ביטוח סיעודי

ביטוח סיעודי

מנסה להבין האם אפשר לתפעל לקבל פיצוי מביטוח סיעודי בעקבות אבחון ילד אוטיסט?

הייתי אצל עו"ד בעניין רשלנות רפואית והוא העלה שאלה זו האם ביקשתי פיצוי מהביטוח הסיעודי

כמה דבריםלא ברורים לי בשאלתך

האם פנית לעורך דין על מנת לקשר רשלנות רפואית לאוטיזם? או בשל סיבה אחרת?
אם יש קשר אשמח שתכתבי לי מי זה עורך הדין שמצא את הדרך להוכיח את הקשר.{כי עד היום לא מצאתי ונראה לי שאף אחד לא מצא},
לגבי ביטוח סיעוד לא מומלץ להפעיל אותו . לגבי פיצוי לא הבנתי על איזה פיצוי מדובר.{נשמח לדעת כולנו זקוקים לפיצויים כאן}

האמת היא

שהרשלנות הרפואית היא עבור לידה מוקדמת בגלל בדיקה פולשנית בגיל היריון מתקדם..
הוסבר לי כי רופא מומחה צריך לבדוק את העניין ואם יש עילה לתביעה
פה ושם קראתי כי יש הטוענים כי אוטיזם יכול לבוא גם בעקבות טראומה של העובר שעבר בלידה/בהיריון

מי יודע עדיין דבר לא הוכח...
לא יודעת אם פיצוי היא המילה כמו תשלום כלשהוא מהביטוח הסיעודי ועל כך אני רוצה לברר כי העו"ד הסב את תשומת ליבי על כך
אך בני פיזית מתפקד ברוך השם...

lavendula

New member
כדי לקבל קצבת סיעוד מביטוח סיעודי

יש לעמוד בקריטריונים מסוימים, כגון: חוסר יכולת לאכול/להתלבש/להתקלח לבד, ללכת ללא סיוע/להזדקק לכסא גלגלים וכו' - כלומר צריך להוכיח תלות בזולת בניגוד לשאר האוכלוסייה באותו גיל.
קריטריון אחר שמספיק בפני עצמו הוא הצורך בהשגחה 24 שעות, כמו אצל חולי אלצהיימר שאינם אחראיים למעשיהם ומסכנים את עצמם.

עד כמה שידוע לי, ביטוח סיעודי לא נועד לפצות על רשלנות רפואית, והוא ניתן כקצבה לאורך תקופה מוגבלת, בדרך כלל 5 שנים, כאשר גובה הקצבה תלוי בסוג הפוליסה שעשיתם.

אם הילד בסה"כ מתפקד, כדאי לחשוב היטב אם להפעיל את הביטוח הזה, כי אין לדעת מה יהיה בעתיד. ילדים אוטיסטים אינם חסינים מפני תאונות דרכים ושאר מחלות שיכולות לגרום לנכות קשה.

תודה

dina199

New member
לא חושבת שיש לכם עילה לרשלנות (לגבי אוטיזם)

כי אין הוכחות שאוטיזם קשור בלידה עצמה.
האם יש לכם נזקים אחרים כתוצאה מהלידה המוקדמת ?

למעלה