ביטוח לאומי

solnoshka

New member
ביטוח לאומי

דיברתי היום עם מישהי שאחותה צליאקית, היא אמרה לי שהיא רשומה בביטוח לאומי ומקבלת הטבות מס וכל מיני דברים (לא היה לי כמעט זמן לדבר...). מישהו מכיר דבר כזה??

אני גם שמעתי על מישהי

חברה של חברה של.... (זה מסתעף) בכל אופן, הבחורה הזאת מוכרת בביטוח לאומי כחולת צליאק ומקבלת תגמולים לרכישת תרופות וכו'. שאלה ראשונה שלי, האם זה באמת אמיתי. שאלה שנייה, ואולי קצת יותר מוסרית/אישית - האם אני באמת רוצה שיכירו בי כ"נכה" שזכאי לגמלת "נכות" (אני קורא לזה נכות רק מבחינת ביטוח לאומי) ולחיות ככה כל חיי?

איזה תרופות?

חולי צליאק לא מטופלים בתרופות ככל הידוע לי, אם היא מקבלת תגמולים לרכישת תרופות כנראה שמדובר במחלה אחרת. מישהו הביא פעם פירוט של הסעיף הספציפי בביטוח לאומי שמדבר על הכרה באחוזי נכות שנגרמים מצליאק רק במצב שהאדם סובל מהסימפטומים באופן קבוע, משמע לא מקפיד על הדיאטה, ואם יש חולי צליאק שמעדיפים לקבל קצבת נכות ולסבול מהסימפטומים + להרוס את הגוף שלהם במודע, אני אישית לא מבינה אותם. אגב, קצבת נכות זו לא בושה אם אתה זכאי לה, אבל אני לא חושבת שאנחנו צריכים להיות מוגדרים כנכים. אם כבר, אז שיתנו לנו סבסוד לאוכל...

נילוס11

New member
בעד מתן מענק לסיבסוד לאוכל

במיוחד לילדים , אבל אז יקומו כל האחרים, זה רגיש לתותים,ההוא לחלב,ההם לפריחה וכמובן הסוכרתיים. ואז לא יהיה לזה גבול ומחסום.

למה במיוחד לילדים?

מבוגרים חולי צליאק יכולים לדעתך להרשות לעצמם להוציא סכומים עצומים על אוכל? ולגבי הדברים שכתבת על "אז יקומו כל האחרים", אני חושבת שיש "קצת" הבדל בין מי שרגיש לתותים לבין מי שלא יכול לאכול כמעט שום דבר מעובד ומוצרי מזון בסיסיים כמו לחם ופסטה עולים לו הרבה. לגבי סוכרתיים אני אישית חושבת שהם זכאים לא פחות מאיתנו לסבסוד.

daniela21

New member
יש אחוז מסוים של חולי צליאק

שמצבם לא משתפר בעקבות דיאטה נטולת גלוטן, כך שזה לא בהכרח נובע מאי הקפדה. אני בכל אופן, הייתי מעדיפה שיהיה סבסוד לאוכל, מרשמים למאכלים נטולי גלוטן, כמו באנגליה (אבל עוד רחוק היום).

shavririt

New member
זהו שהביטוח הלאומי לא מתעסק-

הם לא מתעסקים בסבסוד או תמיכה לחולים, אחרת גם קשישים וחולים הזקוקים לתרופות יקרות היו מקבלים מהם תמיכה מיוחדת על פי הצרכים. הביטוח הלאומי מיישם את החוק שקובע קיצבה לנכים שנכותם לא מאפשרת להם להשתכר למחייתם, קיצבות שארים וזיקנה המיועדות לתמוך במי ששילם ביטוח במשך שנים וכעת איבד יכולת השתכרות או נפטר והותיר "שארים". יתכן שצריכים להקים לובי בכנסת, שיפעל לשינוי החוק והחלתו גם לגבי אנשים עם מחלות הדורשות מזון מיוחד ויקר, אבל אינם נכים.

למעלה