ביטוח לאומי

ביטוח לאומי

כידוע לכם, חגגתי לפני מס´ ימים יומולדת 18. היום קיבלתי משהו בדואר מביטוח לאומי.. הם אומרים שאם אני לא מתגייס לשירות סדיר עד גיל 19, אני צריך להטריח את עצמי לסניף הקרוב למקום מגורי ולהסדיר את המעמד שלי או משהו. מישהו יודע מה אני צריך לעשות עם זה?

arifell

New member
בדיוק זה: תטריחאת עצמך לסניף הקרוב

למקום מגוריך, תסדיר את המעמד שלך, ותתחיל לשלם לפני שהחוב יתפח...

amitai1

New member
אפשר גם יותר פשוט

תתקשר אליהם לסניף הקרוב או לסניף הראשי. הם ישלחו לך טופס עידכון פרטים, שבו תכתוב להם שאתה סטודנט, ותשלח להם את זה בדואר.

יוסי99

New member
חשוב מאד - פטור מביטוח לאומי

רק אחרי ששילמתי כמעט שנה, הם נזכרו להגיד לי שבעצם יש פטור עד ליום הגיוס (מבחינתם, לא יום החיול, אלא יום תחילת הטירונות), לעתודאים.

0sveta0

New member
אגב, הם בשביתה..אין מה לעשות

גם אצלי הגיע חוב של איזה 900 שח ואין לי מה לעשות בינתיים..

כן, שביתה! מה עם המילואים שלי?!

שלושת אלפים פאקינג שקל רק מחכים שהשביתה תסתיים ואני אוכל לקבל אותם על הטירונות שלי!!! הם לא שמעו על עתודאים שצריכים כסף?! ולמי שיתהה - טירונות על תקן מילואים זה משהו שרק רפואנים עושים. חבריי הקרביים יקבלו השנה משהו בסביבות 9,000 ש"ח על הטחינה שהם עשו במשך חודשיים, ואני, בתור פרופילניק 02, רק 3,000. גם את זה לא מוצאים ברחוב... ואגב לכל עניין הביטוח הלאומי והעתודאים. רצוי שתסדירו את העניין, ולא תחכו לתחילת הטירונות (כי זה בערך שנה מהיום, ועלול להצטבר חוב של כמה מאות שקלים). בכל מקרה, אתם חייבים לשלם מגיל 19, בלי קשר לתאריך תחילת הטירונות, והתשלום הוא 100 שקל בחודש במקרה שאתם לא עובדים. מה שיקרה אם לא תשלמו את החוב - חשבונכם בקופת-חולים יוקפא, וזה לא נעים. עוד דבר שכדאי לעשות הוא לגשת לקופת-חולים שלכם, ולברר מה הסטטוס שלכם שם (שלא יוקפא חס ושלום). תראו להם את הדח"ש, תגידו שאתם עתודאים, תסבירו במידת הצורך מה זה - הם כבר ידעו מה לעשות עם זה.

מישהו יכול להסביר?

מישהו יכול אולי להסביר את העסק עם ביטוח לאומי? אני כרגע בשנה ג´, במשך שנים א´ ו-ב´ עבדתי במשרה קבועה, עברתי טירונות, ואף פעם לא פנו אלי מביטוח לאומי?

Johnny the Doe

New member
לפי מה שהבנתי

כל עוד אתה עובד החברה מנכה את תשלום הביטוח הלאומי מהשכר שלך. אתה יכול לבדוק את תלוש השכר ולראות שיש בניכויים סעיף של ביטוח לאומי. רק כשאתה לא עובד אתה צריך לשלם בעצמך את הביטוח הלאומי, אז כנראה שתקבל מתישהו בתקופה הקרובה בדואר בקשה לגשת לסניף הביטוח הלאומי הקרוב לבית שלך ולהסדיר את הנתונים שלך.

Hadas01

New member
לשלם ולא להתעלם!!!

חשוב מאוד לשלם את תשלומי הביטוח הלאומי, אחרת החוב תופח ותופח ויכול להגיע לסכומים גבוהים מאוד. אני מכירה אישית עתודאי שלא התייחס לתשלומים ברצינות עד שיום אחד הגיעה אליו ההוצאה לפועל (לאחר שלא שילם 4 שנים). אם יש משרה קבועה - לא צריך לדאוג. המעביד מחויב על פי חוק להפריש מהשכר תשלום לביטוח לאומי ואפשר לראות את זה בתלוש. דרך אגב, ביטוח לאומי (כמו כל מוסד ממשלתי) לא מסודר במיוחד ולכן כדאי לשמור את כל הספחים ששולמו ולנהל מעקב, כך שאם הם דורשים תשלום נוסף תהיה לך הוכחה שכבר שילמת.

ramil

New member
מה שאני זוכר, ויכול להיות שזה השתנה

1. כל בגיר מעל 18 חייב לשלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות, שיורדים לו ישירות מהמשכורת (מדובר באחוז קבוע מהשכר, פחות או יותר - כך שמי שמרויח יותר משלם יותר) 2. מה עושה מי שאין לו משכורת? אהה, משלם את המסים הללו בעצמו, כאילו הרויח רבע מהשכר הממוצע במשק. 3. אתם בטח חושבים לעצמכם - אז למה להיות מובטל. עדיף להרויח משכורת מצחיקה ולשלם ממנה ביטוח לאומי מצחיק, במקום לפי רבע מהשכר הממוצע. 4. ובכן, החוק חכם יותר, וקובע שמי שגם מי שמרויח פחות מרבע השכר הממצע- ישלם כאילו הרויח רבע מהשכר הממוצע... 5. אבל סטודנטים הם מגזר מסכן ועני, שנאלץ בדרך הטבע לעבוד רק במשרות חלקיות, ולכן סטודנט, אפילו ירויח שקל לחודש - ישלם ביטוח לאומי רק ביחס לשכר שקיבל בפועל, בלי להשלים לרבע השכר הממוצע. 6. הבנתם? לא הבנתם? לא נורא...פשוט גשו לביטוח לאומי כשתסתיים השביתה, ספרו שאתם סטודנטים, ותזכרו שכדאי לכם למצוא עבודה, ולו במשרה חלקית ביותר.

יוסי99

New member
תיקון ופישוט

א) משלמים מגיל 19. לפני שבוע קיבלתי את הטופס של ההחזר על הכסף ששילמתי כל השנה הזאת. ב) את כל הסיפור שרמי סיפר לכם כאן, אפשר לסכם בצורה הבא: ב1) כל חודש אמורים לשלם 100 ש"ח +- ביטוח לאומי, אם לא עובדים. ב2) לכן, בגלל ההתחשבות בסטודנטים, כל משכורת שתקבלו, גם של 50 ש"ח, פותרת אתכם למעשה מהתשלום של אותם 100 ש"ח. (פשוט תוסיפו את זה לעצמכם למשכורת, באופן וירטואלי).

Johnny the Doe

New member
רגע, לא הבנתי את סעיף ב´ 2

האם אתה אומר שאם אני עובד במשרה כלשהי, מינימלית ככל שתהיה, ואני מרוויח 50 ש"ח, אז החברה בה אני עובד משלמת לביטוח לאומי ואני גם אקבל את המשכורת (50 ש"ח) במלואה?

ramil

New member
תשלם, אבל

מה שניסיתי להסביר (ויוסי הסביר הרבה יותר פשוט): ביטוח לאומי וביטוח בריאות מחושבים כאחוז מהשכר. לכן, אם תרויח משכורת מצחיקה כמו 50 ש"ח לחודש, תשלם מס מצחיק בהתאם - נניח חצי שקל.... לעומת זאת, אם אתה לא עובד בכלל - תשלם משהו כמו 100 ש"ח לחודש.

למעלה