ביטוח לאומי

חיים 11

New member
ביטוח לאומי

עבדתי אצל חברה קטנה ולאחר כחודשיים וחצי ,טרם נתקבל שכרי להוציא איזו מפרעה או מיקדמה ע"ח.משפניתי לבקש השכר ביקשו ממני להמתין כמה ימים ומשחזרתי המשרד היה סגור.נאלצתי-אחר 8 חודשים שהמעסיק לא שילם- לתבוע את השכר בבי"ד לעבודה ולאחר דיונים נקבע:על החברה המעסיקה לשלם את השכר ,לשלם ע"ח הפרת ההסכם להעסקתי .החברה לא שילמה,ניסגרה.אחר זמן נתקבלה אצלי בקשת ביטוח לאומי לשלם דמי ביטוח לאומיכ"לא עובד" עבור 5 חודשים:3 חודשים אלו כמתואר וכן 2 חודשים עד שמצאתי עבודה חדשה,למרות שהתייצבתי אצלם בלישכת האבטלה ב2 חודשים אלו (היו לי 4.5 חודשי עבודה קודמים אצל החברה הקודמת וחישבתי שעם 2.5 החודשים יגיע דמי אבטלה עד מציאת העבודה.האם ניתן להימנע מתשלום שהם דורשים מכיוון שלא פעלתי על דעת עצמי אלא עבדתי או התייצבתי אצלם?

PINIZ

New member
כן

1. עבור התקופה שלא עבדת ולא קיבלת דמי אבטלה עליך לשלם ב.ל. כלא עובד. 2. אתה רשאי לתבוע את הביטוח לאומי לשלם לך את השכר והפצויים שהמעביד לא שילם.

חיים 11

New member
מותר לשאול שאלה:

תחילה :רוב תודות על התשובה המהירה.למעשה,אפשר לשכנע את הביטוח שלגבי 2.5 החודשים שבהם עבדתי בחברה הקטנה -אני נחשב כ"עובד"ולכן אינם יכולים לדרוש דמי ב.ל. ממני.אם ניתן לשאול:מה לגבי החודשיים אח"כ עד למציאת העבודה הנוכחית?התייצבתי במהלכם בלשכה,רשמו לי אישור התייצבות,אך לאחר חודשיים נמנעו ממני דמי אבטלה כי היו חסרים לי תלושי השכר הללו שהחברה לא סיפקה.האם על אלה איני מחוייב בביטוח לאומי (שלא להזכיר שנמנע ממני קחצבת דמי אבטלה כי לפני כן היו לי ממקום קודם 4.5 תלושים קודמים?) או שמא "אכלתי" אותה פעמיים :גם נפלתי על חברה משונה שעשקה אותי וגם הביטוח דורש כסף?

PINIZ

New member
יש לך אפשרות

להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

חיים 11

New member
ניתוח הסיכוי:

ברי שאין לי קושי להוכיח "עובד" בחלק הראשון.ומה על החלק השני(חודשיים)שאז התייצבתי אצלם אך לא שילמו אבטלה כי לא היו לי די תלושים(חסרו לי כ-1.5 מאלו של החברה הבעייתית?

PINIZ

New member
טובים ממצבך היום

כי ברור לך שאין לך מה להפסיד,( אולי יום עבודה).

חיים 11

New member
לרו"ח פיני שלמי תודה ,אבל -לשאלתי ה

לשאלתי האחרונה:האמנם מגיע לי שלא אשלם דמי ביטוח לאומי על החודשיים שבם הייתי אצלם(כי אין ספק שעבדתי יחדיו מעל 6 חודשים) או שחובה פורמלית להציג התלושים הגם שהחברה סירבה למסור(מהטעם הפשוט שכך יכלה להלין עוד ועוד את השכר עד שאתייאש)

PINIZ

New member
לחיים

לפי חוק ביטוח לאומי סעיף 342(ב) המעבידחייב בתשלום דמי ביטוח בעד עובדו. מאחר והיית שכיר דבר שהינך יכול להוכיח, אינך חייב בתשלום דמי הביטוח, אולם לגבי תשלום דמי אבטלה נידרשת תקופת אכשרה המוגדרת בסעיף 161 (א)(1) "360 ימים שבעדם שולמודמי ביטוח אבטלה...." ולכאורה עבורך לא שולמו דמי ביטוח אלו. לכן המלצתי לך לפנות לבית הדין ולטעון כי מאחר וחובת התשלום היתה של המעביד, הרי שמבחינתך שולמו דמי הביטוח כדין.

חיים 11

New member
לפיני :תודה

אני מכיר תודה לרו"ח פיני :אתה הבהרת לי היטב את כל הנקודות שהעליתי .פשוט,עשית לי את היום!!!כל הכבוד!!!

למעלה