ביטוח לאומי.

ohadpoz

New member
ביטוח לאומי.

אז ככה, קראתי את מה שנכתב בפורום על הביטוח הלאומי, על הנכות הכללית. ניסתי למצוא את מה שנאמר על למצוא מידע על הנכות הכללית באתר של הביטוח הלאומי אך לא מצאתי . מישהו יכול לעזור בנושא הזה. ? השאלה שלי היא כזאת. האם ניתן לאחד על מספר דברים , למשל יש לי בעיות עיניים (עין עצלה), לא קיבלתי מכתב מהרופא המטפל לביטוח הלאומי כי הרופא טוען שלא ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי על הדבר הזה. האם תוספת אפילפיסה. יכולה להוסיף לתביעה לנכות . אוסיף רק שביטוח לאומי רחוק ממני במרחק שנות אור כי אני חיי כל השנים הללו בקיבוץ ולכן יש אדם אחד שמעביר את התשלומים לביטוח הלאומי במרוכז. לל"ט (מי היה מאמין שימצאו לזה קיצור)

gal126

New member
ביטוח לאומי מענה

אפילפסיה תורמת לקבלת קיצבת נכות אבל הכל תלוי בסוג האפילפסיה ובתדירות ההתקפים,כמו כן האם יכולת הפרנסה שלך נפגעה עקב המחלה אם בכלל אתה עובד שרות צבאי וכו'. 1) להביא אישורים רפואיים מרופא משפחה שמראה ממתי החלה המחלה. 2) להביא אישורים רפואיים מרופא מקצועי. 3) להביא בדיקות כמו EEG, MRI וכו' יש למלא טופס בקשת קיצבת נכות מקבלים זאת בכל סניף של הביטוח הלאומי אין צורך להגיע לסניף הראשי כמו כן היום ניתן להוציא את כל הטפסים הדרושים באינטרנט באתר של הביטוח הלאומי. לאחר מסירת הטפסים הם כבר יזמנו אותך לוועדה בהצלחה

אוהד

התשובה לשאלה שלך היא כן. כל בעיה רפואית נוספת ו/או נפשית תורמת לאחוזי הנכות ויש לדאוג להזכיר אותה במעמד תביעת הנכות. יום נעים, דינה.

ohadpoz

New member
ז"א

שלמרות שעדיין אין לי נכות, ניתן לנסות ולתבוע. יש מישהו שכבר עשה את זה שיוכל להנחות אותי במקצת בנושא?

ohadpoz

New member
אבל...

אבל כל התשובות של הבדיקות יצאו תקינות. האם הם עדיין נחשבות. הם גם אומרים איזה טפסים חסרים ? אם הבאתי את דף א' אבל לא הבאתי את דף ב'.

הבן שלי קיבל

תסתכל באתר של ביטוח לאומי, תחת נכות כללית, ושם תמצא בדיוק את כל הפירוט של החוק והתקנות, ובאיזה נסיבות נותנים איזה אחוזי נכות. אנחנו הבאנו את כל החומרים שהיו לנו, הגשנו לביטוח לאומי את המקסימום. היינו שם פעמיים - בראשונה ממש דיברו איתנו על הכל, שאלו שאלות, עברו על כל המסמכים. בשניה בכלל לא הציצו.

ohadpoz

New member
כולם אומרים...

אבל הבעיה היא שאני מוצא באתר של הביטוח רק את הדברים של הנכות ולא איפה שכתובת נכות כללית . האם זה נחשב לאותו הדבר. ? כמה נכות יש לו כמה זה יוצא בכסף ? (אם לא אכפת לך להגיד ) . יש מצב שאם מצאת את זה באינטרנט תוכל לכתובת את הקישור ולשים כאן.

נכות זה נכות כללית

אתה לא תקבל קצבת ילד. סע למוסד לב.לאומי או תוריד דרך האתר את הטופס ותדאג שמישהו ישים אותו בתיבה של המוסד לב.לאומי בשבילך יזמנו אותך לוועדה... אי-אפשר לדעת כמה כסף תקבל אם בכלל כל מקרה לגופו.

ohadpoz

New member
עכשיו

עכשיו מובן. אנסה למצוא את הטופס המדובר באתר. תודה. שבוע מעולה.

כמו שדינה כותבת, יש הבדל

בין נכות ילדים לנכות מבוגרים - גם בדרישות, גם בתקנות (כלומר, באיזה כללים צריך לעמוד כדי להיות זכאים ונדמה לי שגם המקסימום שאפשר לקבל (כלומר ה-100% נכות שממנו נגזרים חלקי נכות) שונה. אצל ילדים זה פחות פונקציה של איזו מחלה יש להם ויותר פונקציה של תלות במבוגר. המקסימום הוא 1800 שקל בערך (כלומר ל-100%) נכות ואחוזי הנכות החלקיים נגזרים מהסכום הזה, כך שבמקרה של ילדים זה די מעט - לפחות לעומת ההוצאות.. http://www.btl.gov.il/NR/exeres/D5CE1CB2-BE5D-4434-86E0-BB504446211A.htm?lawid=153642 זה לינק לחוק הנכים מתוך האתר של ביטוח לאומי. יש שם הסבר לגבי מי זכאי וכו' וכו' - תנבור שם ותראה מה תמצא. הכי טוב לגשת באמת לביטוח לאומי להתייעץ אם אתה לא מוצא פה את כל הפרטים שמספקים אותך.

gal126

New member
ביטוח לאומי מענה

מה זאת אומרת הבדיקות תקינות ? C.T ו- E.E.G יכולים לצאת תקינים זה בדיוק מה שקורה אצלי אבל בכל זאת אני לא מאוזנת תרופתית והבדיקה האחרונה שנותרה היא MRI . מלבד זאת יש EEG וידאו שהוא קצת פולשני יותר אך נותן בדיקה יותר אמינה וחוץ מזה יש תמיד אפשרות של עוד התייעצות רפואית במידה ויש התקפים חשוב מאוד להגיע לחדר מיון

ohadpoz

New member
ז"א

ז"א הבדיקות תקינות, לא רואים בהם שיש שינוי כל שהוא, זה מה שהרופאים אמרו. מה זה אי אי גי וידאו?? MRI כבר עשיתי יצא גם תקין, אבל עשה לי רע אחרי הבדיקה הרגשתי נורא!! היתה לי בחילה מטורפת והקאתי בכל כמה שעות. הכוונה שלך שצריך להגיע לחדר מיון לאחר התקף?

sbh100

New member
הןספת ממענה gal126

כל מילה שכתבת נכונה. ברצוני להוסיף שכדי לקבל קיצבה מביטוח לאומי בנושא אפילפסיה זה קש ואפילו קשה מאד. הם שואלים וובודקים כמה התקפים אתה מקבל בחודש ומהי עוצמתם, כמה זמן נמשך כל התקף ובנוסף לזאת אחרי שהנוירולוג של ביטוח לאומי בדק אותך הם שולחים אותך לועדה רפואית מחוץ לשטח מגוריך והם יקבעו את אחוזי הנכות. תדע שקשה וקשה מאד לקבל נכות מאפילפסיה. אני קיבלתי 20% נכות בהתחלה ערעתי וזה לא עזר לי הלכתי לבית דין לעבודה שפסק לעבור על התיק מחדש ושם הגדילו לי את הנכות. שיהיה לך בהצלחה ושנה טובה ובהצלחה !!!

gal126

New member
ביטוח לאומי מענה

אני כבר מקבלת קיצבה כמו כן אני גם יוצאת לעבוד בחצי משרה הלוואי והייתי יכולה לוותר על המחלה וגם על הקיצבה בכדי לנהל את חיי אחרת אך זה מה שנגזר לא לוותר על זכויותיך מול כל הרשויות. בהצלחה

ohadpoz

New member
תודה

בתקווה שאזיז את התחת שלי ואתחיל לפעול לכיוון!

למעלה