ביטוח נסיעות לחו"ל

Astroo

New member
ביטוח נסיעות לחו"ל

האם מישהו יודע מנסיון האם בביטוח נסיעות לחו"ל (ביטוח בריאות) צריך להצהיר שהילד על הספקטרום? רכשתי ביטוח עבור הנסיעה המתוכננת, וראיתי בפוליסה שכותב שם שאנו מצהירים שאין לנו שום בעיות רפואיות פעילות. השאלה היא, האם הספקטרום האוטיסטי כשלעצמו נחשב לבעיה רפואית פעילה.

dina199

New member
לפי ההגיון שלי אוטיזם הוא לא

'בעיה רפואית פעילה'.
וגם אם יקרה משהו , האם סביר שתתבע על סמך סעיף שהילד אוטיסט ?

Astroo

New member
השאלה היא

נניח חס וחלילה במקרה של פציעה כלשהי, האם חברת הביטוח יכולה לטעון שבתור א"ס הוא בסיכון יתר לפציעות, ולהתנער מהאחריות.

dina199

New member
זאת השאלה : האם במקרה של תביעה

על פציעה תצהיר שהוא אוטיסט ?

Astroo

New member
אם ח"ח יהיה מדובר בסכום רציני

אז חברת הביטוח תשיג את המידע. הם יכולים לשכור חוקר פרטי וכו'. אני אומר את זה מנסיון אישי.

dina199

New member
אז אין לך ברירה .אתה חייב לדווח על הכל

ולראות מה ייצא.
אף אחד כאן לא יכול להבטיח לך מה יהיה.

Astroo

New member
מצד שני

אף בר דעת לא ידווח על בעיית קשב וריכוז, או על חרדה חברתית, או על OCD, או על דיספרקסיה כעל מחלה פעילה. אז אני מניח שגם אין צורך לדווח על ASD.

dina199

New member
אתה זה שמחליט.

לא חשוב כמה פעמים תתלבט לכאן או לכאן, ההחלטה צריכה להיות אחת .
למשל לדעתי OCD היא 'בעיה רפואית פעילה' הרבה יותר מאוטיזם (יש לי בבית את שניהם
)

TikvaBonneh

New member
בד"כ לוקחים תרופות להפרעת קשב וריכוז ולOCD

ועל תרופות צריך לדווח בביטוח נסיעות לחו"ל ולכתוב למה, כך שכן, אני תמיד דיווחתי על הילד המאובחן עם ADHD ונדרשתי לשלם סכום מוגדל לביטוח בגלל זה.

asa112

New member
גם לדעתי במקרה אם לוקחים תרופה

חייבים לדווח.

אם בחול הולחים לרופא, חייבים להגיד , שילד לוקח תרופה וזה כבר יהיה במסמכים רפאויים, אין מה לעשות.

asa112

New member
אתה חושב אם בחול ילד יקבל וירוס

מערכת העיכול ותלכו לבית חולים, חברת ביטוח לא תשלם בגלל שלא היה דיווח על אוטיזם ?
בכל מקרה וירוס בבטן לא קשור לאוטיזם.

הם יכולים רק פציעות מסוימות מאוד לקשור לאוטיזם, לדעתי.
גם אם ילד לוקח תרופה ולא דיווחת.

Astroo

New member
תלוי מה סכום התשלום

אם מדובר במאות אלפי שקלים, הם יהפכו עולמות כדי לא לשלם.
הנה לא מזמן היתה כתבה ב-ynet, שאיזו סבתא הפכה לסיעודית והיה לה ביטוח סיעודי, וחברת הביטוח סירבה לשלם בטענה שהסבתא הסתירה שהיתה בזמנו במחנה ריכוז, וכתוצאה מכך היה לה דיכאון כרוני

asa112

New member
אני חושבת שסיכוי לסכום גבוה - נמוך מאוד

במקרה של וירוס כזה אתה חייב להגיע למיון כדי לתת לילד נוזלים כי ילד מקיא.
ברוב המקרים אפילו לא מאשפזים אותו.
בארץ מיון עולה משהו כמו 900 ש"ח, אני מניחה שגם בחול מדובר בכמה מאוד דולרים.
אני מניחה שבמקרה כזה אתה תשלם בכסף שלך ותשלח מסמכים לחברת ביטוח כש תחזור.

רק אם מדובר על אשפוז - אלויות גבוהות. אני מניחה שבמקרה כזה אתה לא משלם אלה יוצר קשר עם חברת ביטוח והם עושים איזה תהליך.

אני גם חושבת שבחו"ל לא יעשו ניתוח חוץ ממקרה ממש דכוף.

בכל מקרה, אני לא מבינה, איף אפשר לקשור וירוס לאוטיזם, אף רופא לא תסכים לזה, לדעתי.

Astroo

New member
אבל בדיוק בשביל זה עושים את הביטוח

הרי אני לא עושה ביטוח למקרה שאצטרך להוציא 1000 ש"ח. את זה אני יכול לספוג בעצמי. עושים ביטוח למקרה של הוצאות כבדות. ומכיוון שיש סיכוי נמוך מאוד שזה יקרה, הביטוח הוא זול יחסית.

asa112

New member
גם כמה מאות דולרים זה כסף

נחמד כשמחזירים לך וגם אם מטען לא הגיע - לזה יש סיכוי ממשי.

במקרה של תוצאות כבדות אתה יוצר איתם קשר ולא משלם במקום, מקבל טיפול בבית חולים.
אתה חושב שהם יכולים לתבוע אותך בחזרה אחרי חזה לארץ כי לא סיפרת שילד אוטיסט, אפילו אם אי-אפשר לקשור פציעה לאוטיזם ?

dina199

New member
לדעתי הסכום הגבוה של הביטוח

זה בעיקר להטסה לארץ . ובביטוח רפואי (אין ברירה, זה תקף לכל האנשים) חייבים את הביטוח הכי מכסה כי אין לדעת מה יקרה.
למשל לקרובים שלי קרה שהם נדרסו על מדרכה ע"י מכונית משטרה בחו"ל בזמן מרדף . והם נאלצו לשהות כמה חודשים שם (לא יכלו לטוס מבחינה בריאותית). ומי חושב שזה יכול לקרות לו ? הרי זה מאוד נדיר

Astroo

New member
במקרה של תאונת דרכים

הביטוח של הרכב מכסה את ההוצאות

dina199

New member
זה לא היה בדיוק כך.

זו היתה עיר גדולה והם היו צריכים לתבוע את העיריה. בסוף הם זכו , אבל היה מאוד קשה למצוא עו"ד שיתבע את העיריה הזאת.

למעלה