ביטוח לסייעת

טירה

New member
ביטוח לסייעת

לאחרונה שילבתי בגן של הנסיך סייעת (שכרה כולו משולם מכיסנו). הסייעת העלתה את נושא הביטוח הלאומי ועל פניו ניראה לי שאכן היא זכאית ואף חייבת להיות מבוטחת בביטוח לאומי. מעבר לכך, ניראה לי כי הביטוח גם "ישמור" עלינו למקרה של חלילה "תאונה" של הסייעת מכל סוג שהוא בגן או בדרך אליו. יחד עם זאת, עם כל העומס הכלכלי כל הוצאה נוספת צריכה להיבדק ביסודיות. אני אשמח לשמוע מה עושים חברי הפורום, האם ידוע באיזה סכומים מדובר ומה הפרוצידורה מול הביטוח הלאומי. ישר כח. למרות שבדרך כלל אינני שותפה פעילה בפורום אני נתרמת ממנו רבות.

anidnd

New member
לא הרבה כסף וחוסך הרבה דאגה

עלות הבטוח הלאומי לעובדת ישראלית עומד על 7% משכרה החודשי. נדמה לי שאפשר להוריד טפסים מהאתר של ביטוח לאומי www.btl.gov.il. בכל מקרה, רצוי מאוד מאוד לבטח אותה, מכיוון שאם חלילה יקרה לה משהו, הסכומים שתיאלצו לשלם לה כל חייה יהיו כאין וכאפס לעומת התשלום החודשי לבטוח לאומי. קחי בחשבון, שגם הדרך מהגן ואל הגן נחשבת כחלק מהעבודה ואם חלילה היא תיקלע לתאונת דרכים, זה בהחלט יחשב כתאונת עבודה. בהצלחה.

טירה

New member
ל- anidnd

ניסיתי להבין את הכתוב באתר הביטוח הלאומי ולפי מיטב הבנתי סכום הביטוח אמור להיות מנוכה משכר העובד. האם הבנתי נכון?

stamba

New member
חלק משולם ע"י המעביד...

וחלק קטן יותר מנוכה (על ידך) משכר העובד. תצטרכי להגיע איתה להסכמה בעניין.

למעלה