ביטוח לאומי

topgear2

New member
ביטוח לאומי

היי

אני נשואה לאזרח בריטי וגרה באנגליה כבר למעלה משנה .
בחודשים הראשונים לא עבדתי ושילמתי ביטוח לאומי וביטוח בריאות בארץ
אחרי 4 חודשים התחלתי לעבוד כעצמאית ורק בדצמבר האחרון עברתי להיות שכירה ואני מקבלת תלושי משכורת
מכיוון שעדיין לא עשיתי את תיאום המס שלי לשנת 2013 אין לי דרך להראות תשלום ביטוח לאומי באנגליה כי עדיין לא שילמתי
האם כאשר אעשה את תיאום המס ואוכל להראות ששילמתי ביטוח לאומי באנגליה ב2013 יחזירו לי כסף כי בעצם שילמתי כפול? או שמה ששילמתי אבוד?
לאחרונה ילדתי ומכיוון שהייתי עצמאית רוב 2013 אני לא זכאית לחופשת לידה מהחברה שבה אני עובדת
אז בעצם לא אקבל משכורת בשנה הקרובה . האם אני ממשיכה לשלם ביטוח לאומי באנגליה גם כשאיני עובדת או שאני צריכה לשלם בישראל?
ושאלה אחרונה : אשמח לפתוח מחדש את הדיון בנוגע לרישום ילדים שנולדו בחול
האם אני חייבת לרשום את התינוקת ? מתי מוציאים לה דרכון? אני צריכה להודיע לקופח כדי שכשנגיע לביקור בארץ היא גם תהיה מבוטחת?

המון תודה מראש לעונים (-:

republik

New member
אנילא מומחה בזה

אבל אם אני זוכר נכון תשלום ביטוח לאומי בבריטניה תלוי במינימום הכנסה, כך שאם את לא עובדת את לא משלמת. לא 100% בטוח אבל זה מה שאני זוכר.
לא הבנתי מתי שילמת כפול? אבל בכל מקרה, את יכולה לבטל תושבות בביטוח לאומי בארץ ולסיים עם העניין הזה.

topgear2

New member
אבדוק את עיניים התשלום

במקרה של מינימום הכנסה
עדיין לא שילמתי כפול כי שילמתי רק בארץ השאלה היא האם אחרי שאשלם ביטוח לאומי לשנת 2013 באנגליה ( שעדיין לא שילמתי כי הייתי עצמאית) אקבל החזרים בארץ על כפל תשלומים ?
יצאתי לחופשת לידה רק בינואר כך שהמינימום הכנסה רלוונטי רק ל 2014.
אני עדיין לא רוצה לבטל את התושבות שלי באח אעשה זאת בשנה הקרובה

forglemmigej

New member
נדמה לי שמגיע לך מענק לידה מהארץ

אם שלמת בט"ל.
בקשר להוצאת דרכון לתינוקת, לפי החוק היא אזרחית ישראלית מאחר ונולדה לך שאת אזרחית ישראלית בעצמך ,באיזה שלב צריך לממש את זה, נדמה לי אבל אני לא בטוחה שאפשר לקבל דרכון בלי לנסוע לשגרירות אם את גרה ממש רחוק, תתקשרי לשאול אותם.,

topgear2

New member
חשבתי שאני יכולה להוציא לה דרכון

כשאני מגיעה לארץ...
אברר את זה איתם

תודה!

חבצלת א

New member
ניתן להוציא לה דרכון בארץ

קודם צריך לרשום אותה במשרד הפנים כאזרחית ואז להוציא דרכון (יכול להיות שזה מתאפשר בביקור אחד - עברו שנים מאז שעשינו זאת)

כל עוד את לא רושמת אותה במשרד הפנים כאזרחית ישראלית, היא יכולה להיכנס ולצאת מהארץ עם הדרכון הבריטי שלה.
כיוון שהיא זכאית לאזרחות ישראלית באופן אוטומטי כבת שלך, את לא חייבת לעשות זאת עכשיו אלא אם יש לך סיבה ספציפית (זה לא שהיא תאבד את הזכאות אם לא תרשמי אותה).
קופ"ח לא נראית לי (אישית) סיבה טובה דיה - עדיף לרכוש ביטוח נסיעות טוב כשבאים לביקור בארץ. ממילא לאחר כמה שנים של מגורים בחו"ל כבר לא ניתן לקבל שירותי בט"ל/קופ"ח בארץ.

topgear2

New member
חידשת לי

הבנתי שיעשו לי בעיות להוציא אותה מישראל עם הדרכון הבריטי, לא?
אני לא רואה צורך לבלות יום שלם במשרד הפנים ולהוציא לה דרכון ישראלי , הבריטי מספיק אבל חששתי מביקורת גבולות

חבצלת א

New member
מנסיון של חברים

שבאים ויוצאים (אנחנו חזרנו מזמן לארץ והנסיון שלנו בנושא לעיל היה קצר ונטול בעיות) לפעמים עוצרים אותם בביקורת הגבולות לשאול למה הילד לא נכנס/יוצא עם הדרכון הישראלי. הם אומרים שאין לו - הוא לא אזרח ישראלי ואין לו דרכון ישראלי (גם האמא לא ישראלית). לפעמים היה נראה לחברים שבביקורת הגבולות לא אהבו את זה אבל הם יכולים לראות במרשם האוכלוסין שזה נכון. עוד לא עיכבו אותם בכניסה/יציאה מהארץ.
אבל אולי יש אנשים שיש להם חוויה אחרת - את יכולה לשאול גם בפורום "להיות הורים בחו"ל" סביר להניח שיש שם עוד הורים שלא הוציאו דרכון ישראלי לילדים.

meandthecat

New member
גם אני חששתי מביקורת הגבולות

עד כה נכנסתי ויצאתי מהארץ כחמש או שש פעמים עם הילד ואף פעם לא היתה בעיה. פעם אחת נאמר לי במשטרת הגבולות ש״אפשר״ להוציא לו דרכון ישראלי עד גיל 18 (מה שאומר שאחר כך זה מסובך יותר?...) אבל בדרך כלל אני מקבלת שאלה משועממת של ״יש לו דרכון ישראלי? לא? טוב...״

למעלה