ביטוח לאומי

נעמי גל

New member
ביטוח לאומי

מכר שלי הינו תושב חוזר, הוא שב ארצה בשנת 95 לאחר שהות של כעשרים שנה בארה"ב. מאז חזרתו ארצה הוא עבד בעבודות מזדמנות,(ללא תלוש משכורת) לאחרונה הוא פנה למוסד לביטוח לאומי על מנת להסדיר את נושא קופת החולים שם נאמר לו כי עליו לשלם סכום של כ16000 ש"ח עבור התקופה משנת 95 ועד היום. הוא לאורך כל השנים לא ביקר רופא לא פנה לבתי חולים לא קיבל כל שירות רפואי, האם למרות זאת הוא חייב לשלם את הסכום הזה עבור כל השנים ? מתי אם בכלל מתישניים חובות לביטוח לאומי? האם לא הייתה צריכה לבוא דרישה לתשלום מהמוסד לביטוח לאומי לאורך כל השנים הללו? אנא עצתכם.

הי נעמי ../images/Emo140.gif ../images/Emo20.gif ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הי נעמי
... את שואלת הרבה שאלות שלי ולאיילת עדיין אין תשובות עליהן. בואי אספר לך כיצד התחיל הפורום - איילת סיפרה לי שביטוח לאומי ´הגישו´ לה "חוב" של כמה עשרות אלפי שקלים. באותו רגע שאיילת סיפרה לי זאת - נזכרתי שהרבה מאד מחברי - ברגע מסויים של חייהם - בגיל 20 + מקבלים חובות מפוברקים ומנופחים. אין לי תשובות מקצועיות. אני חושבת שלכך דרוש להביא לפורום רואה חשבון או עורך דין שתחום התמחותו הוא ביטוח לאומי המטרה של הפורום הזה היא להצליב את המידע להראות ש"טעויות החישוב" של ביטוח לאומי הן לא טעות פה או טעות שם... אלא שיטה כל אחד מאיתנו מכיר את ה´מקרים´ של חבריו- לי יש לא מעט חברים ( כולם בשנות העשרים לחייהם ) ש"קיבלו" "חובות" של כמה עשרות אלפי שקלים- כאשר אני רואה את זה אצל כל כך הרבה חברים שלי
ללא יוצא מן הכלל
משהו כאן מתחיל להריח.. כאילו זה סיסטמטי... הפורום הזה הוא כלי לוודא אם זה אכן סיסטמטי ...

למעלה