ביטוח נהג יחיד

R e A

New member
ביטוח נהג יחיד

האם זה אפשרי שבתקופת המלווה יהיה על האוטו בו אני נוהג ביטוח של נהג יחיד? אני שואל את זה כי שמעתי פעם שהמלווה, בין היתר, צריך להיות תמיד מוכן להחליף אותך בנהיגה במידת הצורך. אז אם יהיה לי ביטוח של נהג יחיד זה יהיה אפשרי בכלל שהוא יחליף אותי? מממ אני עדיין לא מבין את הקטע של הביטוחים וכל זה, אז אני מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך.

be_roo

New member
אין חוק שקובע שהמלווה צריך

להיות מוכן להחליף אותך בנהיגה. אתה הנהג, הביטוח הוא שלך.

רן88

New member
אבל הוא חייב להיות כשיר להחלפה

כלומר, עם משקפיים (במקרה שהוא צריך), לא שיכור, לא על תרופות וכו'.

be_roo

New member
שוב:

אין שום מקום בחוק שמדבר על החלפה או כשירות להחלפה. יש הגדרות וקריטריונים לדרישות ממלווה בתור מלווה לא בתור נהג מחליף.

רן88

New member
אבל את מסכימה שהדרישות האלה

הן בעצם כמו כשירות להחלפה?

be_roo

New member
אין קשר בין הדברים

והשאלה המקורית של השרשור היא דוגמה מצויינת לכך.

Flopi Popi

New member
כמה אמור לעלות

לעשות ביטוח חובה לנהג שדרוש לו מלווה בגיל 17? הנהג בן 17 שדרוש לו מלווה חייב להיות רשום ברשיון הרכב שבו הוא נוהג?

Superdror

New member
לא חייב להיות רשום ברשיון הרכב.

וכל הוספת אדם לרשיון הרכב = "הוספת יד" לרכב. עלות ביטוח החובה היא כמה מאות שקלים במקרה הרע. התוספת הגדולה יותר היא על ביטוח המקיף / צד ג' - יש מאמר בפורום, תקרא אותו.

Flopi Popi

New member
מוזר...

יש לי חבר שאתמול נגמר לו המלווה ומאז שהוא עבר את הטסט, הוא לא נהג עם שום ביטוח! אלא רק עם רשיון הנהיגה עצמו ועם הביטוחים ורשיון הרכב של המלווה שלו (בעל הרכב), זה הגיוני?..

costaet

New member
הגיוני? לא יודע אבל חוקי זה לא

אסור לנהוג בלי ביטוח חובה המכסה את הנהג, זה פשוט לא חוקי אלה עם כן זה חד פעמי ובמקרה הזה זה לא חד פעמי כך שזה לא חוקי.

Superdror

New member
ההגדרה חד פעמי

לא מדוייקת. אם הנהיגה הייתה מזדמנת ברכב מזדמן , אזי, ביטוח החובה כן יחול על הנהג שכן אותו נהג הוא לא נהג הנוהג ברכב באופן קבוע. ביטוח צד ג'/מקיף לא יחולו. במידה ומדובר ברכב שלא אבא/אמא ואתה גר בבית, קצת קשה להוכיח שהנהיגה הייתה מזדמנת וחד פעמית והדבר לא הגיוני - משמע, לא חוקי.

Krishi

New member
הייתי אומר שדווקא יש קייס

הבן אדם אולי נוסע באוטו של ההורים שלו שהוא עדיין גר בביתם אבל הנהיגה הנ"ל בוצעה פעם ראשונה אי פעם ככה שאם היה קורה משהו אני מניח שאפשר היה לנצל את הטיעון שזאת נהיגה חד פעמית. אם אחרי זה הוא היה ממשיך לנהוג מבלי לסדר את הביטוח ואז היה קורה משהו אז הוא היה נדפק.

Superdror

New member
אם זו הנסיעה הראשונה או השנייה

זה לא משנה, כל עוד הוא עונה על הקריטריונים של נהג לא מזדמן, מומלץ, כדאי ואף חובה לעדכן את חברת הביטוח. אם הוא גר עם ההורים שלו ואין לו רכב פרטי - סביר מאוד להניח שהוא יהיה נהג "קבוע" ברכב ושחייו לא יהיו קלים כדי להוכיח אחרת במקרה הצורך. ותאמין לי שחברות הביטוח לא פראייריות, במידה ויש ספק, יגיעו למקורביך, לחבריך, לשכנים שלך, לחנווני מהמכולת ולכל מי שצריך בכדי להוכיח שזו לא הייתה נהיגה מזדמנת. אם הוא בכל זאת מתעקש על כך שהוא נהג "מזדמן", שיתייעץ עם סוכן הביטוח.

NewUser4

New member
אם הוא לא היה מבוטח

זה רע מאוד. מסוכן מאוד! אתה בטוח שהוא נסע ללא ביטוח? רשיון הרכב שלו יכול להיות על שם המלווה אין שום בעיה. אין שום חוק שקובע שאתה חייב לנהוג ברכב שכתוב על שמך. הדבר היחיד שחשוב זה שהביטוח יתאים. קרא את המאמר על ביטוחים, לדעתי אתה פשוט לא מיודד עם כמה מהמושגים.

Flopi Popi

New member
אבל אם למשל

אני נוהג עם מלווה שהוא אחי הגדול (באוטו שלו, האוטו בבעלותו...) שיש לו ותק של למעלה מ15 שנה, האם אני חייב לעשות ביטוח חובה לשם כך???

Flopi Popi

New member
* הוסיף עוד פרט לשאלתי,

לא התכוונתי לנהיגה חד פעמית, אלא לנהיגה קבועה בתדירות של כ 2-3 פעמים בשבוע... תודה

Flopi Popi

New member
*הוסיף עוד פרט נוסף לשאלתי

אני ואחי (שהרכב בבעלותו) לא גרים באותו מקום מגורים. *ועוד פרט, אין לי במשפחה עוד נהגים חוץ מאחי הגדול - כך שהוריי לא צירפו אותי לפוליסת הביטוח שלהם (כי אין להם בכלל רכב). שאלתי היתה: האם אהיה חייב לעשות ביטוח חובה על מנת לנהוג ברכב של אח שלי (עפ"י הנקודות שציינתי)? אני חושב שזאת שאלה חשובה מאד.

wil

New member
הדרישות ממלווה

הן: 1. רשיון בתוקף (לא בשלילה!) לאותו סוג רכב. 2. אסור שיהיה שיכור או תחת השפעת סמים. 3. חייב לשבת במושב שליד הנהג. וזהו. אין דרישה שהוא יהיה ער, שלא יקח תרופות, שיהיה עליו ביטוח, שיהיו לו המשקפיים שלו, או שלא ידבר בפלאפון. לגבי ביטוח, אפשר לבטח רק לנהג, רק שלמיטב ידיעתי לא יושג שום רווח בזה כי התעריף לנהג יחיד בן 17 זהה לתעריף עבור "כל נהג". אין שום חובה שהרכב יהיה בבעלות הנהג העיקרי. ביטוח חובה עושים לפי מאפייני נהגים קבועים, אם אחד מהם הוא נהג חדש בן 17 זה יצא התעריף היקר יותר - אבל גם זה לא ממש נורא, כל ההפרש הוא כמה מאות בודדות. בביטוח מקיף ההפרש גדול הרבה יותר, תלוי בדגם הרכב.

למעלה