ביטוח מקצועי

thefloyd

New member
ביטוח מקצועי

האם מי שלמד, לימודי צמחי מרפא, שלא מוכרים ע"י האגודה הישראלית, או האמריקאית לצמחי מרפא. יכול לעשות ביטוח מקצועי ? אני מעוניין ללמוד במרכז שלוס, שבו מלמדת יו"ר האגודה לצמחי מרפא. תודה רבה לכולם, אשמח לקבל עצות והארות.

יעל ND

New member
אני חושבת, שלא יהיו לך בעיות,

אבל אתה יכול לפנות לחברת ביטוח לפני תחילת הלימודים ולשאול, כדי להיות בטוח. בהצלחה! צמחי מרפא - זה נהדר, ותענוג לעבוד איתם.

thefloyd

New member
שאלה נוספת ברשותכם../images/Emo13.gif

האם התשובה תקפה, גם לגבי הקולג' לרפואה משלימה, ברמת אפעל ? תודה רבה, אתם מקסימים !

יעל ND

New member
לדעתי,

חברות ביטוח מקבלות תעודות מכל המכללות. הרי מה רעיון בתעודה? - הוכחה, שאתה מומחה בתחום ולא תלך להרוג אנשים...

thefloyd

New member
../images/Emo189.gifתודה ענקית יעל ND

בעקבות עצתך האדיבה, פניתי לסוכנות ביטוח ענת רפופורת. והם אכן יבטחו אותי בסיום הלימודים. תודה רבה על עזרתך, עזרת לי מאוד.

thefloyd

New member
קראתי

קראתי באחד הפורומים, שלא מומלץ ללמוד רק צמחי מרפא. כי קליניקה לצמחי מרפא בלבד, לא תספק מספיק עבודה למטפל. מה דעת חברי הפורום בנושא ? האם יש כאן מטפלים, שעוסקים בצמחי מרפא בלבד ? תודה רבה על העזרה והייעוץ.

0 אור 0

New member
יש אנשים שהתמחו בתחום ומצליחים להתפרנס

חלקם רק צמחי מרפא, ויותר בשילוב מינימלי של צמחי מרפא ושמנים או צמחי מרפא ותזונה. האמת היא שרוב האנשים, שמלכתחילה למדו מספר תחומים אבל לא בגלל הכסף, אלא בגלל הידע המקיף יותר שמפשר לך לטפל באדם שמולך במספר כלים שמשלימים זה את זה. אני אישית במקור ובבסיס רפלקסולוגית (למרות שעסקתי בצמחי מרפא כתחביב כבר מהילדות), ורק אחר כך המשכתי והשתלמתי תחומים נוספים כולל שמנים ולימוד של צמחי המרפא בצורה מסודרת.

thefloyd

New member
המלצה ?

האם ארומתרפיה זה מקצוע משלים לצמחי מרפא ? אני לא כל כל יודע עם מה לשלב את זה, כדי להיות מטפל בעל ידע הולם ? שאלה נוספת: קראתי שעומדים להסדיר בחוק, את מקצועות הרפואה המשלימה. במידה והחוק יעבור, אני מפחד שלא יכירו בתעודה שלי, בגלל שהיא לא עומדת בדרישות האגודה הישראלית לצמחי מרפא. אשמח לקבל הבהרות בנושא... תודה רבה !

0 אור 0

New member
יש קשר ואין קשר

מחד, במקרים רבים מדובר באותם צמחים בדיוק, מאידך, לפעמים התכונות שבאות לידי ביטוי במיצוי האלכוהולי או חליטה שונות מאלו שבאות לידי ביטוי בשמן האתרי או בשמן צמחי, בנוסף, רפואת הצמחים יותר קרובה לרפואה מערבית משאר התחומים ברפואה המשלימה (חוץ אולי מתזונה) - גם בגישה גם בהתססות רבה על מחקרים מדעיים ותכונות מדידות. לעומת זאת, לטיפול בשמנים יש כבר נגיעה בצד האנרטי והתייחסות לנושאים בלתי מדידים כגון צ'אקרות. כפי שאמרתי, התחומים שמשלימים ביתר קלות את נושא צמחי המרפא הם השמנים ו/או תזונה טבעית. אבל זה קשור יותר לנטיה אישית - אולי בכלל תרצה להתמחות בנושא של רפואה סינית וצמחי מרפא סיניים או במגע או להעמיק יותר בתחום הצמחים לכיוון של גידול והפקה. לגבי החוק, קטונתי. הניחוש/תקוה שלי הוא שאם וכאשר החוק יכנס יכבדו את שיקול הדעת של האיגודים המקצועיים בהחלטה מי ישאר כעוסק בתחום.

ינוקא1

New member
אני חושב שמה שקראת , נכון.

אני אומנם עוסק בצמחים סיניים ולא "מערביים" , אבל מנסיוני בצמחי מרפא צריך המון להשתפשף והמון נסיון כדי להגיע להצלחות. גם כשתסיים את המכללה , אתה לא תוכל להגיד על עצמך שאתה "יודע" צמחי מרפא כי מה שתלמד במכללה זה רק הסיפתח לעולם האמיתי. לכן ההמלצה שלי היא שתלמד תחום עם ביקוש ושיחסית קל להתמקצע בו - מסג' שוודי , למשל. כאשר יבואו אליך מטופלים למסג' שוודי , תציע להם גם צמחי מרפא - כך תוכל לצבור נסיון ולהשתפשף. עם הזמן תתמקצע בצמחים ותבנה לך שם ותוכל בסופו של דבר להתמקד רק בזה. בהצלחה !

thefloyd

New member
עיסוי

אני חושש מלימודי עיסוי, כי לפי הבנתי תהיה לנשים (חצי מהאוכלוסיה) בעייה לקבל עיסוי מגבר, וגם גברים יעדיפו לקבל עיסוי מאישה. אני מקווה שאני טועה... אשמח לקבל תשובה, תודה רבה.

ינוקא1

New member
זה נכון שלגברים החיים יותר קשים.

חוץ מזה שאנחנו לא צריכים להיכנס להריון. אבל עדיין זה תחום שאם אתה טוב בו , יבואו אליך אנשים וגם תוכל להשיג עבודה יחסית בקלות לעומת תחומים אחרים. בכל אופן ההתמקצעות הכי גדולה בעיני של מטפל זה גם ליצור קשר עם מטופלים. לדעת איך להתנהג עם מטופלים - זה הרבה יותר מורכב מאשר טכניקת טיפול זו או אחרת. לדעתי זה כדאי לך , גם בגלל שאם תהיה טוב יש בזה יותר עבודה מאשר בתחומים אחרים , וגם לי נראה שכל מטפל צריך לפחות לדעת "קצת" מגע. בכל מקרה - תביא בחשבון שקשה להתפרנס בהתחלה מרפואה אלטרנטיבית בלבד. עד שבונים קליניקה , ועד שאתה רוכש הצלחות ועד שאתה רוכש שם , זה תהליך מורכב - משהו כמו 3-5 שנים. הרבה גם עוזבים את הדרך באמצע ומחפשים תחומים יותר קלים להתפרנס מהם. תביא בחשבון שאנשים עם בעיה רפואית שהולכים למטפל בצמחי מרפא , בדרך כלל ילכו למי שהמליצה הדודה , או איזשהו מטפל מפורסם (=מומחה בשיווק). זה בכלל לא אומר שהוא טוב , אבל בהתחלה קשה למשוך מטופלים שיגיעו אליך לטיפול בצמחי מרפא. עיסוי זה תחום שההתמקצעות בו היא מהירה יחסית , ואם תהיה טוב אנשים יכירו אותך דרך התחום הזה. יש גם כלל שאנשים אומרים לעצמם בראש "מי שטוב בתחום אחד , בטח גם טוב בתחום אחר". וכך תוכל להכניס את הצמחים פנימה - בהדרגה ובחוכמה.

0 אור 0

New member
איך בדיוק אתה מציע צמחים למי שבא אליך לעיסוי?

יש לי המון ידע בכמה תחומים, אבל כשמישהו בא לקבל עיסוי הוליסטי שמטרו להרגע ואולי קצת להפטר מכאב הגב, זה נדיר מאד שאני אבלבל לו את המוח בנושאים אחרים שהוא לא ביקש את עזרתי בהם. (ודוקא המקרה הנדיר שממש עשיתי טיפול/יעוץ נפשי רציני תוך כדי עיסוי בספא היה השבוע)

ינוקא1

New member
אני בדרך כלל

משלב הכל ביחד - זה יוצא משהו כמו 20 דקות טווינא , אז אני עובר לדיקור , בזמן שהמחטים בפנים אני עושה הילינג , ואם בינתיים אני חושב על פורמולת צמחים המטופל יקבל אותה בפעם הבאה.

anteater1

New member
זה נשמע כמו בדיחה

ואולי גם ניסחת את זה בצורה קצת מבודחת אבל לדעתי המאד לא מקצועית ומאד לא קובעת - זאת הברקה. מניסיוני שילוב של כמה גורמים נותן תוצאות מפתיעות לטובה. אתה יכול להתמיד בטיפול מסויים חודשים וכלום לא זז, ואז אתה מכניס גורם נוסף (בלי להפסיק את הטיפול המקורי למרות שכבר מזמן התייאשת ממנו), ופתאום קורים דברים מופלאים. מי שמחזיק בגישה שמרנית אמנם יתנגד אבל אנשים מרובעים תמיד התנגדו לאלה שחושבים מחוץ לקופסא.

ינוקא1

New member
../images/Emo51.gif

זה לא תמיד היה כך , ואני מעריך גם שבעתיד אעבוד בצורה שונה. כשלמדתי מגע בהתחלה לא היתה לי יכולת לחוש את המטופל כמו שיש לי היום , אז הייתי מטפל זמן רב. עם הזמן והנסיון וגם בעקבות השילוב שאני עובד איתו של ההילינג , אני יכול להגיע מהר יותר אל המקומות שעושים את הבלגן ולטפל בהם, ואז זמן הטיפול מתקצר. אני גם פחות תלוי בפידבק של המטופל : כשאני מרגיש שמיצינו אז מיצינו ועוברים הלאה. (בדרך כלל המטופל נרדם מייד בהתחלה וזה בכלל טוב כי אני יכול לעשות מה שאני רוצה
) הדיקור אצלי (בניגוד לשיטת הדיקור הרגילה) מתבסס על טיפול המגע. בשיטה הרגילה שואלים את המטופל שאלות , מסתכלים על הלשון , בודקים דופק , ממששים את הבטן , מגיעים לאבחנה , מחליטים באיזה סינדרומים של רפואה סינית צריך לטפל ואז בוחרים נקודות דיקור בהתאם לספרי הרפואה הסינית. השיטה שלי היא הפוכה - אני יוצא מהנחה שהנקודות שתהיינה טובות לאדם הן נקודות עם חסר אנרגטי מסוים , שניתן למצוא אותו באמצעות מגע והילינג. לכן בזמן טיפול המגע אני חש נקודות שתהיינה טובות לדיקור ודוקר אותן. כל הסינדרומים והתשאולים פחות מענינים אותי. האבחנה שלי מתחילה ומסתיימת בנקודות. אני אומנם עושה תשאול קצר , אבל את בחירת הנקודות אני מבסס בעיקר על מה שאני חש בזמן המגע. בשאר הזמן אני עושה הילינג עם קריסטלים , ההילינג מאוד עוזר לפתח את היכולת לחוש דברים בצורה טובה יותר - כי מכיוון שזהו טיפול ללא מגע צריך לעבוד שם רק עם תחושות מאוד עדינות. וזה עוזר לפתח אותן. בעתיד אוכל לוותר על המגע לגמרי , כי יכולת החישה שלי תהיה כבר מספיק טובה שלא אצטרך לנגוע הרבה ואגיע ישר לנקודות רק מתוך הסתכלות - גם היום אני כבר די יכול לעשות את זה. בשלב מאוחר יותר אני מניח שאוכל לוותר גם על הדיקור ואצליח לבצע את אותה פעולה שהדיקור עושה , רק באמצעות ההילינג - זה כנראה יקח לי כמה שנים טובות. המגמה שלי , בגדול , היא לפתח יותר ויותר את יכולות החישה ולקצר את משך הטיפול. להגיע למצב שאני יכול בזמן קצר כמה שיותר להגיע לתוצאות טובות כמה שיותר. היתרון של הרפואה המערבית על פני הרפואה האלטרנטיבית זה בדיוק העניין הזה - הרפואה המערבית מסוגלת לטפל במאסות גדולות של אנשים על ידי נתינת כדורים. רופא יכול לראות אדם כל עשר דקות כמו בקופת חולים. לכן המחירים הם גם יותר זולים - בגלל היכולת להיות "תעשייתי" עם ההתפתחות כל הזמן (שמושגת דרך מחקרים וכדומה). אני חושב שאפשר להגיע לזה גם ברפואה האלטורנטיבית , ומה שמקצר יותר את הזמן תוך כדי שמירה על האיכות זה חידוד היכולת לחוש. אני היום ב20 דקות של טיפול מגע יכול להגיע לתוצאות טובות הרבה יותר מטיפולים של שעה שהייתי עושה בעבר. זה מה שאני שואף אליו , אני מקווה שעוד מטפלים ילכו בדרך הזו. לגבי הצמחים - אני עדיין עובד בשיטה המסורתית של הרפואה הסינית. דהיינו מגיע לאבחנה לפי תשאול וכו' וכו' ואז בוחר צמחים לפי ספרי הרפואה הסינית. גם כאן החלום שלי הוא להיות מסוגל לחוש את האדם , לחוש את הצמחים המתאימים לו ולוותר על כל שאר האבחנות. קצת יותר מסובך להגיע לזה מאשר במגע ודיקור. אני מקווה שבעתיד גם זה יבוא.

anteater1

New member
אתה בעצם אומר שההילינג והמגע

זה יותר בשבילך מאשר בשביל המטופל. הדו-כיווניות הזאת זה דבר מעניין כי כשאני עשיתי עיסוי לאנשים בצורה לא מקצועית כמובן, תמיד הרגשתי שזה מרפא אותי יותר משזה מרפא אותם, ואני חושב שאם יהיה היפוך תפקידים כלומר שהמטופל יעסה את המטפל זה יהיה קצת מצחיק אבל באופן מפתיע זה יועיל לו כמעט כמו ההיפך. אני רואה בעיסוי נתינה במובן הישיר והכי בלתי אמצעי שיש פשוטו כמשמעו, והרי נתינה גם היא קצת מרפאת. בכלל אני חושב שעיסוי שיש בו השקעה והתכוונות מצד המעסה, היא סיטואציה שיש בה שפע של אנרגיות טובות משני הצדדים. מצד שני זה מזכיר לי שפעם אמרת שבסופו של דבר על האדם לרפא את עצמו ואתה כמטפל רק מנחה אותו. האמת מן הסתם נמצאת אי שם באמצע, כלומר טיפול מוצלח הוא סוג של דואט שבו המטופל קצת (או הרבה) הופך למטפל (של עצמו). קראתי גם שאחד המרכיבים הפחות ידועים של הצ'י-קונג (או אולי טאי-צ'י ?)הוא עיסויים עצמיים ואכן בעיסוי עצמי יש רווח כפול: אתה בו זמנית מקבל עיסוי מעצמך וגם מבצע עיסוי כסוג של פעילות תנועתית. לגבי הרפואה המערבית: זה היה קורע מצחוק אם רופא היה מקבל פציינט ובמקום לשלוח אותו לבדיקות דם או רנטגן הוא היה מאבחן אותו בהילינג או במגע. לדעתי היו מפטרים אחרי שנייה :).

ינוקא1

New member
זה נכון !

למרות שמטופלים אוהבים להרגיש ש"השקיעו בי !" אז רובם אוהבים יותר מגע מדיקור ומהילינג , למרות שמנסיוני הדיקור כשנעשה נכון הוא הרבה יותר אפקטיבי. וגם השאר נכון במאה אחוז - כשאתה נוגע במישהו מתוך כוונה טובה , אתה מתרפא בעצמך ! אפילו ליטוף של כלב (להבדיל אלפי הבדלות) מוריד לחץ דם , כל שכן כשאתה מטפל באדם בצורה מסודרת ואמיתית - אתה מתרפא בעצמך. אתה מעלה נקודה שגם אותי מעסיקה הרבה - האם אני רק מנחה את המטופל לרפא את עצמו (כפי שאני רוצה להאמין) , או שאני "מרפא" אותו. קראתי לא מזמן בכתבה שעסקה באקיבונו קושי מפתח שיטת מגע הנקראת "סייקי סוהו" , שהוא טוען שהוא באמצעות המגע משקף למטופל כל מיני מקומות הדורשים ריפוי , והמטופל הוא זה שבעצם עושה את העבודה. הוא כביכול מציב לגוף סוג של מראה באמצעות המגע. גם ההגדרה שלך של "דואט" לכל התהליך הזה מוצאת חן בעיני. עיסוי עצמי - על זה הבאתי כאן פתגם של המורה שלי כמה פעמים : "ההבדל בין טיפול עצמי לטיפול זוגי הוא כמו הההבדל בין סקס לאוננות". . . בקשר לרופא המאבחן בעזרת הילינג - ד"ר נאדר בוטו , קרדיולוג מצנתר , מספר על כך בספרו : ". . . פיתוח הקליטה העל-חושית באמצעות טכניקת העפעוף פתחה לפניי את השער לעולם חדש. החל להתפתח בי חוש נוסף. החוש השביעי. באמצעותו חרגתי מגבולות העולם הפיזי והגעתי לרמה שיש באפשרותי להבחין באנרגיה ולהבין אותה. נפתחו לפניי אופקים חדשים הן בלימודיי והן בעבודתי. ההזדמנות הראשונה להיווכח ביכולתי החדשה נפלה לידיי בתקופת התמחותי בקרדיולוגיה. שם, בעולם של בדיקות ומכשירים, היו לי אינספור הזדמנויות לבחון אותה. באמצעות טכניקת חישת האנרגיה (עפעוף) יכולתי לקבוע אם המטופל סובל ממחלת לב עוד לפני שנבדק בדיקת מיפוי לב. אפילו יכולתי לנבא באיזה אזור בלב תתגלה הבעיה או איזה עורק הוצר. הבדיקות המקובלות איששו שוב ושוב את ממצאיי. זה קרה פעם, פעמיים, הרבה פעמים, ולמעשה כמעט תמיד. ההזדמנות להיווכח שהיכולת האנרגטית מאפשרת לי להבחין נכונה העניקה לי ביטחון רב ועודדה אותי לפתח ולהרחיב את יכולותיי לתחומים אחרים, שאינם קשורים לקרדיולוגיה דווקא. סקרנותי התעוררה, והחלטתי להרחיב את הידע שלי ברפואה הוליסטית וללמוד את העקרונות של הפילוסופיה הסינית והפילוסופיה היפנית וכן את הרפואה ההודית. כך נפתח לפניי העולם הקסום של תרבות המזרח."

למעלה