הכסף שלך חזרה, לצערי. אני כן ממליץ לך ביתר תוקף להתלונן על הרופא. לפני שאת פונה אליו, בקשי מחברה לפנות אליו לברר על ביטוח אצלו, שתשאל מה זה כולל, וכמה זה עולה. מה שהוא "מוכר" לה כשהיא מעוניינת, זה מה שהוא אמור לתת לך לאחר התשלום. היא גם יכולה לבקש ממנו את אותו חוזה שאין לך. זה עשוי לעזור, אבל זה לא נשמע הכי טוב כרגע.

למעלה