איני מכיר הליך של ביטול אימוץביטול אימוץ
אני בוגר (25) ומעונין לבטל את האימוץ שחל עלי החל מגיל 10. האם ישנה אפשרות כזו? ואם כן - מהי ? המון תודות!!!
יש חוק המאפשר ביטול אימוץאיני מכיר הליך של ביטול אימוץ
וגם אם קיימת אפשרות כזו, השאלה הראשונה שתישאל היא מדוע אתה מעונין לבטל את ההליך.
*אודה לו מאוד...יש חוק המאפשר ביטול אימוץ
השאלה היא לא למה לבטל את האימוץ, השאלה היא איך!!!! עם תשובות כאלו אני לא אגיע רחוק... תודה בכל אופן ואם יש פה מישהו עם ידע קצת יותר נרחב אני אודה לא מאוד!!!
ביטול אימוץ ריטרואקטיבי של בגיר?יש חוק המאפשר ביטול אימוץ
השאלה היא לא למה לבטל את האימוץ, השאלה היא איך!!!! עם תשובות כאלו אני לא אגיע רחוק... תודה בכל אופן ואם יש פה מישהו עם ידע קצת יותר נרחב אני אודה לא מאוד!!!
ומה במידהביטול אימוץ ריטרואקטיבי של בגיר?
החוק מאפשר ביטול אימוץ בקטין וזה אנו למדים מסעיף 19 לחוק יחד עם הסיפא של סעיף 20 לחוק אימוץ ילדים. 19. ביטול צו אימוץ רשאי בית משפט לבטל צו אימוץ על סמך נסיבות שלא היו ידועות או לא היו קיימות בשעת מתן הצו, אם נוכח שמן הראוי לעשות כן ושטובת המאומץ מחייבת זאת; הוראות סעיף זה אינן באות לגרוע מסמכות בית המשפט לבטל צוויו לפי כל דין אחר. 20. תוצאות הביטול מן היום שנקבע לכך בצו הביטול מנתק ביטולו של צו אימוץ את החובות והזכויות שבין המאמץ לבין המאומץ ואת סמכויות המאמץ ביחס למאומץ ומחזיר את החובות והזכויות שבין המאומץ לבין הוריו ושאר קרוביו ואת סמכויותיהם ביחס אליו; ואולם רשאי בית המשפט, בצו הביטול, להורות הוראה אחרת, אם דרך כלל ואם לענין זכות, חובה או סמכות פלונית, ולצוות מה ייעשה במאומץ לאחר ביטול האימוץ. ביטול רטרואקטיבי של אימוץ, כאשר המאומץ הוא כבר בגיר, נראה בעייתי, במיוחד שכנראה הסיבות לביטול, אינן תואמות את תקנת הציבור.
צריך לפנות בתביעה מתאימהומה במידה
תודה רבה על הענותך והתעניינותך בבעיתי!!! הייתי שמח מאוד לדעת מה במידה וביטול האימוץ הוא מבחינת הסכמת שני הצדדים (המאמצים והמאומץ)???? יש אפשרות כזו? והאם במידה ויש מצד המאומץ טענות רמות משמעות לגבי האימוץ (התעללות נפשית ופיזית) ובכך למעשה עונה על "...נסיבות שלא היו ידועות..." -רוב תודות!!!!!!!!
תודה רבהצריך לפנות בתביעה מתאימה
לבית המשפט לענייני משפחה, גם אם מדובר בהסכמה. המשיב במקרה זה הינו היועמ"ש.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.