ביטוי נדיר?

kidron1

New member
ביטוי נדיר?

שלומות, כרגע אני עורכת כתבים בעברית מעט ארכאית. מה דעתכם על הביטוי 'זאת ועוד' או 'עוד' במשפטים: "נבחרתי כתלמידה מצטיינת בכיתתי לקשט את עץ חג המולד יחד עם המצטיינים מכיתות אחרות. ועוד/כמו כן: כראוי לילדי המהפכה, נרשמנו גם לתנועת הנוער". תודה אביבית

יאקים

New member
ערב טוב, אביבית.

משום מה, אין העברית שהצגת כאן נראית ונשמעת ארכאית. הביטוי "זאת ועוד" נראה לי תקני ונאה, אלא שבמשפט המאוחה שהבאת, אין הוא נראה במקומו. במשפט הראשון "נבחרתי כתלמידה..." - איך הוא עולה בקנה אחד עם "נרשמנו גם לתנועת הנוער"? אני מקווה שקלעתי לכוונתך... ערב טוב ושבוע טוב.

לדעתי הצנועה

ההיגיון אומר לי, שאפשר להגיד כאן "ועוד", כי המשמעות הבסיסית של זה היא דבר מתווסף על הקודם, זו משמעות המלה "עוד"; ולכן כשאומרים "ועוד" מתארים רעיון המתווסף על הרעיון הקודם.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ממש ברור לי קשר של הוספה או הכברה בין

החלקים... כלומר, אפשר לחבר אותם בקשר רגיל של הוספה, אבל לדעתי מספיק משפט אחר משפט, כי אני לא מרגישה קשר חזק ביניהם. אם קיים כזה, ראוי להבהיר אותו מילולית בדרך זו או אחרת, כי הוא לא ממש ברור (לי לפחות). טיפים נוספים לעריכה:
דקדקנים רבים לא אוהבים את "יחד עם" וההמלצה במקרים כאלה היא להשתמש ב"עם" בלבד (כלומר, להשמיט את היחד ולהישאר עם "עם" בלבד).
נראה לי טבעי יותר לשנות מעט את סדר המילים במשפט: כתלמידה מצטיינת בכיתתי נבחרתי לקשט את עץ חג המולד עם המצטיינים מכיתות אחרות".

למעלה