ביטוח

drass

Member
ביטוח

לשמחתי אני עובד קרוב לבית מרחק של 6 ק"מ הולך וחזור.

אני רוכב מעט מאוד וגם מרחק קצר מאוד.

חשבתי לקנות ביטוח עם השתתפות וכך להוזיל את העליות.

מה דעתכם?

פרארי1

New member
תאונות יכולות לקרות גם מטר מהבית

לדעתי, השיקול אם לרכוש פוליסה עם או בלי השתתפות עצמית, אינו קשור למרחק הנסיעה, אם כי יש הגיון כאשר הנסועה הכוללת מאד נמוכה, להעדיף את הפוליסה הזולה יותר.

אישית אני מבטח עם השתתפות עצמית מזה מספר שנים, כאשר השיקול שלי הוא רכיבה אחראית וחוסר כוונה לתבוע על כל שטות קטנה.
אני לוקח בחשבון שאקבל פיצוי מופחת אם חלילה תהיה לי תאונה שאתבע בעקבותיה את הביטוח.

בשורה התחתונה - השיקול הוא אישי לגמרי, אני לא ממליץ על ביטוח עם (או בלי) השתתפות, אני כן ממליץ לעשות לעצמך את השיקולים בצורה רציונלית ולקבל החלטה שמתאימה לך, לא לשיקולים של מישהו אחר.

gilkor

New member
הדעה שלי

היא שתבין ממה מורכבת פרמיה עם השתתפות וללא השתתפות, ואז תקבל החלטה עצמאית.

כדאי לדעת - אם חלילה ישנה תאונה עם נזקי גוף, אין קשר לסוג הפוליסה, תמיד אפשר לתבוע.
לרוב, תביעה תהיה מורכבת ממספר ראשי נזק כאשר פוליסה עם השתתפות מוסיפה חלק של המבוטח בשני ראשי נזק - (1) כאב וסבל (2) ומספר ימי עבודה. בשני ראשי הנזק האלו יגרע סכום מסויים מסך הפיצוי (אם יקבע).
חשוב להבין!
יש עוד ראשי נזק שמהם לא יגרע שום סכום (למשל אבדן השתכרות עתידית, פנסיה, עלויות אישפוז...) במקרה שיקבע פיצוי.
אגב, גם הסכום שבו ישנה השתתפות הוא מוגבל, למשל במקרה של כאב וסבל זה לרוב סביב ה 20K ₪, אם הפיצוי בראש הנזק הזה יעמוד על 50K ₪ אז בפועל הסכום יהיה 30K ₪.
אותו כנ"ל לגבי ימי עבודה.
(אבל אם מישהו יקבל סכום כזה בכאב וסבל, הבעיה האחרונה של חב' הביטוח תהיה ההשתתפות שלו ב 20K).

בשורה התחתונה - חשוב להבין את כל המכלול ורק אז לקבל החלטה.

הנסיך.

New member
בשביל 6 ק"מ - סע באופניים

או קנה אופניים חשמליות או קורקינט או לך ברגל

הלוואי עלי לעבוד 6 ק"מ מהבית. הייתי זוחל את זה :)

אם פי 3

New member
אם רוב מוחלט של הנסיעות שלך

הם אל העבודה וממנה, בלי קשר למרחק, אז הביטוח המשמעותי שלך הוא ביטוח לאומי, כי תאונת דרכים בדרך לעבודה נחשבת לתאונת עבודה.

נכון שתאונה יכולה לקרות דווקא בפעם האחת שהחלטת לצאת לטיול או לקניות וכו' אבל אם זו נסיעה חריגה, אז הסיכוי לכך הוא קטן (בהנחה שהטיול לא מציב לך אתגרים מיוחדים).

אם פי 3

New member
תיקון

מצטטת תשובה של עו"ד מפורום אחר, מהיום:
"התאונה בה נפגעת היא תאונה משולבת -דרכים ועבודה.
במקרה שכזה קיימת לך זכאות כפולה ומצטברת -

האחת, לפניה לביטוח לאומי להכיר בכך כנפגע עבודה ולקבל את הזכויות הקבועות בחוק (כולל ימי מחלה או בשמם "המקצועי" "דמי פגיעה" על ימי ההעדרות עד למקסימום 90 יום) ;

והשניה, לפניה לחברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את הרכב בו נסעת - ללא קשר לשאלה מי אשם בתאונה, שהיא לא רלבנטית לענין פיצוי בגין נזקי הגוף (וכן רלבנטית לשאלת נזקי הפח של הרכב). מחברת הביטוח אתה זכאי לפיצוי על כאב וסבל, אובדן ימי עבודה, הוצאות רפואיות ואחרות שנגרמו לך ועוד.

מהפיצוי שתקבל מחברת הביטוח יקזזו את הסכומים שתקבל מהביטוח הלאומי.

לשכר טרחת עו"ד המטפל בתביעה שכזו - בכל הנוגע לתביעה נגד ביטוח החובה של הרכב - קבוע בחוק והוא באחוזים מהפיצוי ולכן מומלץ מאד לפנות לאחר שכזה המתעסק בעיקר בנזיקין ותאונות דרכים.
"

מה שזה אומר, זה שעדיין יש חשיבות לביטוח החובה, גם אם זו תאונת עבודה - כיוון שהוא כולל דברים נוספים, ויכול לצאת פיצוי גבוה יותר.
מצד שני, כשמדובר על הקטנת ההוצאה על ביטוח חובה, תמורת הבנה שמרבית הסיכויים שלא תנצל אותו כלל (כי זה יהיה חסר טעם ברוב המקרים, בגלל המוצר הנחות יותר שאתה מקבל + בט"ל ), יתכן וזה משתלם.

אישית, אני, כמו אהוד, פוחדת מהמוצר הנחות, ומעדיפה לשלם יותר ולקבל ביטוח מלא, למרות שגם אצלי רוב (אבל לגמרי לא כל) הנסיעות הן נסיעות אל העבודה וממנה.

אהוד א1

New member
עבור לחמישים סמ"ק (הביטוח זול יותר).

לדעתי אנחנו עדיין לא לגמרי מבינים את כל מהות עניין ההשתתפות העצמית ואת הצינור שהמבטחים עלולים להכניס לנו בגללו. לא ממליץ על כלום אבל אישית הייתי נמנע מהביטוח המוזל.
במידה ואתה מתחיל לעבוד מוקדם - גם רכב אספנות הוא אופציה זולה יותר..

אהוד א1

New member
אני חושש שיש המון מצבים שעדיין לא הכרנו.

השיטה חדשה ועוד נגלה להערכתי המון שטיקים מצד המבטחים.
כרגע יש בכלל עתירה לבג"ץ נגד עניין ההשתתפות העצמית. מחכה לראות מה יקרה איתה.
בכל מקרה, למעט ק"מ עירוניים, מתוך כוונה לחסוך כסף - הייתי ממליץ על 50 סעאמק.
אבל עזוב אותך מביטוח. רוצה קצת חיות מתות בגליל ביום העצבנות? המזבח עובד ויש מקום...

פרארי1

New member
המממ...מעניין....

יש לי הזמנה פתוחה, אבל עוד לא סגרתי מה אני עושה, בכל מקרה תודה על ההזמנה

מי עתר לבג"ץ והאם זה כדי לבטל את האופציה או להרחיב אותה לכלל הנהגים?

ז ר ח

New member
חברות הביטוח חיות על אנשים כמוך.

ביטוח החובה בישראל הינו מקיף ואין לו אח ורע בעולם כולו.
מוגזם.

אהוד א1

New member
בלונדינים עם ריבועים בבטן?

כמו שכתבתי, ההערכה שלי היא שיש כאן עוד הרבה מה לדעת שאני לא יודע (ומעדיף שלא יתגלחו על זקני).

למעלה