ביטויים ומשמעותם

ביטויים ומשמעותם

יפה נפש - (בניגוד לישעיהו ליבוביץ שאימץ את הביטוי כלשונו כמחמאה) אדם הקובע את תפיסת עולמו מתוך התבוננות במראה וסיגול דעות שנראות או נשמעות טוב, בלי לבחון אותן באופן ריאלי ביחס לצרכי המציאות. פשיסט - אדם הדוגל בפשיזם. תפישה השמה את המדינה כערך עליון ומכפיפה לצרכי המדינה את היחיד והארגונים החברתיים, וכן מבטלת את המפלגות והדמוקרטיה הטרדה מינית - אקט בעל אופי מיני שבו אחד הצדדים אינו מסכים לו. הטרדה מינית מוגדרת כחיזורים מיניים בלתי רצויים, בקשות לחסדי מין וכל התנהגות מילולית או פיזית בעלת אופי מיני המנוגדת לרצון אחד הצדדים. פוליטיקלי קורקט - גישה מבית היוצר הליברלי של ארה"ב הקובעת גדרות בתחום אופן ההתבטאות, על מנת לסנן אופני ביטוי המעודדים אוירת אפליה ו\או התנשאות

freedom rider

New member
לפי ההגדרה שלך...

לפי ההגדרה שלך ידידנו משכבר הימים שומרון הינו יפה נפש. ואם יפה נפש נחשב לכינוי גנאי, אל דאגה - אין פה השמצה אישית, לפי דעתי שומרון דווקא אינו יפה נפש (ונראה לי שגם הוא אינו מגדיר את עצמו ככזה).

אטיוד5

Active member
יש עיניינים ...

שרגישות נכונה עושה להם יותר טוב מהגדרות. באותה הזדמנות אבקש לא להכריח אותי להגדיר רגישות נכונה.

יפה נפש.

היה לנו דיון וחיפוש אחר ביטוי הולם בעברית, למה שאני יכולה לשים הכי קרוב ב"אנשים יפים", אבל לא בהכרח חיצונית. לא אנשים טובים, כי זה משהו קצת אחר. זה משהו שאמור לתאר אנשים בעלי ערכי מוסר נכונים ומופנמים. אנשים שלא עושים משהו כדי שהוא יראה טוב, אלא כי הוא נכון. אנשי עקרונות, אבל לא אלה שינפנפו בעקרונות. אנשים צנועים ובעלי עידון. אולי מה שהיה ג'נטלמן לפני שחירבשו אותו. איזה בחור דני שלומד עברית נדרש לביטוי, ולא ידענו מה להגיד. אחרי כמה ימים החזרתי לו צילצול ואמרתי לו שבעברית-ישראלית אין דבר כזה, כי אנחנו באמת מעריכים חיספוס, על פני יופי ועידון. אז רציתי לשאול, ממתי קיים יפה נפש (עבור מי הומצא הביטוי), ומתי הוא חדל להיות כזה.

למעלה