ביטוח נסיעות

ביטוח נסיעות

אני מפליג לקפריסין.
אמרו לי לעשות ביטוח נסיעות בקדר.
התקשרתי לקדר - ביקשתי לראות את הפוליסה - הפנו אותי לאתר של הראל - שם זה ביטוח נסיעות רגיל.
האם יש משהו בביטוח הזה ששונה מהביטוח החינמי של כרטיס האשראי ?

אור קדר

New member
ההבדלים

הביטוח החינמי - בהחלט לא מזיק - מיכון שהוא חינם אבל,

הכיסויים הינם חלקיים ביותר (כי זה חינם), אין כיסוי להפלגה על יאכטה בקדר זה כלול בבפוליסה ואין תוספת תשלום.

שלום אור

אשמח לראות היכן כתוב בפוליסה של הראל שניתנת בחינם לבעלי ויזה כאל שאין כיסוי להפלגה על יאכטה.
אשמח לראות היכן כתוב בפוליסה של הראל שנמכרת ע"י קדר שיש כיסוי להפלגה על יאכטה.

תודה.

מאיר ריבא

New member
ביטוח נסיעות של כרטיס אשראי - שייט יאכטה

אין שום מגבלה בביטוח החינמי של כרטיס אשראי על שייט ביאכטה (בניגוד למגבלות של מספר ענפי ספורט מסוכנים המצויינים בפוליסה במפורש).
יש הבדל בין הפוליסה החינמית לפוליסה בתשלום (של הראל או של כל חברה אחרת) מבחינת סכומי הפיצוי.

מה שאפשר לקבל מיוחד אצל קדר (סליחה שאני נדחף...) זה מסמך המוסיף לפוליסה (הפוליסה בתשלום) כיסוי של חילוץ/פינוי ימי מהיאכטה. זה כיסוי מיוחד שאינו קיים בפוליסת נסיעות רגילה ובוודאי לא בפוליסה החינמית.

עודד בר

New member
נכון,אבל הסעיף הזה מייקר משמעותית את הפוליסה

וזו בדיוק הנקודה שתמיד טורחים להפחיד אותנו,אין חילוץ מהים...
השאלה לאנשי קדר היא: האם הביטוח ללא חילוץ מהים הוא אותו ביטוח ?
אנא פעם אחת ולתמיד תשובה מפורטת

nissim60

New member
איך בדיוק הפרש של מאה ש"ח מייקר ....

בצורה משמעותית את הפוליסה?
כימאי אתה צריך לקחת בחשבון את האפשרות שתזדקק לחילוץ אוירי.
האם חייך וחיי היקרים לך לא שווים 100 ש"ח?
התוספת שעשיתי להפלגה של חודש עלתה לי כ - 150 בסה"כ ש"ח.
בסה"כ ההוצאות של הפלגה לקפריסין וחזרה 100 ש" זה סכום זניח גם בימים "קשים" אלו.

nissim60

New member
דרך אגב...

אתה לא חייב דווקא אצל קדר או חברת ביטוח כלשהי. תברר בקופת החולים שלך על ביטוח נסיעות. יש כמה אפשרויות ואני תמיד לוקח את האפשרות הכי "יקרה" שהיא הכי זולה מחברות הביטוח. זה כולל ביטוח לכל סוגי ספורט האקסטרים כולל חילוץ מהים או מהג'ונגלים - תבדוק.

nissim60

New member
ועוד משהו ששכחתי...

אם אני לא טועה הביטוח של קדר לא מכסה צלילה ספורטיבית בזמן ההפלגה אבל כן מכסה צלילה של הסקיפר במקרה של תקלה. אם אני טועה או שזה השתנה אז בטח גל יתקן אותי.

sailor

New member
100 ש"ח לחודש? זה יקר מאד

בדוק כמה עולה בטוח פעילויות אקסטרים שנתי, אם אתה מפליג קצת יותר מחודש בשנה, אולי יצא יותר זול, אם הרבה יותר מחודש, זה בטוח יותר זול.

עודד בר

New member
אני אגיד לך איך

כמה עולה פוליסה ללא חילוץ ימי?
ההפרש הוא למעלה מ 200% אם אני זוכר נכון
ועכשיו למשפט שלך - "האם חייך וחיי היקרים לך לא שווים 100 ש"ח ? "
אין מחיר לחיי ולחיי היקרים לי,אז זה אומר שאני צריך לשלם כל מחיר נדרש עבור הפוליסה?
בהפלגה לארה"ב הרי לבטח היית משלם גם 5,000 שקל עבור כך,וגם יותר,נכון? האם זה אומר שזה בסדר?
האם אתה סוכן ביטוח או קשור במשירין או בעקיפין לתחום?
על משקל ההפחדות,וכן,גם הצדק שבצורך הנ"ל,אני בוודאי שקניתי את הפוליסה המלאה,שהרי מי רוצה לקחת סיכון?

nissim60

New member
אני לא סוכן ביטוח...

וגם לא קשור בשום צורה ישירה או עקיפה לתחום הביטוח.
כמוך (כנראה) וכמו רבים אחרים גם אני מבוטח אצל קדר ואת ביטוח הנסיעות אני עושה בדרך כלל דרך הכללית.
אין לי ולא היתה שום כוונה להפחיד ומה שנאמר לא נאמר בציניות ואם כך הבנת אז קבל את התנצלותי. בכל אופן לדעתי עדיין זה לא יקר ונבלע בסך כל ההוצאות של ההפלגה ועובדה שקנית את הפוליסה המלאה כי מי באמת רוצה לקחת סיכון?
שתהיה לכולם הפלגה נעימה שקטה ומוצלחת.

opherdor

New member
הגדרת חו״ל בפוליסה !

כדאי לשים לב לאותיות הקטנות בפוליסה. במרביתן ההגדרה של חו״ל היא:
״כל ארץ מחוץ לישראל כולל אינה או מטוס בדרכם מישראל או אליה״
מכאן יוצא שמי שמחוץ למים ריבוניים כלשהם, כלומר לא בארץ, ואיננו מפליג מישראל או אליה, איננו בחול ואיננו מכוסה.
כשחציתי לפני מספר שנים את האטלנטי נדרש מאמץ לא קטן לקבל תוספת מפורשת לפוליסה שהגדירה מהיכן להיכן אני מפליג ומכוסה ספציפית בפוליסה. בהתחלה ניסו לשכנע אותי שיהיה בסדר ואני מכוסה, וכשהתעקשתי לקבל בכתב רצו הרבה פרטים על ההפלגה והתייעצויות חוזרות...
אולי באמת הכל היה בסדר, לשמחתי לא בדקתי...

למעלה