ביטול או איחור

yoelnd

New member
ביטול או איחור

היי מה אתם עושים למטופל שקבע אתכם ומודיע כ- 40 דק' לפני הטיפול ב- SMS שהוא לא בא? או בכלל מאחר ב- 15 דק' ואז מתקשרים ומודיעים שלא יגיעו? או שפשוט נעלמו עקבותיו - ובכלל לא מודיע, לא מגיע ולא עונה.....? האם הוא יורד לסוף הרשימה? או אולי קובע למחר שוב? (לנסות אותו...) או "שיחפש אותי"?

0 אור 0

New member
תלוי בסיבה ובאדם

יכול להיות שקרה משהו - בדרך כלל יחזור ויתנצל ויסביר, אם זה מישהו שתמיד מגיע בזמן והיה לו ארוע חד פעמי, אז ההתייחסות בהתאם, אם זה מישהו שסתם מזלזל, אז יכול להיות שאני בכל זאת אקבל אותו אם במקרה אני פנויה ועל בסיס מקום פנוי, ויכול להיות שלא - אם לא נראה לי שהטיפול יכול להתאים ללא מחויבות המטופל. לגבי התשלום - אם זה משהו שחוזר על עצמו, יכול להיות שצריך לעשות כמו בספא - תשלום מראש, ואם אתה לא מגיע הפסדת את הכסף.

TheGreatNut

New member
אם זו תופעה חד פעמית...

פשוט לבקש ממנו שיעשה מה שביכולתו להודיע מראש להבא. אם זה קרה מספר פעמים אז להציב לו אולטימטום - החל מהפעם הבאה או שהוא מגיע בזמן או שאתם מסיימים לעבוד ביחד. אם נעלמו עקבותיו - לכבד את זה שלא נוח לו לסגור איתך את המעגל, ולהמשיך הלאה. באופן כללי השאלות שלך בעיני מעט "תעשיתיות". תנסה להתחבר עמוק יותר למה שאתה מנסה לעשות בתור מטפל. טיפול לא מתחיל ומסתיים בקליניקה, ומחוצה לה יש את "העולם". טיפול זה משהו הוליסטי (שלם) והוא אמור להשפיע על היום יום. אין רשימות, ובטח שלא סוף של רשימות. זה לא כמו ספא למשל. יש פשוט מספר אנשים שאתה מנסה לעזור להם בתקופה מסויימת בחייהם ובחייך. מי שלא רוצה יותר עזרה או שלא מוכן להשקיע בשבילה, יש לכבד את זה ולתת לו ללכת. אתה הוא זה שקובע את מידת ההשקעה המינימלית שאתה דורש מהמטופלים שלך. אני מקווה שאתה לא חושב שאני מנסה לזלזל בך או משהו כזה. אני פשוט מנסה להסביר את הצורה שבה אני תופס את הדברים.

yoelnd

New member
תשובה

היי ראשית, זמן ההמתנה אצלי לפגישה עומד על 3 חודשים לערך, אלא, אם אני מחליט לדלל חורים של מקרים דחופים או מעקב הדורש טיפול. ישנה חלוקה של מטופלים המגיעים מביטוחים - המחיר נמוך ויש המגיעים פרטי - המחיר גבוה ולכן לרוב הביטוח נדחה לסוף משיקולים כלכליים וגם מקצועיים (לא מקרים קשים ולרוב הם סידרה ללא כוונת המשך מעבר להתחייבות הבסיסית - הם לא יהפכו לפרטיים....). כל מטופל אצלי יודע שאני זמין גם לאחר הטיפול לכל בעיה שמתעוררת החל מראקציה של באך, והטיפול במגע ועד הקניה בבית טבע של המוצר שלא נמצא כרגע במדף..... וסתם לשמוע מה נשמע וחדש...... גם באימייל, טלפון נייד ונייח. החלטתי לעשות מעשה חדש: כל מטופל חדש שקובע תור ייגבה ממנו בכרטיס אשראי סכום של כ- 50 ש"ח עבור "פתיחת תיק" ובמידה ויגיע לטיפול, סכום זה יתקזז מהעלות הראשונה לטיפול, במידה ולא סכום זה "הלך" אולי כך האנשים יקבלו אחריות על הנושא. אגב, ממליץ מאוד על מערכת גביה בכרטיסי אשראי דרך הרשת - לפרטים במסר. כמובן שהכל יימסר מראש בשיחת הטלפון לכשקובעים

TheGreatNut

New member
לא כל כך הבנתי, מהי התדירות הממוצעת שבה...

מטופל מקבל אצלך טיפול (כזה שמגיע לפגישות)?

nadaval56

New member
כשהיה לי פעם

שלושה ביטולים בשבוע אחד - די השתגעתי. טיפסתי על הקירות מעצבים ולא ידעתי איך אני ממשיך. תכל'ס - הבנתי בסוף שכאשר מטפלים בחולים (נפשית ופיזית) יתכנו העלמויות של הרגע האחרון. רוב המטפלים לא אוהבים לגבות כסף (וזה נושא בפני עצמו ששווה דיון) אולם הגבייה בכרטיס אשראי לפני הטיפול לא נראית לי באופן אישי. מה לעשות? מניעה - אין לדעתי איך למנוע. אנשים שכבר ביטלו או נעלמו - אם זה בגלל אשפוז פתאומי או נפילה למשכב או סיבה אחרת רצינית (אין למטפל אלא מה שעיניו רואות...), אני אקבל אותו כשאוכל. אם זה נראה לי לא רציני - אנסה לשכנע אותו שכנראה זה לא מתאים ואוריד אותו מהסיפור. זה אולי לא אידיאלי אולם יש גבול לכמה שמטפל אמור להיות מוכן להפגע מכך שתפקידו הוא להעניק ולתת.

למעלה