ביטוח צלילה טכנית

שי רוט

New member
ביטוח צלילה טכנית

שלום , תודה לשלומי פלניצקי על אי מייל בנושא , וברשותו אענה לחברי הפורום : נכון להיום , ואני מדגיש נכון להיקף הכיסויים הקיימים לצוללים הצלילה הטכנית מכוסה בביטוח החובה הרגיל . אכן ידוע לי כי רשות הצלילה טרם גיבשה הנחיות או החלטות בנושא מלבד מכתב שפורסם בפורום ע"י שחף פילוביץ , במכתב זה קיימת התייחסות כביכול לשאלת העומק הבעייתית . לדעתי בעתיד יש מקום לביטוח מיוחד לכל העוסקים בצלילה שאינה ספורטיבית בהגדרתה ( עומק , ציוד וכ"ו ) , קיימת גישה כי צלילה טכנית בטוחה יותר , אך הנושא נימצא בויכוח זה זמן רב וכמי שמנוי על מספר מגזינים בעולם הצלילה הדעות חלוקות , והטענות בעלות משקל רב. לעומת זאת אין ספק ומדובר בנתון עובדתי כאשר מתקיים אירוע תאונתי הקשור לצלילה טכנית , מדובר בתאונה קשה ביותר עם סיכוי רב להפיכתה לקטלנית . בעבר שקלה הרשות דיון פתוח בנושא עם מבטחים ונציגי אירגונים אך דיון זה לא יצא אל הפועל מסיבות שאינן הולמות . גם DAN האירגון הגדול בעולם לבטיחות צלילה וביטוח צוללים ספורטיבים ומקצועיים ברמות שירות מדהימות לטובת הצולל . עוסק בנושא לאחרונה , והלואי שיכולנו להנות מהסטנדרטים שמציב האירגון גם אצלנו . לסיכום צלילה טכנית מכוסה בביטוח הצולל הספורטיבי , אך להערכתי צפוי שינוי בנושא תוך מספר חודשים לא רב , אך לא באופן דרמטי אלא יותר בופן הגדרתי וביטול מרכיבי כיסוי מסויימים . לגבי הימנעות הרשות מהחלטה בעניין ומהגדרה גורפת , רק להם הפיתרון לשרותכם בכל עת. שי רוט

ניב ד

New member
טכני = ספורטיבי

הצלילה הטכנית היא בפירוש חלק מהצלילה הספורטיבית. זו רק צלילה ספורטיבית מסוג אחר. זה כמו שתגידו שצלילה ספורטיבית היא רק לכוכב 1. ההבחנה היא לא בין עומקים וציודים אלא במטרת הצלילה. כל זמן שמדובר בצלילה שלא למטרת ביצוע עבודות תת-מימיות הצלילה היא ספורטיבית. ואל תנסו להעלות את הביטוחים עם להטוטים לשוניים ופוליטיים ברשות.

שי רוט

New member
תשובה לניב

שמחתי לשמוע את עמדתך , בהיותך חולק עלי אין כל רע . רק אבקשך להתייחס לדעות של אחרים באופן בהן נשמעות דעותייך . צלילה בטוחה שי

ניב ד

New member
אל תבין אותי לא נכון,

אני בהחלט מבסוט מהעובדה שאתה משתתף בפורום מהשטח מה שנקרא. אני רק חושב שכרגיל בעסקים הללו נוצרת מערבולת כזו שבסופה מחליטים מסקנות שבעטין אנחנו נשלם יותר, הביטוח יכסה פחות וכולם מפסידים כרגיל. אני לא מבין לחלוטין את הבעייתיות במצב הקיים ולדעתי עיסוק מוגזם בכך גורם לנזק עצום.

pilovich shahaf

New member
ניב ד. ידידי- מאיפה כל הביטחון הזה ../images/Emo35.gif ../images/Emo33.gif

שיש בדבריך,........."בפרוש זה צלילה ספורטיבית", אז למה הרשות לצלילה לא אומרים זאת חד משמעית ומוציאים הנחיות ונהלים בהתאם,אתה לא חושב שאתה נוהג בחוסר אחריות כשאתה מתבטא כך.......וזוהי זכותך. ניב ד.- אני מציע לך ואף מבקש מימך אם יש לך תידושים, עידכונים שאני/ו לא יודעים,אנא עדכן אותנו, ואם אין לך ואתה סתם מפריח בלונים באויר בגלל שאיזה "בר סמכא" מכר לך אותם, אז כדאי שתיבדוק את הדברים ואפילו איתי, כי,אני יכול לחדש לך עם כל הצניעות. יום טוב לך

ניב ד

New member
לדעתי הרשות לצלילה

עם כל הכבוד לה, והערכתי האישית לאנשים שאני מכיר שם אישית, לא מוציאה הנחיות לכלום חוץ מהוראות שעה מטופשות וזו בדיוק חלק מהבעיה אבל לא ניכנס לזה. אני גם לא מבין מה פתאום הרשות מחליטה על עומקים ועל ביטוחים ועל הגדרות. לגבי מה שאמרתי - נאמר לי שזהו המצב ואני לא רואה סיבה לערער על כך. לא קרה מקרה שבו חברת הביטוח סרבה לשלם או משהו כזה. כמו שאמרתי, במקום שהכאוס בענף יסתדר הוא רק הולך וגובר בגלל כל מיני אנשים עם "כוונות טובות" בלי סוף.

ניבי חמודי ../images/Emo31.gif

תקרא את החוק תקנות ונהלים ותבין יותר טוב. אתה מדבר יותר מהגובה שלך ואני לא מכיר אותך כלל אולי אתה אותי. ביי.

שאלה לשי - deep water diver

האם צולל שני כוכבים שעובר הסמכת deep water diver מכוסה מבחינת ביטוח ורשאי מבחינה חוק הצלילה לבצע צלילות לעומק 42 מטר ?

שי רוט

New member
תשובה למנטה ריי

ראשית תודה על השאלה לשאלתך אכן , כן מכוסה צולל שהוסמך לדרגה הנקובה בשאלתך . ראה תשובתי בנושא הצלילה הטכנית כפי שהיא מוגדרת בפוליסת הביטוח היום . שי

צולל מים עמוקים

תודה לשי על ההבהרה אני חושב ש - צולל 2 כוכבים מוסמך למים עמוקים שיורד עם תערובת 32 ל 40 מטר ל רבע שעה (NDL) מקביל לצולל שיורד עם אוויר ל 30 מטר מבחינת סכנת דקומפרסיה ושכרון מעמקים. תקנו אותי אם אני טועה, או מחסיר נקודות נוספות.

pilovich shahaf

New member
הצולל יגאל מלניק ז"ל שחזר כגופה

מסיני-בלו הול,כמוהו גם "סמיר אבו באדר" ולמה? סבלנות אני מקוה שכל עם ישראל יקבל דוח´ מפורט בנושא, כפי שהבטיח לי אישית ד"ר שוקי דקל -מנהל מינהל הספורט ,בפגישה בת 4 עיניים בבוקר יום שישי אחד במעבדה הימית באילת לפני כחודשיים. איך אמר הד"ר [שוקי דקל] המכובד-"האם אתה רוצה להרוג את השומר או לאכול את הענבים"?[אתם מכירים את המשל]. התשובה שלי היתה בשאלה-האם אתה פלח או מבין בפלחה, אמר לי לא........נו המשך יבוא. יום טוב. פילוביץ שחף.

למעלה