ביטולוג זאפאי.

ביטולוג זאפאי.

תכלס חפשתי משהו אחר לחלוטין, אבל נפלתי במקרה על שלוש הודעות מוצלחות לעילא של יודוקוליס מלפני כשנתיים וחצי. אז מכיוון שהפורום הזה משעמם יותר מגוש-קטיף או באקטואליה פורומיסטית, הפרסומות של מושל, אני מרשה לעצמי להביא אותן לכל. כי בסופו של דבר זה מספק שני תנאים.. א- טפיחה בלתי-נדרשת על השכם של יודוקוליס וב- עבור הודעות כאלה נועדו הפורומים, חבל שהמסה הקריטית של הפורום תפספס אותן. כך שאם זה מעניין משהו, תהנו. ניתוח מפורט של ביטולוג זאפאי // יודוקוליס.

ehh

New member
מעניין מאד,

תודה רבה, לך ולכל המשתתפים בדיון.

RedCherry

New member
וואלה, באמת מאוד נהנתי.

הניתוח עצמו היה מאוד מעניין ומאוד נכון לדעתי. וגם בהמשך, המשפט על לאטימר, תמיד חשבתי בדיוק ככה.

ניתוח מעניין ביותר.חלקו נכון מאוד

וחלקו נתון לוויכוח כי לדעתי נפלו שם כמה אי דיוקים.אך זה לא משנה כרגע,אם זה היה נכתב כיום היתה סיבה לעמוד על אי דיוקים אלו.רק דבר אחד ברצוני לומר גם סרג'נט פפר לא היה מקורי לחלוטין,פשוט היחס שהביטלס קיבלו מהתקשורת היה לטובתם וזה מה שעשה את כל ההבדל.

זה לא בדיוק מה שהוא אמר,הוא אמר

בין היתר שסרג'נט פפר היה אלבום פורץ דרך בייחודיות שלו,במקוריות שלו בסאונד שלו וכ"ו,להזכירך FREAK OUT של זאפה יצא שנה לפני סרג'נט פפר,וגם PET SOUND של ה-BEACH BOYS יצא שנה לפני סרג'נט פפר.לימים הודה פול מקרטני ש-PET SOUND השפיע רבות על סרג'נט פפר ושנלקחו ממנו המון רעיונות,לחילופין,בערוב ימיו טען זאפה שסרג'נט פפר הוא גניבה ספרותית מ-FREAK OUT (זאפה אמר זאת בערוב ימיו ומן הסתם לא יגיד זאת סתם,אני מניח שעם היית יושב מולו ושואל אותו למה הוא מתכוון הוא היה מוכיח לך זאת,מה גם שג'ון לנון בספרו אומר שזאפה הוא האומן הנערץ עליו ביותר ושהוא היה רוצה להיות כמוהו,אז לך תדע אולי גם זה השפיע ואולי במפגשים שהיו לזאפה וללנון יחד לנון אמר לו זאת ולכן הוא לא אומר זאת סתם-אני לא יודע זאת אני רק משער לאור העובדות הקיימות). כך שאולי עם אי פעם יבוא חוקר מוסיקה אמיתי ויפרק את המוסיקה של הדיסקים הנ"ל לגורמים וינתחם עד הסוף,אולי הוא יגלה כמה הפתעות לגבי סרג'נט פפר,הפתעות שיגלו אמת אחרת על אחד האלבומים הכי פורצי דרך בתולדות המוסיקה(ואולי גם לא,אולי יתברר שארבעת המופלאים אכן מופלאים בהקשר לאלבום הזה).

RedCherry

New member
אני הבנתי

שהוא די אמר את הדברים הללו על Pet Sounds ועל Freak Out. מלבד ההעתקה, שלפי דעתי היא שטויות, היינו יודעים על זה יותר עם זה היה נכון. הרי אני לא רואה עיתונאי באותה תקופה שלא חיפש להכפיש את שמם של הבטילס, המון כסף הוא היה מרוויח על דבר כזה... הנה מה שאני הבנתי ממה שהוא אמר: היו אלבומים מהפכניים יותר מסרג'נט פפרס כבר, אבל בגלל שהביטלס היו המיינסטרים ואנשים הושפעו ועשו מה שהם עשו אז הם נחשבו מהפכניים. אבל בכל זאת סרג'נט פפרס הוא אלבום מדהים.

הוא דיבר על אבסולוטלי פרי ולא על

פריק האוט,ותאמין לי זה משנה.אבסולוטלי יצא באותה שנה של סרג'נט פפר ופריק האוט יצא שנה לפני.אני טוען לגבי פריק האוט ולא לגבי אבסולוטלי.

RedCherry

New member
זה לא משנה

אם עיתונאי היה שומע דבר כזה (ואם אתה שמעת את זה, גם עיתונאי היה יכול) הוא בטוח היה עושה מזה משהו אם זה היה אמיתי והיה לזה ביסוס. האמת שכשאני חושב על זה גם אם אין לזה ביסוס כל עיתונאי בעיתון מוזיקה היה אומר שזאפפה אמר שהביטלס העתיקו את החומר שלו, והיה נותן לו ראיון הגון.

סליחה אבל מה שאתה אומר הוא

בעליל לא נכון,נשמע כאילו אתה נאיבי או משהו.זאפה תמיד היה מרוחק מתקשורת,התקשורת לא פירגנה לו בעליל והתעלמה ממנו,לעומת זאת הביטלס הם פרות קדושות שאסור לגעת בהם.נראה לך שאיזהשהוא עיתונאי היה עושה דבר כזה ישר מאות עיתונאים אחרים היו מתנפלים עליו ולועגים לו. דבר שני,אני לא שמעתי את זה,זאפה אומר זאת בספרו למראיין. שלישית,עיתונאים לא יעשו זאת כי זה לא כזה משמעותי להיסטוריה של המוסיקה. רביעית,אין סיבה שעיתונאי יעשה זאת ,בגלל זה אמרתי כבר בהתחלה שאם אי פעם יבואו מוסיקאים לאמת זאת ויפרקו את האלבומים הנ"ל לגורמים אולי הם ימצאו הוכחות לכך. חמישית,פול מקרטני אמר בעצמו שהאלבום PET SOUND של ה-BEATCH BOYS שימש השראה ונלקחו ממנו המון רעיונות לסרג'נט פפר,ראית איזה עיתונאי מדבר על זה מאז,אתה חושב שעם מקרטני לא היה אומר זאת מישהו בכלל היה חושב על זה. אז מי זה פרנק זאפה.

JohnPaul

New member
נכון

וגם אחרי שהביטלס התוודו שסרג'נט פפר בכלל לא אמור להיות אלבום קונספט, אנשים נותנים לו את התואר של "אלבום הקונספט הראשון בהיסטוריה" או "אלבום הקונספט החשוב בהיסטוריה", בזמן שהוא לא, אבל אלבומים אחרים מאותה שנה כמו "The Who Sell Out" או "Days of Future Passed" הם באמת קונספט אמיתי, ואולי אפילו "Freak Out!" משנה לפני יכול להיחשב אלבום קונספט. אבל בעצם מה זה קונספט? לכל אחד יש את ההגדרות לקונספט, אבל לדעתי זה לא קשור ללחן של השירים (כי אחרי הכל לכל להקה יש מקסימום שני מלחינים עיקריים וטבעי ששירים ישמעו דומה) ולגם לא תמיד למילים (לפחות בתקופת הפסיכדליה, כי בסה"כ המוסיקאים לקחו סמים וכל מה שהיה להם בראש זה סמים, אידיאלים של דור הפרחים, מהפכה והזיות כך שהרבה דברים נשמעו דומה). מה דעתכם?

RedCherry

New member
אלבום קונספט

לדעתי אלבום הוא אלבום קונספט כשיש לכל השירים מכנה משותף מלבד האומנים שיצרו אותם והסגנון בו הם נכתבו. אני מעולם לא ראיתי את Seargent Peppers כאלבום קונספט, אלבום מאוד יפה, אבל לא אלבום קונספט. הרי מלבד הסוף וההתחלה אין שום קשר ברור בין השירים.

RedCherry

New member
צודק

לא ראיתי את זה ככה. אבל באמת שקשה לי להגיד דברים רעים על הביטלס, בעיקר על Pepers, אני פשוט לא יכול, זה לא במערכת שלי. ולדעתי זה נכון לגבי עוד הרבה אנשים היום ואז.

חס וחליליה,מי אנחנו שנגיד דברים

רעים על הביטלס,אף אחד לא יקח מהם את הראשוניות ואת החלוציות,הם הלהקה הגדולה בהיסטוריה ולא יעזור לאף אחד כלום(זאפה אומר זאת בספרו ,הוא אומר "הביטלס גילגלו לרגליים שלנו כדור שלא ידענו ממש איך לשחק בו"). הבעיה שמרוב שהם גדולים מייחסים להם כל דבר מתוחכם וזאת למרות שעשו זאת לפניהם(ראה את ארבעת השירים-במיוחד השלושה-האחרונים ב-FREAK OUT,פשוט מהפכה,אבל זה זאפה איימת השדרים והסיוט של העיתונאים אז למה להתייחס לזה בכלל.הוא התעלם מהם והם התעלמו ממנו,הוא זלזל בהם ובצדק-ראה את הסיפור שמסתתר מאחורי האלבום RUBEN AND THE JETS,פשוט תרגיל תקשורתי מתוחכם ביותר לאותם ימים).

JohnPaul

New member
זה מזכיר לי

את התמונות שפורסמו פה מההופעה של לנון עם זאפה, (סלחו לי אני לא זוכר מי פירסם, נראה לי חגי בן אברהם) ונכתב שהם הופיעו בגלל שיוקו אונו, שהייתה מעריצה של זאפה, דרשה מלנון להופיע עם זאפה, למרות הסתייגותו של לנון. אבל שם כתוב שהם הופיעו כי לנון היה מעריץ שלו... איזו משתי הגרסאות נכונה?

אני פירסמתי את התמונות,ולגבי הסיפור

הנכון.יוקו אונו היתה מעריצה שרופה של זאפה,גם לנון די העריץ את זאפה(כך לפחות משתמע מספרו).יוקו אונו רצתה שהם יופיעו במשותף,לנון הסכים וזאפה הסתייג(כך לפחות על פי ספרו של זאפה).מה עשתה יוקו,הפגישה ביניהם והעלתה את ההצעה,משראה זאפה כי לנון רוצה בכך הסכים גם הוא לכך,על מנת שלא תיווצר אי נעימות כי את לנון הוא מאוד העריך.

למעלה