ביטוח ערך

mandymo

New member
ביטוח ערך

האים יש דבר כזה "ביטוח לערך של דירה"?? בכוונה היא שאים אני קונה דירה, והערך שלה יורד (מסיבות פוליטיות, לדוגמה),אז אני מבטח את הערך שלה, וכך כשאני אמכור את הדירה, אני לא אפסיד יותר מידיי???

nirdagan

New member
זה יותר קשור לשווקים עתידיים

מאשר לביטוח במובן הרגיל. יש בשווקים עתידיים אלמנט של ביטוח, ובפועל אין שווקים עתידיים פעילים עבור כל סחורה שקיימת בשווקים העכשוויים (spot).

mandymo

New member
סליחה....

לא הבנתי כלום
מה זה אומר לגביי?? אני ואשתי חושבים לקנות דירה באלפי-מנשה, אבל מאוד מוטרדים מהאפשרות יום אחד, מסיבות אילו-ואחרות, ערך הדירה ירד מאוד, ואנו נישאר עים דירה שלא שווה הרבה, אך עים משכנתה יקרה. חשבתי גם על האפשרות של לוותר, במיקרה כזה על הדירה והמשכנתה (שהבנק יקח את הדירה, ויסגור את המשכנתת, אל אני לא יודע אים זה אפשרי, ואיך זה ישפיע על הסיכויים שלי לקבל משכנתה בעתיד. תודה מראש

ביטוח משכנתא ...

יש ביטוח משכנתא בחברה הנקראת EMI אשר נועד לבטח את הבנק כנגד מצב שמכירת הדירה על ידו אינה מכסה את יתרת החוב. רוב הבנקים מחייבים ביטוח כזה כאשר שיעורי המימון גבוהים - כלומר כשאחוז המשכנתא ביחס לשווי הדירה בעת מתן ההלוואה מעל כ-70% (האחוז יכול להשתנות מבנק לבנק ומלווה ללווה).

mandymo

New member
אבל איך טני יכול לבטח את עצמי?

אני סומך על הבנק שידאג לעצמו... אבל איך אני דואג לעצמי???

סיכונים ...

1) אם אתה "שונא סיכון" ולא רוצה לקחת שום בדל של סיכון ... אל תקנה את הדירה הזו - שכור אותה (או דירה דומה לה), זה גם כנראה יצא לך יותר זול. 2) קח מימון גבוה (90%), דאג לביטוח EMI לטובת הבנק ואם שווי הדירה ירד מיתרת ההלוואה תוותר על הדירה ותשאיר לבנק לדאוג ... 3) נניח שיש ביטוח מתאים והפרמיה השנתית היא 12,000$ - האם תבטח את עצמך?

mandymo

New member
תודה רבה!

השאלה האחרונה שלי בנושא: אים אני לוקח מימון גבוהה, כפי שהצעת, דואג שהבנק יבטח את עצמו ובסוף מוותר על הדירה, האים יש לי סיכוי לקבל משכנתה נוספת מתי-שהוא (אולי בבנק אחר??)

nirdagan

New member
הדרך הטובה ביותר היא

לא לקנות נכס שאתה מאמין שערכו ירד בעתיד.

אם העסקא מול הבנק היא שהבטחונות

היחידים כנגד המשכנתא היא הדירה ואינך מחויב לבנק מאומה מעבר לדירה הרי שהנך מובטח

למעלה