ביטוח מנהלים

אורנה65

New member
ביטוח מנהלים

אבי נפטר לפני 17 שנה כשהייתי עדיין קטינה. אבי הוריש ביטוח מנהלים. אמי קיבלה כמה אלפי שקלים במכה אחת. היום כשאני בוגרת, אמי לא מוכנה לשתף אותי בכל הכספים שאבי הוריש. יש צו ירושה שאני, אמי ואחיי נכללים בה. איך אני יודעת אם אכן מגיע לי חלק מהכסף? איך אני מבררת לגבי הביטוח מנהלים אם אני ואחיי זכאים גם לקבל? בזמנו היינו כולנו קטינים ואמי משום מה היתה אפוטרופוס שלנו, היום שכמעט כולנו בוגרים, כיצד אפשר לדעת אם מגיע לנו משהו מביטוח המנהלים? האם זה רשום איפשהו? ואם אמי ביזבזה את כל הכסף ואכן מגיע לנו גם חלק מה עושים בנידון? האם לאמי היתה זכות לבזבז לנו את הכסף כשהיינו קטינים, במידה ואכן מגיע לנו? דבר נוסף, אבי הוריש לנו מגרש מסויים, כולנו רשומים על המגרש. האם אמי יכולה למכור את המגרש מבלי לשאול אותנו? בבקשה תענו לי בדחיפות, אני מאוד מודה לכם. שבת שלום.

תשובות

1. כספי ביטוח החיים מועברים למי שהמבוטח ציין את שמו בפוליסה ואינם כלולים בירושה. 2. לא ניתן למכור את המגרש ללא ידיעתך והסכמתך. מה שכן ניתן זה לפנות לבית המשפט בבקשה לפירוק שיתוף. מובן שאם תהיה פניה כזו תדעי על כך ותינתן לך הזכות להציג עמדתך.

אורנה65

New member
לגבי הביטוח מנהלים

ואם כן היינו ברשימת המוטבים, אם היינו קטינים כשאמי קיבלה את הביטוח מנהלים, מגיע לי עכשיו חלק מהסכום? רשום איפשהו שמגיע לנו או שכבר הכל שייך לאמי והכל בשבילנו (הילדים) אבוד?

ואם האם השתמשה בכספים לרווחת הילדים?

האם אין זה בסמכותה כאפוטרופסית? האם זה לא ייחשב כך שהקטינים קיבךו את חלקם? ואם אין זה בסמכותה, האם לא היה מוטל על חברת הביטוח לדאוג לכך שהכספים ירשמו על שם המוטבים הקטינים עד שיגיעו לבגרות? הדוגמא העומדת לנגד עיני היא של קטינים היורשים חלק מבית ואז אין זה בסמכותו של האפוטרופוס לוותר בשמם על חלקם אלא צריך אישור של בית משפט.

למעלה