ביטוח ליאומי

verawolf

New member
ביטוח ליאומי

הי כולם! אני עברתי לאנגליה, ויש לי פה זכיות כמו לאזריח אירופה. איך אני מבטלת את הביטוח הליאומי שיש לי בארץ? האם זה אפשרי? תודה מראש. וֹרה

יש איזה קומבינה ..

שאת משלמת מיסים במדינה שלך (כל מדינות מערב אירופה) וזה תופס בארץ תכנסי לאתר שלהם ותבדקי.. חבל לוותר על כיסוי של ביטוח לאומי.....אולי יום אחד תחזרי לארץ...מי יודע מה יהיה מחר?

verawolf

New member
I will not go back

Even If I will devours... Even If i will have a gun pointed to my head! No way! And I have no job, so I cant really pay for that . I couldn't find any think on there website, do you have a link ? thanks Vera

יש משפט שאומר אף פעם אל תגידי אף פעם....

כמה שאת נעולה שלא תחזרי לארץ....אקדח לרקה...מעדיפה למות ולא לחזור...וכ"ו הייתי הרבה יותר נעול ממך וסגור על זה שאני לא מתקרב חזרה לארץ....אבל אומרים בשבדית... אלדריג סאייר אלדריג....never say never...ולא תמיד מה שמתכננים קורה.... לפי מה שאני זוכר ..אם את משלמת איזשהו סכום לביטוח לאומי במערב אירופה ואת אזרחית ישראלית שחייבת בתשלום לביטוח לאומי אז זה חופף...ז"א יש איזשהו הסדר בין המדינות...אבל אני יצתרך יוכמה ימים כדי לבדוק.... מקווה שעזרתי

« neta »

New member
יש הסדר כזה עם כמה מדינות

בריטניה היא אחת מהן, כך שברגע שעובדים ומשלמים ביטוח לאומי בבריטניה לא צריך לשלם בארץ. אבל זה לא תקף לגבי ביטוח הבריאות שתמיד משלמים בארץ יחד עם הביטוח הלאומי (ואני לא מתכוונת לתשלום לקופות החולים).

גוזליה

New member
זה לא "קומבינה"

ישנן מדינות המוכרות כ"מדינות אמנה" של ישראל- מדינות איתן יש לישראל אמנה הקשורה לביטוח לאומי. ברגע שאתה משלם ביטוח לאומי במדינה בה אתה נמצא (בריטניה היא דוגמא מצויינת לכך) אינך צריך לשלם ביטוח לאומי גם בארץ, רק מס בריאות (משהו כמו 99 ש"ח לחודש אם אני לא טועה). הולכים לביטוח לאומי, ממלאים טופס אחד ומגישים, יחד עם צילומים של תלושי משכורת אחרונים מהמדינה בה אתה חי, וזהו. שולחים לך פנקס תשלומים אותו אתה משלם פעם ברבעון ונגמר הסיפור. כך אתה שומר על זכויותיך בקופת חולים (מעבר לתשלום לקופ"ח, אותו אתה יכול לבחור אם לשלם- ביטוחים משלימים וכו'). יתירה מזאת- בישראל אישה שאינה עובדת צריכה לשלם ביטוח לאומי כאשר היא אינה בחל"ד. ברגע שהמשפחה עוקרת למדינה אחרת, מספיק שרק אחד מבני הזוג משלם ביטוח לאומי- וזה מכסה את כל בני המשפחה- בן/בת זוג וילדים.

een ogenblik

New member
כתטשבת חוץ ביטוח לאומי יבטל מעצמו

את החיובים והזכויות לאחר מספר שנים (שלוש או חמש, תלוי בגורמים שונים). אם אינך רוצה לשלם כבר עכשיו, תודיעי להם בכתב שאינך מתגוררת בישראל, ואת מבקשת לשנות את בסטטוס שלך לתושב חוץ ולהפסיק את התשלומים. לפעמים זה לוקח יותר מתכתובת אחת, אך זה עובד בסופו של דבר.

smaak

New member
מה שעשיתי אישית

היה לפני העזיבה להודיע לביטוח הלאומי שאני רוצה להפסיק להחשב תושבת מהרגע שחתמתי על הטופס. הייתי מציעה לבדוק האם יש לך את אותן זכויות, היות ובמידה ואת מקבלת קצבת ילדים למשל, על מנת לקבל את הקיצבה באנגליה תצטרכי לנפק להם מכתב מתורגם על ידי נוטריון שאת לא מקבלת קצבה בישראל. יש מספר באתר של הביטוח הלאומי למתקשרים מחוץ לישראל. תתקשרי לשם, סביר להניח שתחכי הרבה זמן עד שיענו לך. סביר להניח שהם יטענו שאת צריכה לתת להם קוד סודי שאיתו ניתן לבצע פעולות טלפוניות. אפשר לשאול אותם איך להפסיק את התושבות. בכל מקרה זה מתבצע בכתב למיטב זכרוני. הביטוח הלאומי אכן מבטל את התושבות באופן יזום אחרי תקופת מסויימת שלא חיים בישראל. מצד שני, יכולים לדרוש ממך במס הכנסה לשלם הפרשי מס על התקופה שבה עדיין נחשבת תושבת ישראל, למרות שלמעשה גרת באנגליה (לא מיסים מלאים, אלא הפרשי מיסים על הכסף שהרווחת באנגליה). לכן לדעתי חכם יותר, במידה ואין לכם תכניות לחזור לארץ בשנים הקרובות- לבטל את התושבות ולא להמתין לביטוח הלאומי שיעשה זאת.

למעלה