ביטוח לאומי

zohel

New member
ביטוח לאומי

הי פיני אני עובד כעצמאי כבר שנתיים וגם כשכיר, עד היום בשנה הראשונה העסק שלי סבל מהפסדים, וההוצאות+ תשלומי מס מהשכיר כיסו את תשלומי, שאלתי נוגעת לביטוח לאומי, לא נרשמתי עד עתה כעצמאי שם וברצוני לדעת האם התשלומים לביטוח לאומי כעצמאי הם גם על בסיס רווחים או לא, הדילמה שלי נוצרה כי עשיתי כ 20 ימי מילואים השנה ואני צריך להחליט האם לבקש תגמול על בסיס תלושי המשכורת או על צירוף של הכנסותי כעצמאי .

PINIZ

New member
תגמולי מילואים

מאחר ואינך רשום כעצמאי לא ישולם לך בשלב זה מאומה בגין היותך עצמאי. לכן הגש תביעה כשכיר בלבד. כאשר תגיע דרישת המוסד לשלם כעצמאי דרוש השלמה.

zohel

New member
שאלה נוספת

פיני, אז אני מבין שהמלצתך היא לא לגשת בעצמי ולהצהיר על היותי עצמאי? ושאלה נוספת שלא הבנתי, האם עצמאי משלם לביטוח לאומי , על רווחיו או הכנסותיו?

nirdagan

New member
על רווחיו

במשך השנה משלמים מקדמות והחשבון הסופי הוא שנתי לפי הרווחים. בניגוד למס הכנסה יש מינימום שמשלמים גם אם העסק הפסיד או הרויח מעט.

zohel

New member
ניר הי, תגמולי מיללואים

ניר הי, אני מקווה שראית את כל תכני השיחה, ולכן שתי שאלות לי אליך, האם אתה ממליץ לי בקבות העניין לפתוח תיק שם ואז אולי לקבל תגמולי מילואים לפי הכנסתי האמיתית, ומה הוא סכום המינימום אם אתה יודע, תודה

zohel

New member
פיני שלום

אני זקוק לתשובה בקשר לסכום המינימום שאני אזדקק לשלם לביטוח לאומי, אם אני מציג הפסדים שנתייפת אשמח לתשובה דחופה

למעלה