ביטוח צד ג' לצלם

מושמוש18

New member
ביטוח צד ג' לצלם

יש לנו חבר טוב שגם עובד מדי פעם בחתונות (לא כפרנסה עיקרית), ואנחנו מעוניינים שהוא יהיה הצלם אצלנו.
הבעיה היא שבעל המקום דורש שכל בעל מקצוע שמגיע יהיה מכוסה בביטוח צד ג', ולצלם שלנו אין כזה, כי הוא עושה מעט אירועים בשנה (וביטוח כזה עולה בערך 2000 ש"ח לשנה).
אשמח לעזרה:
1) אם יש משהו שאפשר להגיד לבעל המקום שישכנע אותו לוותר על הדרישה הזו
2) איפה אפשר לעשות ביטוח צד ג' ליום אחד לבעל מקצוע
3) אם אתם מכירים עוד צלמים שלא עושים הרבה אירועים ומצאו פיתרון לבעיה הזו

תודה!

dori78

New member
ביטוח כללי

1. את יכולה להכניס סעיף בחוזה, שאומר שאתם אחראיים לנזקים שייגרמו אם ייגרמו ע"י הצלם.
זה אומר שבתרחיש ההזוי שהוא נתקל במשהו, מושך איזה כבל או שולחן והופך חצי אולם - לא תוכלי לתבוע את בעל האולם
ואם ייגרמו נזקים לאולם בעל האולם יוכל לתבוע אתכם.
בגדול - אני לא רואה סיבה להתעקשות הזו, כי בד"כ הכוונה היא בעיקר לקצרים חשמליים או שריפות כתוצאה מהם,
שעלולים לקרות כשמגיע תקליטן או ספק של ציוד הקרנת וידאו לא מנוסה שדופק משהו בחיבורי החשמל.
אלא אם מדובר בבחור קלאמזי במיוחד, אין שום סיבה שהוא יגרום נזק.

2. את יכולה לברר בכל סוכנות ביטוח. גם ביטוח נהג חדש אפשר לעשות לפי ימים במקרים מסויימים.
זה יעלה יותר מאשר 2000 לחלק למס' הימים בשנה, אבל יכול להיות ששווה לך להוריד מעצמך את כאב הראש הזה תמורת סכום מסוים.

3. כמנה"ח אני יכולה להגיד לך, שאנשים שלא עובדים הרבה משתדלים לחסוך כמה שאפשר בהוצאות.
זה נכון למישהו שעובד כשכיר ועושה עבודות מעטות כעצמאי וזה נכון למי שעובד בתחום מסוים ועוסק בתחביב שונה בשעות הפנאי.

iritki

New member
ממה שאני יודעת עדיף לא לותר על הדרישה הזו

כמו שכתבו כבר אם קורה משהו שהוא באשמת הצלם - גרם נזקים לאולם או חלילה לאנשים (נפלה המצלמה על מישהו מהאורחים והוא נפצע ח"ח) אז ביטוח צד ג' אמור לכסות את הנזקים. האולם לא יהיה אחראי לזה ואם אתם תושמו אחראים על זה זה יכו לעלות לכם הרבה מאוד כסף.
יכול לניות ששווה לכם להתחלק העם הצלם על עלות הביטוח ליום אחד.

ronitvas

New member
בהחלט מסכימה

אני לא הייתי לוקחת את הסיכון ומבטחת לבד.
בארצות הברית זוגות מבטחים את הכל - יש ביטוח מיוחד ליום האירוע.

אבל, אני גם לא הייתי לוקחת חבר שיצלם.... אבל זה כבר לפוסט אחר

elinoket

New member
אין ביטוח צד ג ליום אחד

שאני התחתנתי האולם גם דרש ולתקליטן לא היה ביטוח.
כל כך רציתי אותו שפניתי לכל סוכן או עובד בביטוח שאני מכירה וגם הוא חיפש ולא הצלחנו למצוא.
בסוף הוא עשה כבר לשנה שלמה אבל זה עלה 1000 או 1000 וקצת.
במקרה שלנו האולם לא הסכים לוותר על הדרישה שלו, אני חושבת שאפילו הצעתי להם לחתום על מסמך שהוא ערב לנזק וזה לא שכנע אותם.
את יכולה לנסות להציע את זה בעצמך.
מה שכן, אותו תקליטן התעקש שהוא כבר תקלט באולם הזה אז ההשערה שלי היא שאפילו שהמקום דורש הוא לא באמת מקפיד לוודא לקבל העתק של הביטוח, כנראה ככה הוא תקלט שם אז.
את יכולה להמר על הקלף הזה אבל במידה והם כן יתעקשו לראות ביטוח את תיהי בבעיה.
ובכלל לדעתי כן חשוב שיהיה הביטוח אפילו שזה סיכוי קטן את לא רוצה שזה יפול על הסטטיסטיקה באירוע שלך

בקשי מהצלם שיבקש טובה מצלם אחר שיש לו ביטוח צד ג'

ושלכאורה יעבוד תחתיו. הצלם שיש לו ביטוח צד ג' לא מחויב להגיע לאירוע. הוא למעשה שולח מישהו מטעמו=הצלם שאתם מכירים.

למעלה